Rapidní zhoršení spermiogramu

497
31.10.22 18:42

Rapidní zhoršení spermiogramu

Dobrý večer, rok se s manželem snažíme o dítě. Muž byl na spermiogramu cca 5 měsíců zpět, výsledky byly takové, že spermie byly hezky pohyblivé, šly „dopředu“, dobrá morfologie akorát jich bylo méně a to 10 milionů na 1ml. Byl zrovna po operaci a bral léky na tlumení bolesti a na ředění krve, tak se to přisuzovalu tomu. Dostal nařízený selen a zinek. Dnes jsme byli v CARU na vstupním pohovoru a kontrolním spermiogramu a výsledky jsou katastrofální a to je, že v celém odběru jsou pouze 3 spermie a to ještě mrtvé. :roll: :roll: Jsme z toho zlomení a ptáme se, jak je možné, že došlo k takovému strašnému zhoršení? :nevim: Vím, že nám toto nikdo přesně neřekne, ale děkuji moc za vaše zkušenosti. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9733
31.10.22 18:56

To už trochu zavání i chybou laboratoře. Nepředpokládám, že by pracoval někde na skládce nebo nevyklízel starý dům.

Co to bylo za operační výkon a jaké léky užíval? Co alkohol a kouření?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15800
31.10.22 19:03
@Monis2022 píše:
Dobrý večer, rok se s manželem snažíme o dítě. Muž byl na spermiogramu cca 5 měsíců zpět, výsledky byly takové, že spermie byly hezky pohyblivé, šly „dopředu“, dobrá morfologie akorát jich bylo méně a to 10 milionů na 1ml. Byl zrovna po operaci a bral léky na tlumení bolesti a na ředění krve, tak se to přisuzovalu tomu. Dostal nařízený selen a zinek. Dnes jsme byli v CARU na vstupním pohovoru a kontrolním spermiogramu a výsledky jsou katastrofální a to je, že v celém odběru jsou pouze 3 spermie a to ještě mrtvé. :roll: :roll: Jsme z toho zlomení a ptáme se, jak je možné, že došlo k takovému strašnému zhoršení? :nevim: Vím, že nám toto nikdo přesně neřekne, ale děkuji moc za vaše zkušenosti. :kytka:

Záměna vzorků. Doporučuji další spermiogram.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
849
31.10.22 19:11

Stejný CAR?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3958
31.10.22 19:11
@Zumpa píše:
Záměna vzorků. Doporučuji další spermiogram.

8o Pokud došlo k záměně vzorků, tak bych spíš doporučila výměnu CARu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15800
31.10.22 19:42
@Thomassss píše:
8o Pokud došlo k záměně vzorků, tak bych spíš doporučila výměnu CARu.

Pokud byly oba testy ze stejného centra, tak souhlasím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
497
31.10.22 19:48

@Doctus Jednalo se o úraz při sportu, komplikovaná zlomenina nohy. Užíval léky na tlumení bolesti, antibiotika a z důvodu trombozy Klexan a Pradaxu a v té době byl právě na prvním odběru, který vyšel „dobře“. Léčba byla kompletně ukončena v červenci. Od té doby se postupně vracel do normálního života, chůze, cvičení a právě úplné vysazení veškerých léků a dneska přišel tento šok. Alkohol příležitostně, cigarety vůbec, max. doutníček na oslavě. Jsme sportovci, takže toto velice omezeně. Dumáme nad tím celý den a samozřejmě se chystáme volat do CARU jelikož jsme z telefonátu byli úplně mimo a nezmohli jsme se na slovo. Ještě bych dodala informaci, že na spermiogramu byl i cca 5 let zpět a to byl naprosto v pořádku, vím, že se spermiogram mění, ale toto nám vyrazilo dech. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
497
31.10.22 19:49

@Zumpa Ano, testy jsou z jednoho centra.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.10.22 19:55

Zažili jsme taky. Manžel za celou dobu snažení podstopil asi 20 odběru vzorku. Tak dokážeme už srovnavat. :mrgreen:
Nebyli jste někde na dovolené (letecky), ano zní to vtipne, ale manžel chodil za andrologem a zjistilo se, že u manžela na spg má vliv i let letadlem. Doktor říkal, že to není ojedinělé, že to sleduje u např. pilotů docela často. Další věc je, zda muž nedělal s nějakou chemii. Ředidlo, barvy laky atd. To byla další věc, kterou manželovi zakázal.
A pak taková ta klasika. Kouření, alkohol, stres, horká vana, jízda na kole, léky (např. ATB, Ibalgin atd)
Nebyl nemocný? Covid, horečka atd?
A na jaké byl tvůj muž operaci?
Dávám anonym kvůli manželovo zdr. Stavu.

• Citovat
  • Upravit
497
31.10.22 20:33
@Anonymní píše:
Zažili jsme taky. Manžel za celou dobu snažení podstopil asi 20 odběru vzorku. Tak dokážeme už srovnavat. :mrgreen:
Nebyli jste někde na dovolené (letecky), ano zní to vtipne, ale manžel chodil za andrologem a zjistilo se, že u manžela na spg má vliv i let letadlem. Doktor říkal, že to není ojedinělé, že to sleduje u např. pilotů docela často. Další věc je, zda muž nedělal s nějakou chemii. Ředidlo, barvy laky atd. To byla další věc, kterou manželovi zakázal.
A pak taková ta klasika. Kouření, alkohol, stres, horká vana, jízda na kole, léky (např. ATB, Ibalgin atd)
Nebyl nemocný? Covid, horečka atd?
A na jaké byl tvůj muž operaci?
Dávám anonym kvůli manželovo zdr. Stavu.

Ne, nikam jsme neletěli, ředidlo, barvy také ne. Dva týdny zpět byl nachlazený rýma, kašel, lehce zvýšená teplota a bral Paralen, ale Covid neměl, potvrzeno testem. Dva dny si teď mazal naražené koleno Ibalginovou mastí. :mrgreen: :mrgreen: Tak opravdu nevíme kde je chyba. :think: Jinak informace jsem psala viz. výše. :) Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
31.10.22 22:56

Lidi bez obav. Hlavně bez stresu a důvěřujte těm lékařům. Byli jsme loni na klinice Reprofit Ostrava a minulý týden se nám narodil krásný syn. Můj spermiogram byl místo 5mil./ml, snad jsem to nepopletl… Můj byl 30tis./ml. 8o
Sice na podruhé, ale podařilo se. Obdivuji a chválím mou ženu, která si toho musela hodně protrpět, kvůli určitým, potřebným přípravám před vložením.

edit admin: prodej léků na předpis je zakázán

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
31.10.22 23:04

A to jsem vlastně až náhodně zjistil má vyšetření u androloga, že mi v dětství nebylo za včasu, říká se do dvou let, zoperovane nesespuštěne varle a to mi zapříčinilo, že se mi hodně změnila hladina testosteronu od mladá a proto se mi taky tvoří jen z jednoho varlete sperie a to, v 200× až 400× menším množství, než je standartní množství u muže. Tuhle informaci svém zdraví jsem zjistil až v 33letech. Zaplať pánbůh, že zjistil a byla tady ta možnost umělého oplodnění. 👍

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
497
1.11.22 11:19
@Švajzek píše:
Lidi bez obav. Hlavně bez stresu a důvěřujte těm lékařům. Byli jsme loni na klinice Reprofit Ostrava a minulý týden se nám narodil krásný syn. Můj spermiogram byl místo 5mil./ml, snad jsem to nepopletl… Můj byl 30tis./ml. 8o
Sice na podruhé, ale podařilo se. Obdivuji a chválím mou ženu, která si toho musela hodně protrpět, kvůli určitým, potřebným přípravám před vložením.edit admin: prodej léků na předpis je zakázán

Moc děkuji za komentář, vážím si toho. Lékařům věříme a budeme se řídit jejich postupy, akorát nás zajímalo proč došlo k takovému šílenému zhoršení, kdy spermií bylo ano méně, ale jinak vše naprosto v pořádku a o 5 měsíců později nemá jedinou živou, to je to co nás absolutně rozhodilo. Manžel je již objednaný na urologii a budeme teď už jen čekat na všechny výsledky. Volali jsme ještě pro informace do jiných center a bylo nám řečeno, že buď je opravdu chyba v laboratoři (což se potvrdí dalším odběrem) a nebo se stalo něco, co změnilo absolutně spermiogram a to jsou hormony. Jak jsem již psala manžel byl 5 let zpět vybrán jako vhodný dárce pro neplodné páry a teď se dostáváme asi do opačné situace. :nevim: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí