Rakousko

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
18.2.23 10:48
@shadowbabe píše:
Co ti nasliboval, žes tam s dítětem šla bez absolutní znalosti jazyků? :think:

Dobrý život na start

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.2.23 10:49
@pikola píše:
Tak stačí aby pracoval aspoň jeden z rodičů, ne? :nevim: on není otec dítěte?

Není

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.2.23 10:50
@Kelsey píše:
Je zajímavé, že lidi v Mikulově běžně vozí děti do školky v Rakousku. A nepracují tam. To opravdu není žádná práce pro méně kvalifikované a bez jazyka? Kde přesně žijete, nešel by udělat kompromis? Ten chlap dělá co? Kompromis bych viděla, že si najdete byt v Mikulově. Do Rakouska je to 4 km. On může pracovat tam. Ty najdeš práci tady a školku pro dítě taky.

V Linzi jsme se před 3 měsíci nastěhovali.

• Citovat
  • Upravit
shadowbabe
18.2.23 10:51
@Anonymní píše:
Dobrý život na start

Tak ať dodrží slovo, pomůže ti práci sehnat a zajistí vás s malým. Když bys šla třeba někam do gastronomie (pomocná, nádobí), tak nemusíš umět NJ na úrovni raketového inženýra. Naučíš se provozem a lidi ti taky pomůžou. Jen se chovat slušně a pokorně :kytka:

• Citovat
  • Upravit
9918
18.2.23 11:00

Ve dvaceti letech jit se ctyrletym ditetem do ciziny, bez znalosti jazyka, bez prace, kvuli chlapovi? No tak to by me musel nosit na rukach. Jsi si jista, ze jsi udelala dobre?

A proc jen aplikaci, pritel nevydelava tolik, aby jsi si mohlla dovolit treba online hodiny?

At si vyberes jakekoliv reseni, tak bych myslela hlavne na sebe a na svoje dite, takze, aby tobe v tom bylo dobre a aby jsi ty v tom videla nejakou budoucnost pro sebe a pro maleho, v zadnem pripade se prizpusobovat chlapovi a byt na nem zavisla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1983
18.2.23 11:05
@Anonymní píše:
Tam už jsem též napsala.Na němčinu mám aplikaci ale do toho učím malého i česky tak občas na sebe zapomenu. Pritel má českou OSVČ nevím jak by to tu vzali. Dobre moc vám děkuji za radu, jdu se mrknout na net po nějaké té práci.

Nic proti aplikaci, ale kurz je podle mě lepší, v něm musíš reagovat na nečekané otázky, stejně jako v práci, opraví ti výslovnost, seznámíš se s lidmi, třeba i kamarádka z toho bude. Teď začíná nový semester, hledala bych intenzivní kurs, aspoň 3×týdně. Tu řeč bych si dala jako prioritu. Jsi mladá, hlava ti ještě dobře myslí, to zvládneš rychle.
Jestli přítel oficiálně v Rakousku pracuje a máte tam pobyt, tak by s jeho potvrzením neměl být problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35710
18.2.23 11:18
@Anonymní píše:
V Linzi jsme se před 3 měsíci nastěhovali.

A kdo ti platí a malýmu zdravotní pojištění? Přítel? Jak dlouho ho znáš, že jsi za ním šla, když to vlastně nemá moc význam? Tohle je trošku těžký, protože ty jsi tam jen sama za sebe a dítě :nevim: přes něj nemůžeš mít nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35710
18.2.23 11:20
@Pučálkovic.Amina píše:
Nic proti aplikaci, ale kurz je podle mě lepší, v něm musíš reagovat na nečekané otázky, stejně jako v práci, opraví ti výslovnost, seznámíš se s lidmi, třeba i kamarádka z toho bude. Teď začíná nový semester, hledala bych intenzivní kurs, aspoň 3×týdně. Tu řeč bych si dala jako prioritu. Jsi mladá, hlava ti ještě dobře myslí, to zvládneš rychle.
Jestli přítel oficiálně v Rakousku pracuje a máte tam pobyt, tak by s jeho potvrzením neměl být problém.

A kam da asi dítě na kurz? Ten její není otec dítěte a pokud dělá na českou OSVČ, tak jí to nepomůže. V tomhle případě je tam ona za sebe a dítě má to sama, chlap k nim nemá žádný vztah právní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1983
18.2.23 11:40
@pikola píše:
A kam da asi dítě na kurz? Ten její není otec dítěte a pokud dělá na českou OSVČ, tak jí to nepomůže. V tomhle případě je tam ona za sebe a dítě má to sama, chlap k nim nemá žádný vztah právní.

Tak kurzy bývají i večer. Nejsem v tom odborník, ale nevidím rozdíl v práci pro rakouskou a českou firmu, práce je práce, potřebuje razítko zaměstnavatele a ten může být klidně z Austrálie. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1983
18.2.23 11:45

Kurzy v Linci:
https://vhskurs.linz.at/index.php?…
Ještě mě napadlo zaregistrovat se na úřadu práce, třeba by školce stačilo, že práci hledáš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
18.2.23 11:53

Nevím jak v Linci, ve Vídni nebyl problém dát dítě do školky, i když jsem nepracovala. Dokonce děti dvě, zrovna měli místo. Zjisti si, jak je to v soukromých školkách.
S němčinou si nedělej hlavu, ta poznámka o tom, že ses měla (za tři měsíce) naučit, mě fakt rozesmála :D Aspoň tu angličtinu to ale chce, úplně bez jazyka toho moc nezmůžeš. Německy se naučíš, jen si k té aplikaci přidej i kurz. Práci seženeš i se základy NJ, mytí nádobí, pokojská, úklid a pod., nedej na to, že „prý je něco těžký…“ FB skupin Čechů a Slováků v Rakousku je víc, pohledej.

A pro všechny uvědomělé: my odešli do Vídně se třemi dětmi, já prakticky bez NJ a bez práce. A 20 mi tedy dávno nebylo. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74219
18.2.23 12:51

Píšeš, že přítel se domluví. To je dobře. Ať pomůže hledat/vyřizovat tu školku. A zaměřte se na hledání nějaké té práce, kde zatím netřeba moc jazyk. Najít pro tebe kurz. Ono se to zlomí a brzo se sama domluvíš.
Vždyť Rakousko i Německo je zvyklé na příval cizinců. Každý hned jazyk neumí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7228
18.2.23 13:14
@nozu píše:
Aha, tak to chápu. Jsi fakt mladinká. Já bych se kousla a už dávno makaka na jazyku a hledala práci a snažila se seznámit. V Rakousku je podle mě dost silná česká komunita.

Hele ne každý má buňky na němčinu…učila jsme se jí ve škole, byla skoro půl roku v Německu a doteď mluvím jak 3 leté děcko a když na mě někdo spustí rychle, tak rozumím tak každé 3.slovo… plete se mi do toho angličtina, když jsem chodila po pohovorech musela jsem si dopředu připravit, co budu na otázky odpovídat, jinak bych řekla max. ano, ne…a to jsem jí měla ve škole 11 let…a nad úroveň A2 se prostě nedostanu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
18.2.23 16:26
@welovefashion píše:
Hele ne každý má buňky na němčinu…učila jsme se jí ve škole, byla skoro půl roku v Německu a doteď mluvím jak 3 leté děcko a když na mě někdo spustí rychle, tak rozumím tak každé 3.slovo… plete se mi do toho angličtina, když jsem chodila po pohovorech musela jsem si dopředu připravit, co budu na otázky odpovídat, jinak bych řekla max. ano, ne…a to jsem jí měla ve škole 11 let…a nad úroveň A2 se prostě nedostanu…

I já :mrgreen: Angličtina bez problémů, ale německy se tak asi nikdy nenaučím. Domluvím se, ale u kafe si moc nepokecám. Ale jsme tu už dlouho a žije se mi dobře :) Pracovně využívám jen češtinu a angličtinu, i v tom to je :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
172
18.2.23 18:51

To slyším po prvé ze potřebuji potvrzení do skolí zda-li rodiče chodí do práce :think: spis mám takový dojem ze vůbec nejste přihlášení v Rakousku na řádném úřadě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin