Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
no do toho 22tt ti ji měli brát tak 3× poprvé na krevní skupinu,protilátky a tak…podruhý kvůli genetice,to nějak před 13tt a pak v 16tt na další genetický testy…
Mně taky ze začátku a teď půjdu příští týden.Na mojí gyndě jí berou v každým trimestru jednou. ![]()
no ve 13tt neni povinná a musí se zaplatit..ale v tom 16tt berou krev na genetiku automaticky…
tak to jo…to jsem byla také na screeningu. Jinak běžně se bere krev v 16tt a to jsou tripple testy (downův syndrom, rozštěpové vady). Na začátku se bere krev kvůli krevní skupině a příp. nemocem (HIV,syfilis.....)
Teď mě koplo…zakladatelce nedělali tripple testy????? Ty jsou povinné ![]()
no právě…proto jsem psala,že se na tu krev chodí v 16tt…jdu na to za necelých 14 dní…
Tripple testy jsou samy o sobě dost nepřesné, ale podstoupila jsem je také, kvůli srovnání se sceeningem v prvním trimestru. Je to prý ideální.
@Misula.vdf píše:
Teď mě koplo…zakladatelce nedělali tripple testy????? Ty jsou povinné
Nic není povinné a tripple testy už vůbec ne. Někteří ( osvícení) lékaři už je nedělají vůbec.
Příspěvek upraven 19.04.12 v 14:41
Nemyslím si, že jsou tripply povinné. Nebyla jsem na nich (dcera bude mít 4 roky) a rozhodně to nebylo proto, že bych podepisovala papír, že nechci… Jen tehdy mne můj osvícený gyndr. na ně vůbec neposlal vzhledem k výsledkům screeningu v 1. trimestru. Takže tak. Ten odběr na začátku ale by být měl - jednak na potvrzení těhotenství, na krevní skupinu a na inf. nemoci.
Nedělají se vůbec, pokud jde těhulka na nepovinný screening, který není hrazený pojišťovnou. V tom případě nemá těhule žádnou jistotu že je mimi v pořádku…nechápu
já teda žila v dojmu,že jsou povinný…moje doktorka je dělá utomaticky..teda jen na ten screening se mě ptala,jestli budu chtít…
@Mišela1 píše:
Nic není povinné a tripple testy už vbec ne. Někteří ( osvícení) lékaři už je nedělají vůbec.
Jsi mne předběhla, myšlenky nám šly stejně. ![]()
Ahoj, chtěla bych se zeptat kolikrát vám v těhotenství odebírali krev, jsem ve 22 týdnu a zatím mi ji brali jen jednou, myslím že to bylo okolo 8-10tt.