Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky,
jsem 37. týden a už 4 den mě občas pobolívá podbřišek-jako při menstruaci a dnes mám dokonce trochu narůžovělý výtok – výtok ale není jako hlen je to klasický výtok jen narůžovělý – mám strach, aby to nebylo něco špatně, nevíte co to může být? díky
To může být odchod hlenové zátky a kontrakce
ikdyž hl. zátka by neměl být vodnatý výtok ![]()
Ahoj,
já bych řekla, že ti začíná odcházet zátka. držím palce.
No on ten výtok právě není vodnatý ani šlemovitý, když to řeknu blbě je to hustý - jako takový tvaroh
![]()
Nemas mykozu? Ja ji v tehu mela a ten vytok je normalne takovy tvarohovity, ale jak jsou sliznice hodne prokrvene a mykozou napadene, tak to prave muze vyvolat tu ruzovou. Sorry za popis, ale treba pomuze ![]()
Ale pro klid duše, může zátka odejít i týden před porodem, nemýlím li se.
@AnnaP píše:
pobolívá podbřišek
bolest „jako před/při menstruaci“ = otevírání porodních cest, tj. zkracování čípku a rozevírání hrdla
tak si ber furt vložku a kdyby se ti něco zdálo jako plodová voda, tak s vložkou do lékárny/ke gyndaři/do nemocnice, aby to mohli potvrdit/vyloučit
mě třeba pl.voda tekla pomaloučku polehoučku malilinkato … až po nějaký době mi přišlo, že ta vložka je nějaká „teplá“
od tej teplej vody … a sestřičky polily roztokem a šla jsem „na to“ .-)
držim palce
může odejít i 3 týdny před porodem, teď se hlavně nekoupat, jen sprchování ![]()
mne odesla ruzova voda vecer kolem 19h a druhy den v 6h rano bylo mimco na svete
a to jsme jeli do porodnice jen preventivne… mala ale byla pred termine, 35+6
Mě taky odcházela taková růžová voda a měla jsem silnější poslíky. Nakonec jsem jela do porodnice a byla to plodová voda, praskla mi za pár hodin uplně. Být tebou pro vlastní klid si zajdu k doktorovi nebo do porodnice.