Rakovina v mladém věku

Anonymní
28.2.22 03:19

Rakovina v mladém věku

Dobrý den.Chci se zeptat jestli tu je někdo, kdo měl nebo má rakovinu dělohy v mladém věku. Mě je 25 let o rakovině vím už 2 měsíce. Navštívila jsem onkogynekologii v Praze a čeká mě opera dělohy a vejcovodu. I přes mé naléhání mi chtějí nechat vaječníky kvůli věku. A posílají mě na testy kvůli genetice. Problém je můj věk a proto to lékaři nechápou. Prý je to v mém věku vzácné, ale ja se moc bojím. Ráda bych slyšela, že nejsem jediná v takovém věku s rakovinou dělohy. Samozřejmě vím, že na světě jich je asi hodně, ale moc bych se uklidnila kdyby někdo napsal, že tím prošel a že se rakovina už neobjevila. Nikomu to nepřeji ani největšímu nepříteli. :,(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
28.2.22 06:29

Moje mamka měla tuto nemoc ve 33 letech, ale bylo před více jak čtyřiceti lety. Nyní je léčba jinde.

• Citovat
  • Upravit
24703
28.2.22 17:23

Je mi líto, co vás potkalo. Ale věřte lékařům, dneska už je medicína i u nás na špičkové úrovni a jistě vědí, co dělají. Držím palce! :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.2.22 20:06

Rakovina dělohy v mladém věku by mohla nasvědčovat genetické mutaci, která právě toto onemocnění způsobuje, nazývá se Lynchův syndrom. Máte v rodině častý výskyt zhoubných onemocnění? Především se jedná o rakovinu tlustého střeva a dělohy, ale riziko je i u jiných orgánů. Proto tě berou na genetiku. Já jsem si prošla něčím podobným, ale bylo mi 47, vzali mi vše, včetně vaječníků. Lynchův syndrom se u mě potvrdil. Můžeš se přidat k nám do skupiny. Výsledky genetického vyšetření budeš mít až cca za půl roku, tak kdybys to potřebovala s někým probrat už teď…
www.facebook.com/…22805549732/
Přeji hodně sil. Zvládneš to, rakovina dělohy je jedna z nejlépe léčitelných.

• Citovat
  • Upravit
41
18.4.22 09:45

Ahoj

@Anonymní píše:
Dobrý den.Chci se zeptat jestli tu je někdo, kdo měl nebo má rakovinu dělohy v mladém věku. Mě je 25 let o rakovině vím už 2 měsíce. Navštívila jsem onkogynekologii v Praze a čeká mě opera dělohy a vejcovodu. I přes mé naléhání mi chtějí nechat vaječníky kvůli věku. A posílají mě na testy kvůli genetice. Problém je můj věk a proto to lékaři nechápou. Prý je to v mém věku vzácné, ale ja se moc bojím. Ráda bych slyšela, že nejsem jediná v takovém věku s rakovinou dělohy. Samozřejmě vím, že na světě jich je asi hodně, ale moc bych se uklidnila kdyby někdo napsal, že tím prošel a že se rakovina už neobjevila. Nikomu to nepřeji ani největšímu nepříteli. :,(

Podle mě je malá osvěta ohledně očkováni proti rakovině děložního čípku. Mě bylo 15, jak toto očkováni k nám přišlo a tvrdilo se tehdy, ze kdo již začal se sexuálním životem, pro toho to už není (rok 2000). A ve 35ti letech jsem rakovinu děložního čípku měla. (Rok 2021). Ty jsi hodně mladá teda na toho onemocnění:( děti se nyní ockuji ve 13ti letech, kdy to hradí pojišťovny. Nechám naockovat své kluky určitě, protože pak těmi prenaseci HPV viru nebudou. Držím ti palce :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová