Ramínka a gumičky na podprsence

ArankaC.
9.7.12 15:39

Ramínka a gumičky na podprsence

Ahoj holky!
Mám takový problém, možná se vám to bude zdát hloupé, ale týká se to mých podprsenek. Vždycky, když si koupím nějakou pěknou novou, tak po několika vypráních se ty gumičky uvnitř vytahají, ale hlavně ramínka se mi hrozně vytahají a úplně ztrácí pružnost, takže zatímco košíčky jsou jako nové, podprsenka jako taková nedrží, jak by měla. Zajímají mě vaše nápady, jak se tomu dá předcházet, protože já už to i tak peru ve vlažné vodě ručně, abych je nepoškodila, případně jak se to dá řešit, jestli se třeba někde dají sehnat náhradní ramínka (nemyslím silikonové) nebo by se to dalo přešít. :nevim:
PS: Vynechte rady jako kup si kvalitnější/dražší/konkrétní značkovou podprsenku (i tam mám podobné zkušenosti bohužel).

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10048
9.7.12 15:42

Já bych zašla do galanterky a koupila nový :), nedávno jsem je u nás viděla, měli tam jak silikonový tak látkový :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
9.7.12 15:45

Osobní dotaz, prsa máš spíš velký nebo malý? :mrgreen:
Pokud velký, tak ono to prso něco váží. Běžné ramínko zkrátka nevydrží tu váhu asi. Pro velká prsa je potřeba podprda se širšími ramínky. Pak je důležité i správná velikost, spousta žen nosí příliš malé košíčky a příliš velký obvod.
Jinak mě napadá jedině kupovat podprsenky bez ramínek a ramínka samotná postupně dokupovat, ať už silikonová nebo normální se též dělají odepínací.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7631
9.7.12 15:45

V některých galanteriích mají opravdu krásná ramínka :palec: Určitě seženeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8566
9.7.12 15:48
@Gladys píše:
Osobní dotaz, prsa máš spíš velký nebo malý? :mrgreen:
Pokud velký, tak ono to prso něco váží. Běžné ramínko zkrátka nevydrží tu váhu asi. Pro velká prsa je potřeba podprda se širšími ramínky. Pak je důležité i správná velikost, spousta žen nosí příliš malé košíčky a příliš velký obvod.
Jinak mě napadá jedině kupovat podprsenky bez ramínek a ramínka samotná postupně dokupovat, ať už silikonová nebo normální se též dělají odepínací.

Souhlasím. Já mám prsa malá a s ramínky se mi nic neděje :nevim:. Peru ručně v teplé vodě..Takže bych řekla, že je to opravdu spíš tou tíhou poprsí - což vyřeší buď široká ramínka a nebo kupovat stále nové - v galanterii je mají, i u ťonků je mají - pokud bys chtěla levnější variantu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
9.7.12 15:49

A v čem pereš? Chtělo by to i jemný přípravek, ta bába co prodává podprdy - Konarovská doporučuje pouze dětský šampon a nic jiného.
A dělaj se ramínka i třeba korálková, řetízková, vypadá to jako šperk, ty se zaručeně nevytahaj, ale taky nic nedrží - to musí zvládnout košíčky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
9.7.12 15:54

Osobní zkušenost - ramínka by neměla držet váhu prsou. Hlavní váhu drží obvod. Začala jsem kupovat menší obvod (samozřejmě je třeba vyzkoušet, aby sedl košík) a ramínka se nevytahujou :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ArankaC.
9.7.12 16:03

Takže postupně, prsa mám zhruba D85-D90, ramínka jsou většinou ale na větších podprsenkách širší už od výroby. Peru v Lovele, mám citlivou pleť, takže na všechno používám stejný prášek, jako na malého věci. Co se týče těch obvodů a velikostí, tak u nás ve městě skoro jásám, když seženu pěknou podrpsenku, která mi jakž takž sedí a nevypadá jak pro mojí babičku (přecejenom se chci líbit, když dojde na věc :oops: :lol: ).Už jsem uvažovala kvůli tomu i o nákupu přes internet. Ale - když už teda ramínka selhávají, zkusím tu galantérku, taky mě to napadlo, ale jsem si říkala, že to tam asi mít nebudou, máme tu asi 2, tak se tam poptám. ;)

• Citovat
  • Upravit
615
9.7.12 16:08

Ramínka se určitě dokoupit dají, tak leda vyměňovat :).Ale nenosíš opravdu špatnou velikost? Už jen to, že napíšeš 85-90 D je divný :( a navíc to je teda dost velkej obvod. Chápu, že u vás třeba není moc výběr, tak to řešíš „tak nějak“, ale tím pádem se možná i ty ramínka víc ničí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35791
9.7.12 16:11

@ArankaC.
jaké máš rozměry pod a přes prsa? Tipuju to obrovský obvod, jelikož to má větší košíčky, při obvodu 90 by jsi musela mít obrovská záda, pak ti váhu nebudou držet ramínka, to ani nemají, ramínka mají jen takovou ozdobno přidržovací funkci.
Mě se u žádné ramínka nikdy nevytahala a to je mám roky a peru v pračce..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ArankaC.
9.7.12 16:22

@pikola Tak to jsi šťastný člověk, jinak ale sice se mi to taky zdá hodně, ale zase když je ten obvod menší, než 85, tak to snad ani nezapnu a když, tak strašně to stahuje, že bych v tom dýl než 5 minut nevydržela. Měřila jsem si obvod pod prsama a mám přesně 85, tak možná mám široký hrudník nebo špatně měřím. :nevim: Je fakt, že když koupím tu 90tku, tak to mám širší pod prsy, ale zase mi sedí víc velikost košíčku. U 85tky je mi skoro malý. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
23847
9.7.12 16:38
@ArankaC. píše:
@pikola Tak to jsi šťastný člověk, jinak ale sice se mi to taky zdá hodně, ale zase když je ten obvod menší, než 85, tak to snad ani nezapnu a když, tak strašně to stahuje, že bych v tom dýl než 5 minut nevydržela. Měřila jsem si obvod pod prsama a mám přesně 85, tak možná mám široký hrudník nebo špatně měřím. :nevim: Je fakt, že když koupím tu 90tku, tak to mám širší pod prsy, ale zase mi sedí víc velikost košíčku. U 85tky je mi skoro malý. :nevim:

No tak si kup obvod 85 a košíček E nebo DD - prostě o číslo větší než nosíš teď. Sedne ti to určitě líp než 90D ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ish
5353
9.7.12 16:38

Špatná velikost, jednoznačně. Na podprsenku obvodu 90 bys měla mít pod prsy skoro 100cm.
Já s mírou 83cm nosím obvod 70-75 (záleží na značce). A samozřejmě jsem se tímpádem na košíčku dostala na velikosti, které v ČR neexistujou, takže si objednávám z internetu. (astratex. cz, brastop. com)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ArankaC.
9.7.12 16:46

@Gina108 Asi jo, no vidím to na internet. :( Podprsenky E jsem viděla jen asi jednu normální jednou a jinak důchodcovské bezkosticové hadrovky. :lol:

• Citovat
  • Upravit
35791
9.7.12 17:02

Pokud ti jde o peníze, zkus FF v tescu, jinak znám obchody jen v Praze, triola a podobný. Velikosti nekončí u D, já měla F, takže něco o tom vím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat