RD a invalidní důchod?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
7805
28.5.10 15:04

RD a invalidní důchod?

Ahojky,
moje švagrová má půlroční miminko,je na RD a pobírá rodičovský příspěvek.Doktoři ji zjistili rakovinu a chce si zažádat o invalidní důchod.Je to možné když je na RD nebo musí počkat až jí rodičák skončí??Děkuju za odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
101531
28.5.10 16:15

Rodičák a invalidní důchod se nevylučují, takže může žádat hned, ono je to stejně na dlouhé lokte :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.5.10 18:07

Já to pobírám,už leta.Žádala jsem v těhotenství s prvním dítkem,mezitím se narodilo dítko druhé.

• Citovat
  • Upravit
301
14.10.11 15:30

.

Jsem ve stejné situaci a nevylučuje se to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bozalka
9.12.11 11:11

RODIČÁK A I.D

Ahoj já jsem v úplně stejné situaci od lonského února jsem na rodičáku a součastně pobírám plný invalidní důchod..jen mě štve,že při určování délky rodičáku si nemáme právo vybrat,automaticky mi byla určená 4.letá…a řečeno,že nemám právo volby a to mě štve,chtěla jsem být doma na rod. jen 3 roky a brát 7600 ted mám 3800 a to je hodně znát(myslím finance)

• Citovat
  • Upravit
101531
9.12.11 11:20
Bozalka píše:
Ahoj já jsem v úplně stejné situaci od lonského února jsem na rodičáku a součastně pobírám plný invalidní důchod..jen mě štve,že při určování délky rodičáku si nemáme právo vybrat,automaticky mi byla určená 4.letá…a řečeno,že nemám právo volby a to mě štve,chtěla jsem být doma na rod. jen 3 roky a brát 7600 ted mám 3800 a to je hodně znát(myslím finance)

Pokud má (měl) partner nárok na PPM, tak sis vybrat mohla, bylo to jen víc papírování a od nového roku to půjde jednoduše, takže to budeš případně moct ještě změnit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bozalka
9.12.11 11:33

Když mi máme trošku problém,nemáme tatínka :,( na kterého by jsme to přepsaly

• Citovat
  • Upravit
101531
9.12.11 12:04
Bozalka píše:

Tak to holt nic :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26653
9.12.11 13:05

pobiram RD a mam častečny inv.duchod.měla jsem s dcerou i plny a k tomu RD.at si zažada,ono to je stejně na hooooodně dlouho. :( ale hlavně,at se uzdravi.to je to nejduležitější

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
9.12.11 13:13

RODIČÁK a I.D

j.a.n.i1 píše:
Bozalka píše:
Tak to holt nic :-(

Máme smůlu..ale co,nějak to zvládnem,hlavně at jsme relativně zdravé

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
9.12.11 13:14

Bozalka a Bozalda..jsem stejná osoba,jen jsem nebylam přihlášená :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
9.12.11 13:24

Ahojky,jsem na tom stejně a mám plný invalidní důchod,přiznali mi ho zpětně od února.Takže lze brát obojí.Přeju hlavně hodně síly :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3278
10.12.11 13:41
Bozalka píše:

Ahoj, teda koukám 8o , ono to asi platí jen u plných ID, že nemá pak možnost si člověk vybrat délku RD, že? Já jsem ČID a mohla jsem si na malou vybrat délku rodičáku, tak jsem si vybrala tu tříletou variantu. Je to blbé, že dělají takové rozdíly v tom :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101531
10.12.11 13:57
Vanesanka píše:
Bozalka píše:
Ahoj, teda koukám 8o , ono to asi platí jen u plných ID, že nemá pak možnost si člověk vybrat délku RD, že? Já jsem ČID a mohla jsem si na malou vybrat délku rodičáku, tak jsem si vybrala tu tříletou variantu. Je to blbé, že dělají takové rozdíly v tom :nevim:

Nezáleží na tom jaký ID je, ale zda má někdo v rodině nárok na PPM, tj. je zaměstnaný nebo OSVČ platící si nemocenské.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3278
10.12.11 18:02
j.a.n.i1 píše:
Vanesanka píše:
Bozalka píše:
Ahoj, teda koukám 8o , ono to asi platí jen u plných ID, že nemá pak možnost si člověk vybrat délku RD, že? Já jsem ČID a mohla jsem si na malou vybrat délku rodičáku, tak jsem si vybrala tu tříletou variantu. Je to blbé, že dělají takové rozdíly v tom :nevim:
Nezáleží na tom jaký ID je, ale zda má někdo v rodině nárok na PPM, tj. je zaměstnaný nebo OSVČ platící si nemocenské.

Ahá, tak to jo, ale já jsem v té době byla pouze v evidenci na ÚP, bez podpory…takže asi proto jsem měla nárok na PPM. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat