Raynaudův nemoc - léčba ?

Anonymní
10.2.22 14:14

Raynaudův nemoc - léčba ?

Mám Raynaudův nemoc. Lékař mi na veškeré problémy říká, že léčba neexistuje. Doopravdy léčba neexistuje a nebo je něco co Vám v boji s touto nemoci pomáhá?
Přijde mi zbytečné chodit na kontroly, kdy mi doktor řekne no bohužel, léčba neexistuje. Např. když mi zničehonic zfialovělá ruka

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
81479
10.2.22 14:27
@Anonymní píše:
Mám Raynaudův nemoc. Lékař mi na veškeré problémy říká, že léčba neexistuje. Doopravdy léčba neexistuje a nebo je něco co Vám v boji s touto nemoci pomáhá?
Přijde mi zbytečné chodit na kontroly, kdy mi doktor řekne no bohužel, léčba neexistuje. Např. když mi zničehonic zfialovělá ruka

Není to nemoc, je to právě syndrom. Takže v podstatě soubor příznaků. Takže ano, má v podstatě pravdu, kauzální léčba neexistuje. Opatření, která mohou pomoci eliminovat příznaky, ti předpokládám lékař sdělil

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.2.22 15:29
@Anonymní píše:
Přijde mi zbytečné chodit na kontroly, kdy mi doktor řekne no bohužel, léčba neexistuje. Např. když mi zničehonic zfialovělá ruka

Máme v rodině. Pomáhá vyhýbat se chladu a v zimě nosit elektrické rukavice. Směšné? Leda pro toho, kdo to nezažil…

Něco takovýho https://www.eurovyber.cz/…-4v-4400mah/?…

• Citovat
  • Upravit
7950
10.2.22 20:21
@Anonymní píše:

no léčba moc neexistuje. Někomu trochu pomůže nějaký preparát z gingo biloba. A hlavně prevence - vyhýbat se chladu a stresu. Což ne vždy lze. U hodně těžkých příznaků je možnost operace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7950
10.2.22 20:24

A taky to mohou zhoršovat některé léky, např. betablokátory. Tenhle syndrom má moje máma na rukou, já občas na nohou. A s nasazením betablokátoru se mi to občas stane i na rukou, ale teď mám minimální dávku toho betablokátoru a už se mi to nestává, nebo fakt velmi výjimečně a zas tak moc mě to neobtěžuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
10.2.22 21:24
@Lucka1111 píše:
no léčba moc neexistuje. Někomu trochu pomůže nějaký preparát z gingo biloba. A hlavně prevence - vyhýbat se chladu a stresu. Což ne vždy lze. U hodně těžkých příznaků je možnost operace.

Dobrá zpráva je, že se sctim dá vyhrát i zimní olympiada 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7950
10.2.22 21:34
@Lama Lama píše:
Dobrá zpráva je, že se sctim dá vyhrát i zimní olympiada 8)

kdo s tím vyhrál olympiádu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast