Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ber dceru sebou, nevím, jak je stará, ale vzala bych jí nějaké hračky, a holt tam bude chvíli protivná, no
Buď bude sedět v ordinaci a přihlížet vyšetření, nebo počká u sestry, ta jí může ukazovat, jak si chystá karty, nebo cokoli…ono zas to cizí prostředí působí na dítě jinak, bude toho mít hodně na koukání, tak třeba bude hodná
Když nemáš hlídání, tak se prostě nedá nic dělat, vyhodit s dítětem tě snad nemůžou ![]()
@Etcetera78 píše:
Ber dceru sebou, nevím, jak je stará, ale vzala bych jí nějaké hračky, a holt tam bude chvíli protivná, noBuď bude sedět v ordinaci a přihlížet vyšetření, nebo počká u sestry, ta jí může ukazovat, jak si chystá karty, nebo cokoli…ono zas to cizí prostředí působí na dítě jinak, bude toho mít hodně na koukání, tak třeba bude hodná
Když nemáš hlídání, tak se prostě nedá nic dělat, vyhodit s dítětem tě snad nemůžou
ona má z doktorů panickou hrůzu… jak vidí bílej plášť,řve…
nemůžu jí takhle tejrat každej měsíc… ![]()
@Anonymní píše:
ona má z doktorů panickou hrůzu… jak vidí bílej plášť,řve…nemůžu jí takhle tejrat každej měsíc…
Já bych ji tam schválně aspoň jednou vzala, schválně, jestli by sestra nezměnila názor
Já to teda brala tak, že malej aspoň viděl doktora, resp. sestřičky, který mu nic nedělaj, takže v podstatě ideální prostředí pro to, aby se toho strachu zbavil… ![]()
Nevím odkud jsi… Ale co nějaká soukromá školka? Tam nebývá problém s nárazovým hlídáním. Hodná sousedka? Dětský koutek v nějakém nákupním centru? Ty fungují zpravidla od 7h, tak holt by jsi k mudře dojela třeba až v 8h než bys tam dceru dovezla.
Já právě kvůli tomuto dr měnila. U své původní jsem čekala v laboratoři na kontrolu moči, pak v čekárně, v prvním těhu jsem to neřešila, poseděla jsem si 3h, přečetla časopis atd. Teď v druhém těhu (a dcerou která má 12-21m za celé těhu), bych to neriskovala. Jednak už to že se musí s moči do laboratoře kde se čeká mezi nemocnýma pro mě nepřipadalo v úvahu, a jednak holka by to nevydržela. Babičky taky nevedeme.
K tvému problémů - pposadit do kočárku, a připoutat, během vyšetření snad vydrží, v čekárně může běhat, ne?
Já to tak řešila i u nové dr, ale tam jsem teda přišla a do 20minut jsem vypadla, malá se mnou chodila do ordinace, byla v kočárku připutaná, měla hračky, když jsem šla do kabinky, tak brečela, ale nechávala jsem si otevřené dveře a mluvila jsem na ní.
Teď co chodím už po týdnu a chodím na KTG jde s námi i manžel (narozdíl možná od tvého on chodí do práce na neurčito, příjde až příjde), v tom je výhoda.
ona vidí bílej plášť,začne šíleně brečet,celá se klepe… Je kardiak,tak dost lítáme po doktorech a nikde jí nic hezkýho nedělaj,tak se bojí
Já jí tím prostě nechci stresovat ![]()
@PetkaK píše:čekárna je malinká- 12 židlí a mezi nima jen průchozí ulička a s kočárem se k mudře vůbec nedostanu,mají to hrozně maličkatý…
Já právě kvůli tomuto dr měnila. U své původní jsem čekala v laboratoři na kontrolu moči, pak v čekárně, v prvním těhu jsem to neřešila, poseděla jsem si 3h, přečetla časopis atd. Teď v druhém těhu (a dcerou která má 12-21m za celé těhu), bych to neriskovala. Jednak už to že se musí s moči do laboratoře kde se čeká mezi nemocnýma pro mě nepřipadalo v úvahu, a jednak holka by to nevydržela. Babičky taky nevedeme.K tvému problémů - pposadit do kočárku, a připoutat, během vyšetření snad vydrží, v čekárně může běhat, ne?
Já to tak řešila i u nové dr, ale tam jsem teda přišla a do 20minut jsem vypadla, malá se mnou chodila do ordinace, byla v kočárku připutaná, měla hračky, když jsem šla do kabinky, tak brečela, ale nechávala jsem si otevřené dveře a mluvila jsem na ní.
Teď co chodím už po týdnu a chodím na KTG jde s námi i manžel (narozdíl možná od tvého on chodí do práce na neurčito, příjde až příjde), v tom je výhoda.
@Anonymní píše:
ona má z doktorů panickou hrůzu… jak vidí bílej plášť,řve…nemůžu jí takhle tejrat každej měsíc…
Malá mi ze začátku taky dost plakala, když se mě doktorka dotýkala a vyšetřovala mě, pak si nějak zvykla, že jí nikdo nic nedělá ![]()
@nepřihl. hana20:00 píše:
Nevím odkud jsi… Ale co nějaká soukromá školka? Tam nebývá problém s nárazovým hlídáním. Hodná sousedka? Dětský koutek v nějakém nákupním centru? Ty fungují zpravidla od 7h, tak holt by jsi k mudře dojela třeba až v 8h než bys tam dceru dovezla.
sousedy máme samé staré důchodce a ty by dcerku asi neuhlídali,soukromá školka tady není,do dětských koutků berou až od 3 let. ![]()
Mě napadá nějaká kamarádka, ostatní možnosti jsi už v podstatě vyloučila. Možnost objednávat se na konec její pracovní doby, aby už zase mohl hlídat manžel, to už jsi asi taky řešila.
Jen mimo. Pokud sem tvoje gynekoložka chodí a diskuze čte, tak tě samozřejmě pozná, to je přeci jedno, že je diskuze anonymní, speciálně když se jmenuje podle toho, co jsi chtěla od ní
![]()
Ale co jako, to snad nevadí, že se ptáš jak to řešit. Spíš bych to o to víc dala pod jménem. Však by jí to razítko nezabilo, pokud to není proti nějakým předpisům. ![]()
@Anonymní píše:
Omlouvám se za anonym,ale chodí sem moje gynekoložka,na kterou se budu ptát a nechci,aby věděla,že to zde řeším…Tak k věci,mám rok a půl staré dítě a jsem těhotná. Chodím k nejlepší gynekoložce ve městě,tak mi prosím neraďte změnu. Mám ale problém,nemám hlídání pro dceru,proto musí manžel zůstávat doma a hlídat jí. Protože je u doktorky věčně narváno (je normální čekat 2-3 hodiny,než příjdete na řadu) chodím tam hned ráno ještě před otvírací dobou,ale stejně mi to tak 3/4 hoďky zabere (než tam dojedu,prohlídne mě a tak) Manžel má pracovní dobu od 6,doktorka od 7. Proto už mě na začátku těhotenství napadlo,že by manžel s dcerou jel semnou,počkal tu půl hoďku v čekárně a já pak jela s dcerou domů,on do práce,ALE dovolenou si na to věčně brát nemůže a nadělat ho to nenechají,proto jsem myslela,že by mu sestřička mola dát razítko na propustku,ona ale řekla,že si dojedu sama,že nemám zdravotní omezení a že co udělám s dcerou jí nezajímá,prostě že manželovi razítko nedá. Dcera nevydrží sedět a čekat,než mě mudra vyšetří.Tak co mám jako dělat? Jsem už docela zoufalá… Babička funguje jen jedna a ta musí do práce…
tak to koukám, můj manžel má vždycky razítko od mého gynekologa i když tam manžel se mnou není a hlídá doma dcerku, automaticky dám sestřičce jeho propustku, řeknu, že hlídá doma dcerku a sestřička mi to potvrdí. Přeci na tom nic není.
Objednat se na určitou dobu nemůžeš? aby tě vzali hned když dorazíš na tu hodinu? a když vzala bych dcerku, třeba se pak sestřička rozmyslí a bude ti razítko dávat. Moje dcerka taky dloho neposedí, měla jsem ji jednou s sebou a nakonec nás sestřička brala před ostatníma, jelikož malé už se tam po půl hodině nelíbilo
A odpoledne tam nemůžeš? Jako je to situace na prd, to je fakt.
Tady je citace zákona http://www.bezplatnapravniporadna.cz/…at-mzdu.html - třeba by ani nepotřeboval manžel to razítko. Záleží asi i na zaměstnavateli.
@Anonymní píše:
sousedy máme samé staré důchodce a ty by dcerku asi neuhlídali,soukromá školka tady není,do dětských koutků berou až od 3 let.
I mezi sousedy-důchodci může být nějaká čupr babka, která bude ráda za takový kontakt a ráda by pár hodinek s dcerou (u vás) pobyla. Když se ale nezeptáš a budeš říkat „ASI by ji neuhlídali“, „malá vidí bílej plášť a řve“, tak to nijak nevyřešíš.
Změně gyndařky se taky bráníš, takže já osobně už řešení ani nevidím ![]()
@jenny.fields píše:
Mě napadá nějaká kamarádka, ostatní možnosti jsi už v podstatě vyloučila. Možnost objednávat se na konec její pracovní doby, aby už zase mohl hlídat manžel, to už jsi asi taky řešila.Jen mimo. Pokud sem tvoje gynekoložka chodí a diskuze čte, tak tě samozřejmě pozná, to je přeci jedno, že je diskuze anonymní, speciálně když se jmenuje podle toho, co jsi chtěla od ní![]()
![]()
![]()
Ale co jako, to snad nevadí, že se ptáš jak to řešit. Spíš bych to o to víc dala pod jménem. Však by jí to razítko nezabilo, pokud to není proti nějakým předpisům.
u ní je to bez objednání,když příjdeš,tak příjdeš… její pracovní doba je od 7 do dvou a manžel dělá od 6 do dvou,tudíž se prostě nechytáme… ![]()
Omlouvám se za anonym,ale chodí sem moje gynekoložka,na kterou se budu ptát a nechci,aby věděla,že to zde řeším…
Tak k věci,mám rok a půl staré dítě a jsem těhotná. Chodím k nejlepší gynekoložce ve městě,tak mi prosím neraďte změnu. Mám ale problém,nemám hlídání pro dceru,proto musí manžel zůstávat doma a hlídat jí. Protože je u doktorky věčně narváno (je normální čekat 2-3 hodiny,než příjdete na řadu) chodím tam hned ráno ještě před otvírací dobou,ale stejně mi to tak 3/4 hoďky zabere (než tam dojedu,prohlídne mě a tak) Manžel má pracovní dobu od 6,doktorka od 7. Proto už mě na začátku těhotenství napadlo,že by manžel s dcerou jel semnou,počkal tu půl hoďku v čekárně a já pak jela s dcerou domů,on do práce,ALE dovolenou si na to věčně brát nemůže a nadělat ho to nenechají,proto jsem myslela,že by mu sestřička mola dát razítko na propustku,ona ale řekla,že si dojedu sama,že nemám zdravotní omezení a že co udělám s dcerou jí nezajímá,prostě že manželovi razítko nedá. Dcera nevydrží sedět a čekat,než mě mudra vyšetří.
Tak co mám jako dělat? Jsem už docela zoufalá… Babička funguje jen jedna a ta musí do práce…