Rada ohledně VŠ

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
13.2.23 06:51

Rada ohledně VŠ

Zdravím, řeším výběr VŠ a uvítám vaše názory a postřehy. Jakožto člověk vycepovaný gymplem a s fakt rovnoměrným zaměřením napříč všemi předměty vybírám nyní vhodný obor.
Cítím, že bych chtěla spíše práci dynamickou, s lidmi, nepracovat ve firmě nebo jiném korporátním prostředí (trochu idylka a sen každého, vím).
Zaujala mě medicína svými fakty, odborností a pomocí druhým, ale jako povolání se to trochu kříží s mými prioritami - musela bych zůstávat dlouho na jednom místě, nulový osobní život apod.
Pokud vás napadá jakýkoli jiný obor/směr nebo vyřešení té medicíny, neváhejte se podělit. Díky.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1605
13.2.23 06:59

Tak určitě bych volila to, co ti je blízké, co tě zajímá, na co máš vlohy. Když ne medicína, co veterina? Šla ti biologie a chemie?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
13.2.23 07:03

Veterina, jaderná fyzika, adiktologie, mikrobiologie, práva?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.2.23 07:10
@Sallyna píše:
Tak určitě bych volila to, co ti je blízké, co tě zajímá, na co máš vlohy. Když ne medicína, co veterina? Šla ti biologie a chemie?

No, mně právě nějak moc není blízké nic. Všechno jsem se učila, jak bylo třeba. Z chemie jsem maturovala, biola mi šla jako každý jiný předmět - dostávala jsem max dvojky. Veterinu bych asi vynechala, zvířata nemam moc v lásce. I tak děkuju za tip.

• Citovat
  • Upravit
35478
13.2.23 07:11

Veterina se zaměřením na exotická zvířata

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3819
13.2.23 07:14

Neni pravda, ze po medicine musis jako lekarka „zustavat dlouho na jednom miste“ a vzdat se osobniho zivota. Naopak. Jako lekar dostanes praci kdekoliv a kdykoliv ( vcetne ciziny) a mira ztraty osobniho zivota zalezi hodne na zvolenem oboru.Je rozdil, jestli si vyberes kardiochirurgii nebo ocni. Ale lze i uplatneni s naprosto beznou pracovni dobou… jako hygiena, laboratorni medicina nebo pracovni lekarstvi. Utect se da i do vedy nebo farmacie… takze tisice dalsich moznosti. Ja bych to nezavrhla na prvni dobrou, pokud je ti to blizke. By the way ja sem vyslouzila internistka aktualne na obvodu s manzele a 4 detma, behem 10 let sme se prestehovali 4× :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3819
13.2.23 07:21

Trosku tu ale nechapu proc anonymni prispevek? To uz se tady ty nicky muzou zrusit komplet ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.2.23 07:28
@Agrion píše:
Trosku tu ale nechapu proc anonymni prispevek? To uz se tady ty nicky muzou zrusit komplet ne?

Třeba jen nechci, aby na můj příspěvek narazili mí známí, se kterými je toto téma na ostří nože a chci mít na to rozhodnutí klid.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.2.23 07:32
@Agrion píše:
Neni pravda, ze po medicine musis jako lekarka „zustavat dlouho na jednom miste“ a vzdat se osobniho zivota. Naopak. Jako lekar dostanes praci kdekoliv a kdykoliv ( vcetne ciziny) a mira ztraty osobniho zivota zalezi hodne na zvolenem oboru.Je rozdil, jestli si vyberes kardiochirurgii nebo ocni. Ale lze i uplatneni s naprosto beznou pracovni dobou… jako hygiena, laboratorni medicina nebo pracovni lekarstvi. Utect se da i do vedy nebo farmacie… takze tisice dalsich moznosti. Ja bych to nezavrhla na prvni dobrou, pokud je ti to blizke. By the way ja sem vyslouzila internistka aktualne na obvodu s manzele a 4 detma, behem 10 let sme se prestehovali 4× :lol:

Díky za inspirativní příběh. Já znala víceméně jen lékaře-karieristy nebo ty vyhořelé, váš příběh je celkem unikát :lol:

• Citovat
  • Upravit
9635
13.2.23 07:37

Nejlíp ti poradí studijní poradkyně/poradce u vas na gymplu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
401
13.2.23 07:39

Co psychologie?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
401
13.2.23 07:45
@g.sandova píše:
Veterina, jaderná fyzika, adiktologie, mikrobiologie, práva?

Jadernou fyziku určitě nedoporičuje, to je hrozně jednostranně zaměřenej předmět. Pro lidi, kterým „jde všechno“ to není ono.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9635
13.2.23 07:46

Jen by mě zajímalo, proč tu tolik lidí doporučuje veterinu :think: Tenhle obor bez jasného zájmu není dobrá volba

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
401
13.2.23 07:52

Nebo žurnalistika, pokud jsi trochu „dravej typ“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
401
13.2.23 07:55
@Jahru píše:
Jen by mě zajímalo, proč tu tolik lidí doporučuje veterinu :think: Tenhle obor bez jasného zájmu není dobrá volba

On žádný obor bez jasného zájmu není dobrá volba. A bohužel, tohle je podle mě největší nedostatek našeho školství, že hledání toho vlastního zájmu moc nepodporuje. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin