Krevní testy v tt

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3115
19.4.12 14:37
@Alichi píše:
Jsi mne předběhla, myšlenky nám šly stejně. :mavam:
:mavam:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5631
19.4.12 14:39

Jsem si pak říkala, že jsem něco prošvihla. Ale můj dr. (pán před důchodem) je osvícený až moc :lol: - je zastáncem toho, matky zbytečně nenervovat. On neposílá ani na OGGT, jen na jednorázový odběr glykemie a pokud je ok, tím to končí. Teď si říkám, kolika nervů mne asi ušetřil… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Naima
19.4.12 14:43

Krev by se měla brát v prvním trimestru kvůli krevnímu obrazu, krevní skupině, HIV, syfilis atd. Může proběhnout doporučovaný screening vč NT+, který je daleko přesnější než zastaralé nepřesné tripple testy. Tripple testy samozřejmě povinné nejsou.

Jsou páry, které bezvýhradně akceptují i nemocné dítě, takže na NT+ či tripply nejdou. Každého věc.

• Citovat
  • Upravit
7899
19.4.12 14:45

Tak někdy v tom 10tt na krevní skupinu, pohlavní nemoci atd. a na nepovinný screening. Pak v 16tt na tripple testy, v 23tt-28tt následují testy na cukrovku a pak někdy ve třetím trimestru ještě taky brali asi na krevní obraz už nevím přesně..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5394
19.4.12 14:49

Povinné zní blbě, myslela jsem spíš, že na ně má žena nárok a nic nehradit, ale dneska většina těhule podstoupí ten screening ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1738
19.4.12 15:00

já pujdu příští týden na poslední genetický utrazvuk a brali mi už ted krev a ted jsem si uvědomila na co vlastně mi tu krev brali :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
697
19.4.12 15:01
@Misula.vdf píše:
Teď mě koplo…zakladatelce nedělali tripple testy????? Ty jsou povinné 8o

triple testy nejsou povinné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5394
19.4.12 15:05

Teď jsem psala, že jsem chtěla spíše říci......že má na ně žena nárok ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1311
19.4.12 15:10

Mě můj dr. bral krev jednou v 10tt (skupina, HIV, krevní obraz, atd.), pak jsem v 13tt byla na screeningu (ten jsem neplatila, ani 30 Kč po mě v Podolí nechtěli, měla jsem normálka žádanku od svého dr., ani se neptala chcete nechcete) a vzhledem k tomu, že už jsem 17tt a v 16tt mi krev na tripply nebral, tak myslim, že je také osvícen :andel: To bych si mohla klidně hodit kostkou a vyšlo by to nastejno, jak řiká můj manžel :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1993
19.4.12 15:11

Tak to mě ještě krev nebrali (nepočítám NT). Teď mě dr objednávala do poradny v 16+něco a že mám přijít nalačno, že mi budou brát krev. A to jsem si myslela, že je to na ty fujtajbnemoci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.4.12 17:52

Děkuju za příspěvky :o)
já byla okolo 10tt právě na ty nemoci, HIV, RH faktor a tak…pak jsem byla ve 13tt na screeningu a díky tomu mi už ty tripple testy nedělali, prý je to zbytečné když jsem byla na screeningu a ten vyšel výborně. Ale myslela jsem že mi potom budou ještě brát krev a jak říkám, 22tt a doteď nic. Byla jsem ještě na velkým UTZ ve 20tt a teď se budu objednávat na tu cukrovku (nevim jak se tomu vyšetření říká…tak předpokládám že tam mi snad krev brát budou. Jen mě to zarazilo, myslela jsem že jí budou brát víckrát.

• Citovat
  • Upravit
MichaelaIR
8.6.12 18:19

Ahoj, jsem v 10+5tt. Tehotenstvi bylo potvrzeno v 6tt. Probehl jen odber krve na potvrzeni tehotenstvi a to bylo vse. Na dalsi odbery jsem objednana az na 5.7 a to bych mela byt 14+5tt. Nevim co to jsou za krevni testy, protoze vsude se pise ze prvni by mely byt okolo 13tt a pak v 16tt. Ale ve 14?? Doktorky jsem se na to datum ptala 2× a rekla mi ze to je spravne …mam mladou doktorku neco malo pres 30 tak nevim…

• Citovat
  • Upravit
439
8.6.12 18:37

ahoj, mě brali 3 krát, na začátku klasika krevní obraz atd, pak na genetiku (triple testy) kolem 16 týdne a pak kolem 31-35 týdne znovu krevní obraz.
a ještě vlastně jednou to odebírání na cukrovku (vlastně dvakrát před a po)

Příspěvek upraven 08.06.12 v 18:54

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9879
8.6.12 18:52

Celkem jsem byla asi 4× nebo 5× včetně 2× krevní obraz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
195
29.3.19 23:56

Ahoj, jsem ted 13+0, byla jsem na tech prvnich krevnich testech asi v 9tt a pak jsem mela jit na dalsi mezi 10tt a 11tt a ja na to uplne zapomnela…Ted v utery mam jit na prvni screening. Je problem, ze nemam ty testy (i kdyz nejsou povinne)? Udelaji mi je kdyztak dodatecne nebo uz je na to pozde?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí