Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Moje mamka měla tuto nemoc ve 33 letech, ale bylo před více jak čtyřiceti lety. Nyní je léčba jinde.
Je mi líto, co vás potkalo. Ale věřte lékařům, dneska už je medicína i u nás na špičkové úrovni a jistě vědí, co dělají. Držím palce! ![]()
Rakovina dělohy v mladém věku by mohla nasvědčovat genetické mutaci, která právě toto onemocnění způsobuje, nazývá se Lynchův syndrom. Máte v rodině častý výskyt zhoubných onemocnění? Především se jedná o rakovinu tlustého střeva a dělohy, ale riziko je i u jiných orgánů. Proto tě berou na genetiku. Já jsem si prošla něčím podobným, ale bylo mi 47, vzali mi vše, včetně vaječníků. Lynchův syndrom se u mě potvrdil. Můžeš se přidat k nám do skupiny. Výsledky genetického vyšetření budeš mít až cca za půl roku, tak kdybys to potřebovala s někým probrat už teď…
www.facebook.com/…22805549732/
Přeji hodně sil. Zvládneš to, rakovina dělohy je jedna z nejlépe léčitelných.
@Anonymní píše:
Dobrý den.Chci se zeptat jestli tu je někdo, kdo měl nebo má rakovinu dělohy v mladém věku. Mě je 25 let o rakovině vím už 2 měsíce. Navštívila jsem onkogynekologii v Praze a čeká mě opera dělohy a vejcovodu. I přes mé naléhání mi chtějí nechat vaječníky kvůli věku. A posílají mě na testy kvůli genetice. Problém je můj věk a proto to lékaři nechápou. Prý je to v mém věku vzácné, ale ja se moc bojím. Ráda bych slyšela, že nejsem jediná v takovém věku s rakovinou dělohy. Samozřejmě vím, že na světě jich je asi hodně, ale moc bych se uklidnila kdyby někdo napsal, že tím prošel a že se rakovina už neobjevila. Nikomu to nepřeji ani největšímu nepříteli.
Podle mě je malá osvěta ohledně očkováni proti rakovině děložního čípku. Mě bylo 15, jak toto očkováni k nám přišlo a tvrdilo se tehdy, ze kdo již začal se sexuálním životem, pro toho to už není (rok 2000). A ve 35ti letech jsem rakovinu děložního čípku měla. (Rok 2021). Ty jsi hodně mladá teda na toho onemocnění:( děti se nyní ockuji ve 13ti letech, kdy to hradí pojišťovny. Nechám naockovat své kluky určitě, protože pak těmi prenaseci HPV viru nebudou. Držím ti palce ![]()
Dobrý den.Chci se zeptat jestli tu je někdo, kdo měl nebo má rakovinu dělohy v mladém věku. Mě je 25 let o rakovině vím už 2 měsíce. Navštívila jsem onkogynekologii v Praze a čeká mě opera dělohy a vejcovodu. I přes mé naléhání mi chtějí nechat vaječníky kvůli věku. A posílají mě na testy kvůli genetice. Problém je můj věk a proto to lékaři nechápou. Prý je to v mém věku vzácné, ale ja se moc bojím. Ráda bych slyšela, že nejsem jediná v takovém věku s rakovinou dělohy. Samozřejmě vím, že na světě jich je asi hodně, ale moc bych se uklidnila kdyby někdo napsal, že tím prošel a že se rakovina už neobjevila. Nikomu to nepřeji ani největšímu nepříteli.