Raut pro 60 lidí

111
1.5.20 12:15

Raut pro 60 lidí

Ahoj :) Témat ohledně rautu je tu hodně, ale stejně jsem nenašla vše, co bych chtěla vědět :).
Trochu Vás uvedu do situace, aby jste věděli.
Rozhodli jsme se pro svatbu, ale nic honosného, načinčaného, “dokonalého”, nemáme tohle rádi. Chceme to uvolněné. Obřad budeme mít v 14:00 a pak jsme se rozhodli jen pro uvolněnou zábavu s grilovačkou (rodina nám to rozmlouvá, ale my prostě nic strojeného nechceme) Počítám, že na místo přijedeme tak v 16:00..nevím, jak dlouho trvá obřad, pak chci nějaké fotky, přesun z místa na grilovačku (cca půl hodinky). Všechny připravujeme na to, aby věděli, že je to jen posezení po svatbě a nic dokonalého (klidně ať se lidi potom převléknou). Budeme to mít v takové společenské místnosti s terasou. Takže, když bude hezky, budeme venku. Je to na samotě, takže hezky bez lidí. Hostů bude 56. A teď k tomu, co mě zajímá. Nejdříve bylo hostů míň (kvůli koronavirusu) ale teď zase nabírame ty, co jsme vyškrtli ze seznamu. No a mě jde o jídlo, zda to bude stačit..? Budou se grilovat 2 kýty, na rautu bude guláš(150g na osobu), Mini řízečky(100ks), mini chlebíčky(150ks), 2 sýrové mísy,2 salámové mísy,3 zeleninové mísy(saláty), jednohubky(200ks), ovoce pro děti. Potom svatební dort a nějaké mini zákusky. Raut si děláme sami, požádali jsme rodinu. Jenže tohle jsme měli připraveno pro 40 lidí. A teď mě trápí to, že už jich je skoro 60. Bude to stačit? Co myslíte..nebo, co by jste přidali a kolik?
Omlouvám se za tak obsáhlý dotaz :lol: :lol:

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

259
1.5.20 12:26

Ahoj, řekla bych, že to bude stačit. My měli svatbu o skoro 90 lidech, pohoštění (raut) byl pak počítán pro cca 75 osob (měli jsme tam dost dětí) a bohate! to stačilo. Ještě nám toho i spoustu zbylo, tak jsme dávali lidem domů. Můžeš ještě pro jistotu třeba naložit nějaký sýry nebo utopence, ale myslím si, že to bude ok :-)

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
1539
1.5.20 12:29

@SarikS Hele, za sebe bych vynechala sýrové a salámové mísy. Většinou to nikdo nejí. Sýry bych dala případně korbačíky, jadel (k pivu, vínu) a přidala řízky, guláš, případně pečená křídla. Záleží taky jaké bude počasí. A vařit Vám to bude kdo či grilovat, protože aby to bylo na 16:00 hodin už to tam někdo od 2 musí připravovat a grilovat, ať mají hosté co jíst.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
4225
1.5.20 12:33

Určitě bych přidala řízečky, guláš si dá každý dejme tomu to odpoledne, pokud máte hodně mladých tak ty ve 20h domů nepůjdou.
Měla bych v záloze člověka který by byl kdyžtak ochoten dojet třeba pro nakaldsny hermelín, utopence atd.
Jsou lidé co si dají guláš a za hodinu pár chlebíčků.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
2539
1.5.20 12:39

Já bych přidala grilované krevety nebo rybu, nejlépe lososa…

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
111
1.5.20 13:50
@Erika567 píše:
Ahoj, řekla bych, že to bude stačit. My měli svatbu o skoro 90 lidech, pohoštění (raut) byl pak počítán pro cca 75 osob (měli jsme tam dost dětí) a bohate! to stačilo. Ještě nám toho i spoustu zbylo, tak jsme dávali lidem domů. Můžeš ještě pro jistotu třeba naložit nějaký sýry nebo utopence, ale myslím si, že to bude ok :-)

Děkuju! :))… Na utopence jsem zapoměla, ty mi bude nakládat mamina..

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
7905
1.5.20 13:53

Podle mých zkušeností stačí na osobu cca 200 g jídla, když se pije. Zdá se, že je to málo, ale většina lidí opravdu nejí nepřetržitě celé odpoledne a večer. Sní jeden plnější talíř a pak max uzobávají… Držím palce, ať se vám to vydaří.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
111
1.5.20 13:54
@Coleta píše:
@SarikS Hele, za sebe bych vynechala sýrové a salámové mísy. Většinou to nikdo nejí. Sýry bych dala případně korbačíky, jadel (k pivu, vínu) a přidala řízky, guláš, případně pečená křídla. Záleží taky jaké bude počasí. A vařit Vám to bude kdo či grilovat, protože aby to bylo na 16:00 hodin už to tam někdo od 2 musí připravovat a grilovat, ať mají hosté co jíst.

Když mi třeba na ty salámy a sýry jsme dost. Takže proto ty mísy tam jsou :)
I kdyby bylo špatné počasí tak grilovat se bude i tak, protože se to bude grilovat pod přístřeškem… Opékat kýtu nám bude můj strejda. Kýta je hotová za 2 hodinky a strejda má na to udělaný pohon, co se sám otáčí…Jíst se hned nebude, připijeme si, dáme si kávu a dort, případně si hosté něco zobnou a kýta bude až večer. Máme objednaná letadla s vyhlídkovými lety, takže se tam budou lidi prolétávat. Jinak všechno si budeme připravovat sama. Babička má na starosti řízky, tchán bude připravovat guláš. Akorát chlebíčky, jednohubky a salámové, sýrové mísy si necháme od někoho udělat.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
111
1.5.20 13:55
@Anix píše:
Určitě bych přidala řízečky, guláš si dá každý dejme tomu to odpoledne, pokud máte hodně mladých tak ty ve 20h domů nepůjdou.
Měla bych v záloze člověka který by byl kdyžtak ochoten dojet třeba pro nakaldsny hermelín, utopence atd.
Jsou lidé co si dají guláš a za hodinu pár chlebíčků.

Děkuji za další názor :)… Máme tam převážně rodinu. A ona ani ta rodina nepůjde domů v 8 :grin:… Zapoměla jsem napsat, že utopence tam máme, moje mamka je bude nakládat… No, tak uvidíme, jak to dopadne

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
111
1.5.20 13:57
@welovefashion píše:
Já bych přidala grilované krevety nebo rybu, nejlépe lososa…

Tak tohle není možné tam udělat..Bylo by, ldybychom měli catering, ale my si vše děláme sami. A na tohle mi teda vůbec nejsme, takže nad tímto jsme ani neuvažovali, ale děkuju :blush:

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
111
1.5.20 13:58
@Ba-stet píše:
Podle mých zkušeností stačí na osobu cca 200 g jídla, když se pije. Zdá se, že je to málo, ale většina lidí opravdu nejí nepřetržitě celé odpoledne a večer. Sní jeden plnější talíř a pak max uzobávají… Držím palce, ať se vám to vydaří.

Myslíš jo? Tak doufám, že nám to bude stačit a každý si něčeho zobne :)… Moc děkujeme! :blush: i když mi to stejně nebereme jako něco oficiálního, ale jen posezení po obřadu..

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
4189
1.5.20 14:18
@Ba-stet píše:
Podle mých zkušeností stačí na osobu cca 200 g jídla, když se pije. Zdá se, že je to málo, ale většina lidí opravdu nejí nepřetržitě celé odpoledne a večer. Sní jeden plnější talíř a pak max uzobávají… Držím palce, ať se vám to vydaří.

200g? To myslite vazne? Dejte si 200g na talir. To neni s prilohou ani jedno poradne hlavni jidlo. A navic to ma byt jidlo na cca 8 hodin.

Pro zakladatelku. Pridal bych rizecku. A dost zalezi jak velke jsou ty kyty. Ja delal 2× 5kg za syrova a vyslo to akorat pro 25 lidi. A to se jedly dalsi veci. Kazdopadne je lepsi mit vic a lidem „nabalit“ nez aby to vecer doslo.

Příspěvek upraven 01.05.20 v 14:19

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.5.20 14:19

Kdyz delam rauty pro klienty, tak pocitame 400g na osobu vcetne peciva na raut trvajici 2,5 hodiny. Pak se jde domu. Pridala bych na tech misach, to se bude uzobavat porad. A takove bramburky a podobne mate? Zeleninu nakrajenou par kg bych taky uvitala. Ovocne misy v lete jsou take velice zadane. Na nasich rautech mizi nejdriv losos, roastbeef, sunka od kosti. Tu kraji kuchar pred klientem. Zustava obvykle dost tepleho, ruzne sote. Rizecky jsou vdecne, tech se sni dost. Ale ja mam uplne panickou hruzu ze neco dojde a klienti budou nespokojeni. Hned jak prijedou hoste, na stolech by uz melo byt zalozeno drobne obverstveni. A mimochodem na rautu ja jsem schopna snist temer 1 kg za 4 hodiny. Mam zvazeno. A to mam podle tabulek podvahu.

  • Nahlásit
  • Citovat
Anonymní
1.5.20 14:28

Jeste mate zajisteno kdo bude tocit pivo, uklizet talire, pribory a nosit ciste. Nikdy nesmi dojit ciste nadobi, sklo. A hned by mel nekdo odnaset spinave nadobi.

  • Nahlásit
  • Citovat
111
1.5.20 14:31
@Anonymní píše:
Kdyz delam rauty pro klienty, tak pocitame 400g na osobu vcetne peciva na raut trvajici 2,5 hodiny. Pak se jde domu. Pridala bych na tech misach, to se bude uzobavat porad. A takove bramburky a podobne mate? Zeleninu nakrajenou par kg bych taky uvitala. Ovocne misy v lete jsou take velice zadane. Na nasich rautech mizi nejdriv losos, roastbeef, sunka od kosti. Tu kraji kuchar pred klientem. Zustava obvykle dost tepleho, ruzne sote. Rizecky jsou vdecne, tech se sni dost. Ale ja mam uplne panickou hruzu ze neco dojde a klienti budou nespokojeni. Hned jak prijedou hoste, na stolech by uz melo byt zalozeno drobne obverstveni. A mimochodem na rautu ja jsem schopna snist temer 1 kg za 4 hodiny. Mam zvazeno. A to mam podle tabulek podvahu.

Brambůrky, křupky a nakrájenou zeleninu taky máme :)… My ovocné mísy nebo saláty mít nebudeme, protože dost lidí už to potom nejí, když to není čerstvé. Takže budeme mít mísy s ovocem a, když někdo řekne obsluze tak se to nakrájí.. Losos, roastbeef tam mít nebudeme, protože si to děláme sami a tohle by nám neměl už, kdo udělat… Já se také bojím, že něco dojde, proto můj dotaz, zda bychom měli ještě někde přidat nebo udělat ještě něco jiného. A děkuju :oops:… Jinak, až přijdou hosté tak se to hned všechno vyndá. Budeme to mít vše v lednici, aby se to nezkazilo, že… Takže to občerstvení tam bude až se všichni sejdeme.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další podobná témata podle názvu

Další témata z kategorie

Reklama