Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj,je to ještě na kotrmelce moc brzo mimčo má ještě dost místa:D ale neboj než se naděješ bude se v tobě mlít až to bude bolet ![]()
U syna jsem měla placentu na přední straně, pohyby jsem nějak nikdy moc necítila a nikdy nebyly bolestivé, nepříjemné. Teď mám placentu na zadní straně a mám v břiše doslova rodeo a je jedno, jestli jsem v klidu nebo v pohybu a je to občas až nepříjemné a to jsem ve 24tt. Takže ono asi i záleží, kde máš uloženou placentu.
ahoj,
já jsem 29tt a jak píše Veruš1 mám v břiše rodeo
zatím mi to nevadí, ikdyž občas přijde nečekaný kopanec, ale já to beru sportovně, jsem ráda, když se vrtí, je to krásné ![]()
@Veruš1 píše:
U syna jsem měla placentu na přední straně, pohyby jsem nějak nikdy moc necítila a nikdy nebyly bolestivé, nepříjemné. Teď mám placentu na zadní straně a mám v břiše doslova rodeo a je jedno, jestli jsem v klidu nebo v pohybu a je to občas až nepříjemné a to jsem ve 24tt. Takže ono asi i záleží, kde máš uloženou placentu.
Souhlas, uložení placenty ovlivňuje vnímání pohybů. Mimojiné je normální, že cítíš pohyby v klidu a ne za pochodu, protože tvůj pohyb „pohupuje“ miminko, které je spokojené a spinká. Ale vydrž, až vyroste, bude mít větší sílu a ucítíš ho až dost ![]()
ja jsem zase zacala pohyby jako realny ze jsem vedela ze to nejsou streva..citit az nejak tak jak jsi ty ted..kopance a kotrmelce az uplne ke konci..a to bylo hodne neprijemny..mala se meotocila a mela hlavu mi narvanou pod zebrama a to byl fakt zahul ![]()
Jsem 22. tyden a uz si nemuzu dovolit zbytecne dlouho polehavat, protoze i takhle brzo me nas malej kopne tak, ze to az boli. Mam dojem, ze si cisarsky rez provede sam
A jak to tu tak ctu, tak se mam jeste na co tesit. Ale ja se tesim ![]()
kotrmelce
tak to teda fakt nevím,ale myslím že to teda nepoznáš,stále to bude jen kopání a bude sílit a různé vlnění ale že by se mimčo v bříšku točilo to jsem teda nikdy nepoznala ale řádit jinak umí ale co dělá to se dá těžko říct
Já jsem ve 31tt a cítím snad každý pohyb. Ale teda převážně když ležím, hlavně na pravém boku. Asi se mu to nelíbí
Někdy ucítím žduchanec současně vlevo i vpravo, tak nevím, co tam vyvádí, jestli se jako odráží a „skáče“ nebo co
Rozhodně mi to tak připadá. No ale když jsme v něčí společnosti, tak nedělá nic. To až jsme zase sami
Asi to bude maminčin mazel
![]()
Ahoj, tak ja jsme taky 26 tt, pohyby citim od 19 tydne a povim ti, ze uz to neni nic moc prijemneho. Hlavne, kdyz dostanu kopacku do mocaku! Jinak jsou to uz dobre pecky, citim je cely den, i kdyz stojim. A citim je cim dal vys. A uz mam i vytipovane intervaly,kdy nejvic prcek radi
nejvic kolem 22h, po obede a z rana. A mezitim jsou takove malinke kopanecky, vrteni… nekdy boulicka, nekdy to tam zblunkne, zahoupe se mi cele bricho. Vzdycky si rikam, ze tam tanci asi breakdance ![]()
Jsem 20 tt prcka cítím od 13 a ted už je to pěkný rodeo
samozřejmě nevíc napilno má v noci takže už ted bývám nevyspalá z těch jeho kotrmelců:))
Ten náš má taky nejvíc napilno v noci - jakmile táta usne, tak začne kopat do mámy… Má to vyčíhnutý ![]()
@Salvaje píše:
Ten náš má taky nejvíc napilno v noci - jakmile táta usne, tak začne kopat do mámy… Má to vyčíhnutý
u nás to má vyčíhnutý kdykoliv chce maminka odpočívat:))ba ne teda poslední dobou kope klidně i když vařím nebo tak prostě pořád a to jsem si ještě nedávno chválila jaké je to klidné miminko a houby:))
Ahojky, já jsem 26+5 t a pohyby cítím jenom když ležím, většinou večer a ráno, je to spíš jen takové dotýkání a občas kopanec, ale opravdu to zatím nebolí…
já ve 24tt s placentou dole, první těhu a už nějakou dobu si říkám, že nechápu, jak takovej akční prcek je pak po porodu neustále spavej. kde je ta hyperaktivita?
ale kéž by se vyřádil teď a pak aspoň dalšího půl roku je spal a jedl ![]()
Ahoj holky.Zajímalo by mě jak vnímáte pohyby.Já začínám 26 tt,pohyby cítím od 18tt.Vnímám je jako štouchance,vrtění,když ležím dělaj se mi i bouličky.Nejvíc pohyby cítím v leže na zádech popř.když sedím ale když jdu nebo stojím tak skoro nic.jak to máte vy?Nějaké kotrmelce a podobně nevnímám nebo to nepoznám.D
íky