Výběr střední školy - váš názor

Napsat příspěvek
Velikost písma:
41930
15.2.23 09:24
@cancerka píše:
některá gymnázia letos nedávají za známky žádné body, některá jen minimum…prostě šance tam nějaká je a není důvod, proč to nezkusit, pokud chce

Co jsem narazila na gymply, bylo tam právě minimálně 20 bodů. A většinou za každý stupeň dolů bod dolů. Ale třeba je to opravdu někde jinak.
Ale zase ze sedmičky nemusí volit na jistotu, má další dva roky jisté.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76304
15.2.23 09:31
@Tereza432 píše:
Zdravím všechny uživatelky, včera jsem byla s kamarádkou- učitelkou na ZŠ, v restauraci a nestačila jsem se teda divit tomu, jak někteří žáci pohlíží na volbu střední školy. Tak teď tam třeba má slečnu, dobře se učí, má samé jedničky, ale chce jít na textilku!! Na druhé straně slečnu, která již v sedmé třídě má cca 2-3 trojky a chce jít na šestileté gymnázium! No já tomu teda vůbec nerozumím, snad SŠ si vybíráme podle svých schopností, ne? Jako jestli v té textilce má zájem, proč ne. Ale tu sedmačku, to mi hlava nebere. Co si o tom myslíte vy?

co si o tom myslím? nic, je to věc těch holek,
a o tobě totéž, co ti napsali ostatní, jsi pavlačová drbna

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
monicka1990s
15.2.23 09:43

@Tereza432 Můj názor je takovej, že kdyby polovina mích spolužáků poslouchala rady učitelek, tak jsou z nich dnes kopáči a né úspěšný lidi. Mám pocit, že snad už jen nekteří pedagogové si myslí, že známka má nějakou vypovídající hodnotu o úspěšnosti a inteligenci žáka. Můj kamarád dostal trojku už v první třídě a dnes je to úspešný ajťák. Na gymplu kolikrát pohoří jedničkáři a trojkaři nemají problém. Takže je super, že si každý může vybrat podle sebe a né podle rady někoho jiného. Když člověk chce, dokáže víc, než si myslíte. Já sama měla do 6 třídy školu na háku a občasný trojky. Od sedmičky jsem se hecla a až do 9.třídy jsem měla samé jedničky, dostala jsem se na gymnázium a v klidu ho prošla a Vysokou školu jsem zvládla s prstem v nose. :pankac: :mavam:

Příspěvek upraven 15.02.23 v 12:09

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
15.2.23 09:45
@Tereza432 píše:
Zdravím všechny uživatelky, včera jsem byla s kamarádkou- učitelkou na ZŠ, v restauraci a nestačila jsem se teda divit tomu, jak někteří žáci pohlíží na volbu střední školy. Tak teď tam třeba má slečnu, dobře se učí, má samé jedničky, ale chce jít na textilku!! Na druhé straně slečnu, která již v sedmé třídě má cca 2-3 trojky a chce jít na šestileté gymnázium! No já tomu teda vůbec nerozumím, snad SŠ si vybíráme podle svých schopností, ne? Jako jestli v té textilce má zájem, proč ne. Ale tu sedmačku, to mi hlava nebere. Co si o tom myslíte vy?

Ja treba v sedmičce mela trojky taky a šla jsem na gympl. Znamky fakt nic nerikaji. Vubec nic.

• Citovat
  • Upravit
29
15.2.23 09:58

Nechápu o co jde, i kdyby si vybrala třeba obor kuchař a měla samé jedničky, ti to může být jedno. Znám plno lidí, kteří měli na základce jedničky, nejhůř dvojky a šli třeba na tříleté studium. Ne vždy je to o známkách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4381
15.2.23 10:20

@truelly soudnost? Pořád se tu řeší děti ve věku cca 15 let?! Tak snad tvé děti budou mít té soudnosti dost 🙏 bože bože…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
365
15.2.23 11:52

@Tereza432 Že vy budete taky nějaká rádoby paní učitelka? Kolikrát známky neříkají nic o žákovi, ale hodně o kantorovi 8o Super, že mladá holka ví, co jí bude bavit a možná by to chtělo jí v tom podpořit, né shazovat její výběr. Kdo může říct, že v 7.ročníku věděl kam chce jít a co chce v životě dělat. :zed: Opravdu se velmi divím, jak dnešní dospěláci a možná i pedagogové, pohlížejí na studenty a jejich výběr SŠ a jak se k tomu staví. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2509
15.2.23 12:04
@Havlova píše:
Obávám se, že i kdyby slečna napsala téměř na plný počet bodů, přijde o hodně bodů za vysvědčení a nemá v podstatě šanci. Ona tam totiž bude spousta jedničkářů, kteří to napíšou taky na skoro plný počet.

Gymply s velkým převisem většinou za známky moc bodů nedávají. Dítka gympl za dobré známky nedává žádné body, za čtyřky odečítá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41930
15.2.23 12:11
@Kasandra159 píše:
Gymply s velkým převisem většinou za známky moc bodů nedávají. Dítka gympl za dobré známky nedává žádné body, za čtyřky odečítá.

Nevím, gympl v krajském městě, na 8G loni brali 60 z 269, za známky letos max. 20 bodů. A tady dokonce co stupeň dolů dva body dolů.
Dcery gympl (4G), loni brali 30 z 270, za známky taky 20b. Tak asi škola od školy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12213
17.2.23 08:50

Zakladetko, ani kamarádka učitelka těm dětem do hlavy nevidí, ví jenom jaké mají známky, a je učí jeden, maximálně dva předměty, možná ani to.

A už vůbec neví, co je baví. Taky to aktuálně řešíme.

Dcery kamarádka má asi taky samé jedničky a jde na střední textilní v Praze. A už ví, že ji vzali, protože se tam dělají talentovky + musela mít připravené vlastní práce a ještě měla test na nějaké základy estetiky a dějin umění, takže bych nad tou textilní vůbec nos neohrnovala.
A je celkem běžné, že dítě exceluje v jazycích, ale ta matika mu nejde, nebo naopak, někdo počítá z hlavy cermat testy z matiky ale píše jak prase a jazyky taky nic moc.

Takže trojky můžou mít i děti které jsou v jiných předmětech excelentní.
A i ty gymply už mají různé zaměření - v Praze je možné najít klasické všeobecné, humanitně zaměřené, ekonomicky zaměřené, přírodovědně zaměřené - každý z nich má jiným způsobem zohledněné známky ze základky.
U ekonomického jsou to navíc body za známky z matiky, u přírodovědného za fyziku, chemii, přírodopis…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Aleriga
17.2.23 09:25
@deniiina píše:
A proč to řešíš ty? :mrgreen:

Protože by si měla zopakovat základku, jak to tak po ní čtu…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin