Výběr střední školy - váš názor

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
2
15.2.23 08:23

Výběr střední školy- váš názor

Zdravím všechny uživatelky, včera jsem byla s kamarádkou- učitelkou na ZŠ, v restauraci a nestačila jsem se teda divit tomu, jak někteří žáci pohlíží na volbu střední školy. Tak teď tam třeba má slečnu, dobře se učí, má samé jedničky, ale chce jít na textilku!! Na druhé straně slečnu, která již v sedmé třídě má cca 2-3 trojky a chce jít na šestileté gymnázium! No já tomu teda vůbec nerozumím, snad SŠ si vybíráme podle svých schopností, ne? Jako jestli v té textilce má zájem, proč ne. Ale tu sedmačku, to mi hlava nebere. Co si o tom myslíte vy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1154
15.2.23 08:24

A proč to řešíš ty? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2977
15.2.23 08:29
@Tereza432 píše:
Zdravím všechny uživatelky, včera jsem byla s kamarádkou- učitelkou na ZŠ, v restauraci a nestačila jsem se teda divit tomu, jak někteří žáci pohlíží na volbu střední školy. Tak teď tam třeba má slečnu, dobře se učí, má samé jedničky, ale chce jít na textilku!! Na druhé straně slečnu, která již v sedmé třídě má cca 2-3 trojky a chce jít na šestileté gymnázium! No já tomu teda vůbec nerozumím, snad SŠ si vybíráme podle svých schopností, ne? Jako jestli v té textilce má zájem, proč ne. Ale tu sedmačku, to mi hlava nebere. Co si o tom myslíte vy?

to je snad věc těch dětí a jejich rodičů, jak vidí svoji budoucnost ne?
co tě na tom tak žere? :roll:

a proč by nemohl člověk s trojkama jít na školu, kterou chce? ono známky ve škole až tak moc neukazují, co je člověk zač.
Realita je taková, že jeden žák, může mít na vysvědčení 3 a přitom u jiného učitele by měl 1, často není známka hodnocení dítěte, ale spíše hodnocení učitele.
Naštěstí se teď u přijímaček bere větší důraz na úspěch u testů, než na hodnotu známek na vysvědčení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
643
15.2.23 08:37

Myslím si, že je lepší učitelkám do hlavy nevidět :mrgreen: Ono teda obecně ze mě díky sociálním sítím trochu vyprchává nadšení z možnosti vědět, co si ostatní myslí :lol:

Příspěvek upraven 15.04.25 v 23:11

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anais Brno
15.2.23 08:40
@cancerka píše:
co tě na tom tak žere? :roll:a proč by nemohl člověk s trojkama jít na školu, kterou chce? ono známky ve škole až tak moc neukazují, co je člověk zač.
Realita je taková, že jeden žák, může mít na vysvědčení 3 a přitom u jiného učitele by měl 1, často není známka hodnocení dítěte, ale spíše hodnocení učitele.
Naštěstí se teď u přijímaček bere větší důraz na úspěch u testů, než na hodnotu známek na vysvědčení.

@Tereza432 proč by jednickar musel jít na gympl?? Ať studuje to, co jí bude bavit…
A proč ba trojkarka jednou nemohla mít VS v oboru, který ji bude bavit…
Známky jsou jakési relevantní vyjádření školního úspěchu… Pokud má člověk motivaci, může se stát odborníkem v dané oblasti o mnoho snáze…
Víš, spousta těch trojkaru totiž umí překonávat překážky a jdou si za svým cílem a jsou v životě spokojenější a úspěšnější…
Já se střední školou v podstatě pracuju na pozici, kde všichni ostatní kolegové mají VS.. a vidíš jde to…

• Citovat
  • Upravit
Ou
24138
15.2.23 08:48

No mě docela překvapuje tvoje hloupost a omezenost, ale v té souvislsot mě nepřekvapuje schopnost se pohorošit a odsoudit lidi.

Buď té lásky, a nech ostatní žít svým život a studovat textiku, když je to baví a zkust se dostat na gympl, když třeba známky na ZŠ z mnoha důvodů neodpovídaly studijním dovednostem. Zejména pokud ji učí někdo, kdo se s tebou kamarádí a pomlouvá svoje žáky s někým kdo se pak připopelí rozhořčovat se na internetu o otm jak strašně zkaženou máme mládež a co teprve jejich rodiče!

Protože když se to ne naučíš, tak z tebe bude vlemi brzo úplně nesnesitelná, zahořklá kdákající drbna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4381
15.2.23 08:50

Tak dle nadpisu jsem čekala zajímavější myšlenkový pochody teda, jelikož střední školu řešíme.. Ale 🤦‍♀️
Měla bys okamžitě kontaktovat rodiče zmiňovaných děti a určitě s nimi promluvit, jak si to jako představují proboha, že to nechápeš…
A co si o tom myslím? ze strkas čumák do něčeho po čem ti prd je…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8850
15.2.23 09:02

Chápu jak to myslíš, ano, opravdu někteří nemají soudnost a vyléčí je až přijímací řízení :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41826
15.2.23 09:07
@cancerka píše:
co tě na tom tak žere? :roll:a proč by nemohl člověk s trojkama jít na školu, kterou chce? ono známky ve škole až tak moc neukazují, co je člověk zač.

Obávám se, že i kdyby slečna napsala téměř na plný počet bodů, přijde o hodně bodů za vysvědčení a nemá v podstatě šanci. Ona tam totiž bude spousta jedničkářů, kteří to napíšou taky na skoro plný počet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
388
15.2.23 09:13

@Tereza432 Já zase nerozumím tvému pohoršení :nevim:

Třeba já na ZŠ byla mezi premiantkami. V patnácti jsem chtěla jít na Sociální práce a pedagogiku, ale tam se hlásily spolužačky čtyřkařky s dvojkama z chování, tak mi to rodiče vymluvili. Šla jsem na čtyřletý gympl. Dal mi zabrat a rozhodně jsem tam byla mezi těmi slabšími žáky. VŠ jsem nedala i když na ZŠ tomu každý věřil. Skončila jsem s maturitou bez zaměření :zed:
Spolužačka, která měla na ZŠ ty čtyřky, mizerné chování, šla studovat „socku“. Obor se jí zalíbil a zvládla udělat i nějaký humanitní obor na Karlovce.
Další premiantka na ZŠ šla studovat „blbou“ kadeřnici. Taky se to nikomu z dospělých nezamlouvalo. Dodělala si nespočet kurzů na kosmetiku, nehty, permanentní make up atd… teď má svůj velice prestižní salon, diář na půl roku plný a vydělá si dvakrát víc než já :nevim: Žij si svůj život a nešťourej do ostatních :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
415
15.2.23 09:18

Na některých školách k prospěchu vůbec neprihlizeji. Mám dceru v 9. Třídě a nechala.jsem výběr na ni. Samozřejmě pro to děláme co se dá a doufáme…ale pořád lepší než kdyby se dostala někam, kde by byla nešťastná…I zák, který jde původ e na ucnak může skončit s VS. Ale musí ho to bavit. Takže asi tak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2977
15.2.23 09:18
@truelly píše:
Chápu jak to myslíš, ano, opravdu někteří nemají soudnost a vyléčí je až přijímací řízení :mavam:

že by zase nějaká „kvalifikovaná“ výchovná poradkyně? :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2977
15.2.23 09:20
@Havlova píše:
Obávám se, že i kdyby slečna napsala téměř na plný počet bodů, přijde o hodně bodů za vysvědčení a nemá v podstatě šanci. Ona tam totiž bude spousta jedničkářů, kteří to napíšou taky na skoro plný počet.

některá gymnázia letos nedávají za známky žádné body, některá jen minimum…prostě šance tam nějaká je a není důvod, proč to nezkusit, pokud chce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smajlik345
15.2.23 09:22
@Tereza432 píše:
Zdravím všechny uživatelky, včera jsem byla s kamarádkou- učitelkou na ZŠ, v restauraci a nestačila jsem se teda divit tomu, jak někteří žáci pohlíží na volbu střední školy. Tak teď tam třeba má slečnu, dobře se učí, má samé jedničky, ale chce jít na textilku!! Na druhé straně slečnu, která již v sedmé třídě má cca 2-3 trojky a chce jít na šestileté gymnázium! No já tomu teda vůbec nerozumím, snad SŠ si vybíráme podle svých schopností, ne? Jako jestli v té textilce má zájem, proč ne. Ale tu sedmačku, to mi hlava nebere. Co si o tom myslíte vy?
Že kdybys měla lepší známky a studovala lepší školu :mrgreen: Tak teď bys mohla sedět v nějaké základní škole, jako výchovna poradkyně a alespoň trochu mluvit některým dětem do toho co budou studovat a čím se živit.
Jinak každý ať si studuje co chce. Klidně ať jde někdo s 1 zametat chodníky, když ho to bude bavit.
  • Citovat
  • Upravit
22005
15.2.23 09:22
@Tereza432 píše:

Rodiče dotyčné slečny jsou velmi rozumní, pokud jí zkoušky na šestileté gymnázium umožní - protože teď jí ještě vůbec o nic nejde a (pravděpodobný) neúspěch jí otevře oči právě včas na to, aby se vzpamatovala a známky i vědomosti si do deváté třídy vylepšila. Pokud jí zájem o gymnázium vydrží, cestu k němu má v tuto chvíli otevřenou.

No a jak už tu zaznělo - ty naopak se projevuješ jako typická obyvatelka pavlače. Starej se o své a nepomlouvej cizí děti na internetu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin