Rakousko

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
18.2.23 09:41

Rakousko

Zdravím chtěla bych se zeptat.Jsem v Rakousku už asi 3-4 měsíc a začínají zápisy na školku. Malymu jsou čerstvě 4 roky, ale pro přijetí je potřeba mít potvrzení o práci jenže jsem tu ještě nepracovala a německy vůbec neumím (ráda bych uklízečku)ale prý i to je těžký sehnat.Jsem tu s přítelem on německy umí a pracuje jako OSVČ. Rodinu mám v cz a tady nikoho nemám, občas mám takový výkyvy že nevím co chci.Bud být na místě kde nikoho nemám a nebo být v cz a mít tam rodinu apod..ale bez práce a přítele to nepůjde tak lehce. Vubec nevím co si počít… :think: :zed: :zed:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21479
18.2.23 09:57

Minimálně jsi se mohla za tu dobu pobytu naučit německy. No a podmínky zápisu do školky asi taky nevíš týden. Přijde mi, že sedíš a stěžuješ si, ale nic neděláš pro to, aby sis v místě zařídila pohodlný život…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
671
18.2.23 10:02

Na to jsi měla myslet dřív, nemyslíš?
Přítel práci má, tak ať školku zařídí on?

@Anonymní píše:
Zdravím chtěla bych se zeptat.Jsem v Rakousku už asi 3-4 měsíc a začínají zápisy na školku. Malymu jsou čerstvě 4 roky, ale pro přijetí je potřeba mít potvrzení o práci jenže jsem tu ještě nepracovala a německy vůbec neumím (ráda bych uklízečku)ale prý i to je těžký sehnat.Jsem tu s přítelem on německy umí a pracuje jako OSVČ. Rodinu mám v cz a tady nikoho nemám, občas mám takový výkyvy že nevím co chci.Bud být na místě kde nikoho nemám a nebo být v cz a mít tam rodinu apod..ale bez práce a přítele to nepůjde tak lehce. Vubec nevím co si počít… :think: :zed: :zed:

S takovým přístupem určitě ano.
Bez práce to nepůjde tak lehce :potlesk:
Co s tebou je? Zvedni zadek a běž obejít vsechny okolní firmy jestli nehledají uklízečku, pomocnou do kuchyně, pokojskou. Nech chlapa ať ti napíše životopis v němčině. A mluv na ně anglicky, pokud umíš. Anglicky už mluví každý i v Rakousku. Řekni chlapovi, který má kontakty, ať obvolá známosti a po práci se taky poptá, prostě musíš vzít to první co se naskytne ať dodáš papír a pak už v klidu můžeš hledat co chceš.
Potřebuješ jen ten papír. A ten neziskáš fňukáním na emimi. Co jsi udělala proto, aby jsi si nejakou práci našla? Nic. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9918
18.2.23 10:07

Hele tohle si musis rozhodnout ty. Musis zvazit na co mas a na co ne, jak moc je pro tebe dulezita tvoje rodina a jak moc tvuj pritel. My nevime, jaky je vas vztah a jak se v tom vztahu citis.

Zit v zahrranici neni jednoduche a pokud tam budes chtit zustat, budes muset zmenit pristup, prvni co bych udelala, uz bych si davno platila nejake soukromne hodiny nemciny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
shadowbabe
18.2.23 10:10

Co ti nasliboval, žes tam s dítětem šla bez absolutní znalosti jazyků? :think:

• Citovat
  • Upravit
35707
18.2.23 10:19

Tak stačí aby pracoval aspoň jeden z rodičů, ne? :nevim: on není otec dítěte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74219
18.2.23 10:29

Je zajímavé, že lidi v Mikulově běžně vozí děti do školky v Rakousku. A nepracují tam. To opravdu není žádná práce pro méně kvalifikované a bez jazyka? Kde přesně žijete, nešel by udělat kompromis? Ten chlap dělá co? Kompromis bych viděla, že si najdete byt v Mikulově. Do Rakouska je to 4 km. On může pracovat tam. Ty najdeš práci tady a školku pro dítě taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20831
18.2.23 10:37
@Anonymní píše:
Zdravím chtěla bych se zeptat.Jsem v Rakousku už asi 3-4 měsíc a začínají zápisy na školku. Malymu jsou čerstvě 4 roky, ale pro přijetí je potřeba mít potvrzení o práci jenže jsem tu ještě nepracovala a německy vůbec neumím (ráda bych uklízečku)ale prý i to je těžký sehnat.Jsem tu s přítelem on německy umí a pracuje jako OSVČ. Rodinu mám v cz a tady nikoho nemám, občas mám takový výkyvy že nevím co chci.Bud být na místě kde nikoho nemám a nebo být v cz a mít tam rodinu apod..ale bez práce a přítele to nepůjde tak lehce. Vubec nevím co si počít:think: :zed: :zed:

Třeba se vrátit do reality, udělat rozhodnutí a podle něho jednat, když jsi to nebyla schopna doteď. Však za 4 měsíce jsi se už mohla základy němčiny v pohodě naučit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1983
18.2.23 10:42

Tak ať ti napíše přítel potvrzení, že od září pro něj budeš pracovat. Kdyby se tě ptali, tak že mu budeš dělat papírování. Pokud vím, tak pracovní smlouvu ukazovat nechtějí.
A jinak začni okamžitě s kurzem němčiny, včera bylo pozdě. Na uklízečku apod. ti stačí základy, hlavně musíš rozumět. Jak bude dítě ve školce, seznámíš se s maminkami a třeba i nějaká kamarádka z toho bude. Podívej se na Facebook, něco jako Češi v Rakousku, třeba tam najdeš kamarádku nebo tip na práci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.2.23 10:44
@nozu píše:
Minimálně jsi se mohla za tu dobu pobytu naučit německy. No a podmínky zápisu do školky asi taky nevíš týden. Přijde mi, že sedíš a stěžuješ si, ale nic neděláš pro to, aby sis v místě zařídila pohodlný život…

Ahoj vím to týden, je mi 20 a moc v tomhle neumím chodit. Nestezuju si ale nevím si vybrat.Mam možnost jít do Opavy zpět do cz kde mám všechno rodinu, přátelé i práce by se tam určitě našla.
Ale tady nemám nikoho jen přítele a cítím se už úplně sama.Tak jsem to myslela.

• Citovat
  • Upravit
21479
18.2.23 10:46
@Anonymní píše:
Ahoj vím to týden, je mi 20 a moc v tomhle neumím chodit. Nestezuju si ale nevím si vybrat.Mam možnost jít do Opavy zpět do cz kde mám všechno rodinu, přátelé i práce by se tam určitě našla.

Aha, tak to chápu. Jsi fakt mladinká. Já bych se kousla a už dávno makaka na jazyku a hledala práci a snažila se seznámit. V Rakousku je podle mě dost silná česká komunita.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.2.23 10:46
@Pučálkovic.Amina píše:
Tak ať ti napíše přítel potvrzení, že od září pro něj budeš pracovat. Kdyby se tě ptali, tak že mu budeš dělat papírování. Pokud vím, tak pracovní smlouvu ukazovat nechtějí.
A jinak začni okamžitě s kurzem němčiny, včera bylo pozdě. Na uklízečku apod. ti stačí základy, hlavně musíš rozumět. Jak bude dítě ve školce, seznámíš se s maminkami a třeba i nějaká kamarádka z toho bude. Podívej se na Facebook, něco jako Češi v Rakousku, třeba tam najdeš kamarádku nebo tip na práci.

Tam už jsem též napsala.Na němčinu mám aplikaci ale do toho učím malého i česky tak občas na sebe zapomenu. Pritel má českou OSVČ nevím jak by to tu vzali. Dobre moc vám děkuji za radu, jdu se mrknout na net po nějaké té práci.

• Citovat
  • Upravit
1983
18.2.23 10:47
@Anonymní píše:

To jsi rodila v 16 letech 8o???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
@nozu píše:
Aha, tak to chápu. Jsi fakt mladinká. Já bych se kousla a už dávno makaka na jazyku a hledala práci a snažila se seznámit. V Rakousku je podle mě dost silná česká komunita.

Docela je ale je třeba ji hledat vím že více Čechů je ve Vídni skrz slovenské hranice ale tady v Linzi je to jak hledat jehlu v kupce sena 😁

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
@Pučálkovic.Amina píše:
To jsi rodila v 16 letech 8o???

Ano

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin