Nemoc v těhotenství, jak léčit?

1285
20.4.12 09:57

nemoc v těhu

ahojky,jsem 30 týden. a v pondělí sem přestala mluvit a bolel mi krk trvalo to do středy v jedné lékarne mi na to nic nedoporucila a v druhé aspon vincentku pastilky a obvodní mudr. říkala jen obklady na krk… ted už můžu mluvit ale mám suchý kašel v noci nemůžu spat,tak se chci zeptat zda je něco pro těhu nějaké kapky na kašel v lékárně mi nic nedoporučila tak si říkám jestli to není lékárnou jelikož u ztrátu hlasu mi taky nic nedoporučila… k mudr. obvodní se mi ani nechce protože vím jak to skončí stejnými řeči obklady a že by nerada volila metodu léčby kapkama atd. je vůbec něco pro těhotné na kašel i rýmu? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Billi
20.4.12 10:02

Ahoj, měla jsem to samé a doktorka mi doporučila homeopatika. Na chrapot Homeovox a na kašel Stodal. Na rýmu nic neporadím.

• Citovat
  • Upravit
1626
20.4.12 10:04

Ahoj,
já jsem měla v těhotenství také bolesti v krku s kašlem. Vyklubal se z toho streptokok, kterého zjistili až na ORL. Obvodní mi doporučovala jen bonbony. Na ORL mi lékař říkal, že na kašel v těhotenství nic z léků dát nemůže, jen koupit v lékárně jitrocelový sirup.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
20.4.12 10:06

Na suchý kašel mě napadají nějaké silné mentolové bonbony, jako třeba halls. Potom homeopatický sirup Stodal, ten pomáhá jak na mokrý tak na suchý.
Na bolest v krku kloktadla, třeba tantum verde.
Na rýmu klidně kapky do nosu typu nasivin, olynth, já používala tu dětskou koncentraci, stačilo to na uvolnění nosu, abych mohla usnout. Přes den vincentku nebo mořskou vodu.
Taky my pomáhaly aromaolejíčky - třeba eucalyptus hezky protáhne dýchací cesty. V zdravých výživách a některých lékárnách prodávají tzv.prsní masti, ty taky určitě můžeš, mentolovou jsem si mazala pod nos, aby se mi líp dýchalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1285
20.4.12 10:11

moc děkuji jsem klidnější že aspon něco je… nebo jinak řečeno,že aspon neco můžu… 3noc co sem se pořádně nevyspala,tak třeba víkend bude lepší… :palec: ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3115
20.4.12 10:20

Zakladatelko jak píšou holky, můžeš homeopatika, stodal a homeovox bych doporučila mně to moc pomohlo. Na rýmu můžeš sprej od Vincentky. Jinak Vincentku můžeš jak pít tak pastilky a vše co mají - obecně odhleňuje mělo by se ti ulevit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
20.4.12 10:52

Ahoj,
na noc můžeš Tussin - tlumí suchý, dráždivý kašel. Taky jsem ho měla, a to jsem byla na začátku těhotenství a můj MUDr. je hodně opatrný, co se léků v těhotenství týká. Do nosu bych kapala Olynth, Nasivin apod., ale ty nejslabší, co jsou pro miminka ;)
Ať jsi brzo fit :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
217
1.8.12 08:12

Ahojky jsem dnes v 15 tt a mam rymu, poboliva v krku a zacinam i kaslat bojim se ze to ublizi miminku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.12.12 09:27

nemoc v tehotenstvi

Ahojky rada bych se zeptala jsem v 6tydnu gravidity a boli a hlavne me pali v krku co si mohu vzit manzel mi privezl septisan. děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
388
20.12.12 23:33

Ahoj, dnes na me dorazila teplota, precitlivelost kuze a bolest celeho tela. Takova ta bezna chripka ci angina myslim si. Leky zadne neberu ani mimo tehotenstvi, ale ted jsem ve 33 tt a mam strach o malickou, aby ta nemoc na ni nemela vliv. Muzete prosim nekdo poradit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
254
20.12.12 23:56

Holky, v lékárně mi na kašel dala Tussin, že si ho mám brát míň, než je dávka pro dospělý a jakmile se to zlepší, tak přestat. Byla jsem..myslim nějaký asi 16 týden.. Nemohla jsem vůbec mluvit a měla jsem asi 37,7 a to mi stáhnul jeden Paralen a byl klid.. Kašel přestal asi za 3 dny a vše bylo ok..Lepší, když něco zabere, než aby bylo dítě v horečkách apod. Ať se uzdravíte!!! :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tajenka
21.12.12 12:11

Ahoj, boleni v krku: kloktat hodne slanou vodou, nekolikrat denne. Vyborne je i proplachovani nosu slanou vodou takovou specialni konvickou (dostanes v lekarne). Pak na noc Priesnitzuv obklad - mokry kapesnik na igelit, zabalit satkem (na krk prijde ta strana s kapesnikem ;) Na bolesti dutin je vyborne na noc zabalit hlavu do satku, nebo teple cepice. Do nosu klidne kapky - pouzivam detske. Proti kasli se pry muze jitrocelovy sirup (pozor, aby nebyl kombinovany napriklad s materidouskou, ta by se moc nemela…). Kdyz je teplota, muze se Paralen. Zrovna jsem to cele absolvovala (nastesti bez teplot) a vse pomohlo :) hodne zdravi :kytka: a tady info o lecich v tehotenstvi primo od lekarnika http://www.lekarnaslunce.cz/…i/nachlazeni

• Citovat
  • Upravit
Tajenka
21.12.12 12:16

Jeste jsem chtela dodat ke kapkam do nosu, protoze jsem se mnohde docetla v diskuzich, ze se nemaji brat: staci brat kapky urcene pro male deti, maji mnohem nizsi koncentraci, ale pomuzou stejne dobre. Staci brat napriklad jen na noc (ja bych treba s ucpanym nosem neusla, pres den to clovek prezije). A je lepsi si nos uvolnit, nez dychat porad pusou, protoze z me zkusenosti to vetsinou akorat zhorsi boleni v krku nebo to jde pak na prudusky, a tezky kasel je vetsi previt nez ryma.

• Citovat
  • Upravit
3293
25.12.12 10:23

Rychlý průvodce přírodní léčbou

Záhady-zdraví. cz pro čtenáře připravil přehlednou infografiku přírodní léčby, která slouží k rychlému nalezení přírodních produktů na nejběžnější zdravotní problémy. Pro zvětšení klikněte na obrázek, ten si po kliknutí pravým tlačítkem myši můžete i uložit do svého počítače a mít ho vždy po ruce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34
14.1.13 11:10

Ahoj maminy,

chtěla jsem se zeptat, už tři dny je mi na nic, nejdříve jsem cítila malé pobolívání v krku, to ustalo a najednou je mi děsně od žaludku a jsem neuvěřitelně unavená, mám takový ten pocit, jako když máte teplotu, bolí vás tělo, ale přitom jsem bez teploty..do teď jsem se moc nešetřila, v noci jsem spala třeba jen dvě hoďky a přes den lítala apod, a ani jsem si nešla odpočinout, když už tělo doopravdy chtělo..tak si říkám, jestli mám někam zajet, jestli je malý v pořádku..mám pocit, že tou únavou se ani nezvednu a kvůli tomu žaludku nemůžu ani moc jíst..zase nechci hysterčit..přemýšlím, že bych zítra zašla k praktické, do porodnice asi ne že? díky za vaše názory a rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí