RD a invalidní důchod?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
RD a invalidní důchod?
Ahojky,
moje švagrová má půlroční miminko,je na RD a pobírá rodičovský příspěvek.Doktoři ji zjistili rakovinu a chce si zažádat o invalidní důchod.Je to možné když je na RD nebo musí počkat až jí rodičák skončí??Děkuju za odpovědi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Rodičák a invalidní důchod se nevylučují, takže může žádat hned, ono je to stejně na dlouhé lokte ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já to pobírám,už leta.Žádala jsem v těhotenství s prvním dítkem,mezitím se narodilo dítko druhé.
- Citovat
- Upravit
RODIČÁK A I.D
Ahoj já jsem v úplně stejné situaci od lonského února jsem na rodičáku a součastně pobírám plný invalidní důchod..jen mě štve,že při určování délky rodičáku si nemáme právo vybrat,automaticky mi byla určená 4.letá…a řečeno,že nemám právo volby a to mě štve,chtěla jsem být doma na rod. jen 3 roky a brát 7600 ted mám 3800 a to je hodně znát(myslím finance)
- Citovat
- Upravit
Bozalka píše:
Ahoj já jsem v úplně stejné situaci od lonského února jsem na rodičáku a součastně pobírám plný invalidní důchod..jen mě štve,že při určování délky rodičáku si nemáme právo vybrat,automaticky mi byla určená 4.letá…a řečeno,že nemám právo volby a to mě štve,chtěla jsem být doma na rod. jen 3 roky a brát 7600 ted mám 3800 a to je hodně znát(myslím finance)
Pokud má (měl) partner nárok na PPM, tak sis vybrat mohla, bylo to jen víc papírování a od nového roku to půjde jednoduše, takže to budeš případně moct ještě změnit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Když mi máme trošku problém,nemáme tatínka
na kterého by jsme to přepsaly
- Citovat
- Upravit
Bozalka píše:
Když mi máme trošku problém,nemáme tatínkana kterého by jsme to přepsaly
Tak to holt nic ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
pobiram RD a mam častečny inv.duchod.měla jsem s dcerou i plny a k tomu RD.at si zažada,ono to je stejně na hooooodně dlouho.
ale hlavně,at se uzdravi.to je to nejduležitější
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
RODIČÁK a I.D
j.a.n.i1 píše:Bozalka píše:Tak to holt nic
Když mi máme trošku problém,nemáme tatínkana kterého by jsme to přepsaly
Máme smůlu..ale co,nějak to zvládnem,hlavně at jsme relativně zdravé
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Bozalka a Bozalda..jsem stejná osoba,jen jsem nebylam přihlášená ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky,jsem na tom stejně a mám plný invalidní důchod,přiznali mi ho zpětně od února.Takže lze brát obojí.Přeju hlavně hodně síly ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Bozalka píše:
Ahoj, teda koukám
, ono to asi platí jen u plných ID, že nemá pak možnost si člověk vybrat délku RD, že? Já jsem ČID a mohla jsem si na malou vybrat délku rodičáku, tak jsem si vybrala tu tříletou variantu. Je to blbé, že dělají takové rozdíly v tom ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vanesanka píše:Bozalka píše:Ahoj, teda koukám
Ahoj já jsem v úplně stejné situaci od lonského února jsem na rodičáku a součastně pobírám plný invalidní důchod..jen mě štve,že při určování délky rodičáku si nemáme právo vybrat,automaticky mi byla určená 4.letá…a řečeno,že nemám právo volby a to mě štve,chtěla jsem být doma na rod. jen 3 roky a brát 7600 ted mám 3800 a to je hodně znát(myslím finance), ono to asi platí jen u plných ID, že nemá pak možnost si člověk vybrat délku RD, že? Já jsem ČID a mohla jsem si na malou vybrat délku rodičáku, tak jsem si vybrala tu tříletou variantu. Je to blbé, že dělají takové rozdíly v tom
Nezáleží na tom jaký ID je, ale zda má někdo v rodině nárok na PPM, tj. je zaměstnaný nebo OSVČ platící si nemocenské.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
j.a.n.i1 píše:Vanesanka píše:Nezáleží na tom jaký ID je, ale zda má někdo v rodině nárok na PPM, tj. je zaměstnaný nebo OSVČ platící si nemocenské.Bozalka píše:Ahoj, teda koukám
Ahoj já jsem v úplně stejné situaci od lonského února jsem na rodičáku a součastně pobírám plný invalidní důchod..jen mě štve,že při určování délky rodičáku si nemáme právo vybrat,automaticky mi byla určená 4.letá…a řečeno,že nemám právo volby a to mě štve,chtěla jsem být doma na rod. jen 3 roky a brát 7600 ted mám 3800 a to je hodně znát(myslím finance), ono to asi platí jen u plných ID, že nemá pak možnost si člověk vybrat délku RD, že? Já jsem ČID a mohla jsem si na malou vybrat délku rodičáku, tak jsem si vybrala tu tříletou variantu. Je to blbé, že dělají takové rozdíly v tom
Ahá, tak to jo, ale já jsem v té době byla pouze v evidenci na ÚP, bez podpory…takže asi proto jsem měla nárok na PPM. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit