RD a invalidní důchod?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Citovat
- Upravit
Mě přijde ta vypočítaná hodnota nějaká nízká, spočítal to fakt správně? Kolik mu je, jak dlouho pracoval, kolik měl cca příjem, byl zaměstnanec nebo OSVČ?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Ahoj maminky, potřebovala bych od vás poradit. Manžel jde od příštího měsíce do plného invalidního důchodu. Na nějaké kalkulačce si vypočítal výši příspěvku a je to 3500kčJe to možné, že tolik dostane člověk, který není schopen se živit sám? Teď tu sedíme a přemýšlíme, co s námi. Já mám rodičák 7600(jsem doma se 17ti měsíční dcerou). Dáme cca 5000 za energie atp, 1400 školkovné(syn chodí od září), min 1000 za manželovi léky a zbydou 4000 na jídlo pro 4 osoby a to nepočítám léky pro děti apod. Já chodila na částečný úvazek do práce, ale od té doby, co manžel musel do nemocnice, chodit nemůžu, protože nemám hlídání a manžel je strašně slabý, ani ji nezvedne natož ji snad vynesl do patra či přebalil. Manžel by rád podnikal z domova, ale momentálně je rád, že se nají a nepose. e (má ulcerózní kolitidu). Takže můj dotaz zní, jestli tu někdo je v invalidním důchodu, dostává tuto almužnu a jak s tím vyžije? Já si to nedokážu představit. Díky za Vaše příspěvky
Ja bych to podle nejakych tabulek na netu moc radsi nepocitala - zavisi tam na plno veci - doba pojisteni, prumerna mzda a ty jejich tabulkove pocty.
A na plny invalidni mi tato castka pripada taky nizka.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Ahoj maminky, potřebovala bych od vás poradit. Manžel jde od příštího měsíce do plného invalidního důchodu. Na nějaké kalkulačce si vypočítal výši příspěvku a je to 3500kčJe to možné, že tolik dostane člověk, který není schopen se živit sám? Teď tu sedíme a přemýšlíme, co s námi. Já mám rodičák 7600(jsem doma se 17ti měsíční dcerou). Dáme cca 5000 za energie atp, 1400 školkovné(syn chodí od září), min 1000 za manželovi léky a zbydou 4000 na jídlo pro 4 osoby a to nepočítám léky pro děti apod. Já chodila na částečný úvazek do práce, ale od té doby, co manžel musel do nemocnice, chodit nemůžu, protože nemám hlídání a manžel je strašně slabý, ani ji nezvedne natož ji snad vynesl do patra či přebalil. Manžel by rád podnikal z domova, ale momentálně je rád, že se nají a nepose. e (má ulcerózní kolitidu). Takže můj dotaz zní, jestli tu někdo je v invalidním důchodu, dostává tuto almužnu a jak s tím vyžije? Já si to nedokážu představit. Díky za Vaše příspěvky
Podle mě dostane víc, to se dozvíte, může mít inv. důchod a zároveň RD, ať je na rodičáku on a ty jdi do práce!
- Citovat
- Upravit
@j.a.n.i1 Je mu 29, na plný úvazek pracoval 7 let, během studia jen na částečný. Až na 1 rok byl zaměstnanec (ten jeden rok byl osvč). Příjem mezi 25000-30000 hrubého ![]()
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
@j.a.n.i1 Je mu 29, na plný úvazek pracoval 7 let, během studia jen na částečný. Až na 1 rok byl zaměstnanec (ten jeden rok byl osvč). Příjem mezi 25000-30000 hrubého
Nevypocital si to pro prvni stupen duchodu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Moje máma měla dlouho částečný a teď plný, bere kolem 12.000 ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To se mi zda divne…sla bych se zwptat na urad, zda by ti to baj voko spocitali. Btw pokud je ba tom muz tak spatne, zjisti si, jak je to s prispevkem na peci, prispevkem na provoz motoroveho vozidla a podobne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mag píše:
Spíš nezapocetli „dopoctenou dobu“.
Jojo, taky si myslím, mě to vyšlo cca 10tis. ale fakt to nechci vydávat za správnou hodnotu, protože v důchodech se tedy moc neorientuju.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@marrlinka manžel se tam chce stavit, až pojede k doktorovi, tak uvidíme. A tam myslíš by mu i poradili ohledně těch příspěvků nebo kde bych to našla? Příspěvek na motorové vozidlo by se hodil, manžel jezdí všude autem (prý se radši pose. e v našem autě než v autobuse mezi lidmi, což chápu)
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
@marrlinka manžel se tam chce stavit, až pojede k doktorovi, tak uvidíme. A tam myslíš by mu i poradili ohledně těch příspěvků nebo kde bych to našla? Příspěvek na motorové vozidlo by se hodil, manžel jezdí všude autem (prý se radši pose. e v našem autě než v autobuse mezi lidmi, což chápu)
Zkus se tam zeptat, ale primarne bych zagooglila. Bohuzel ti neumim voc poradit. Vim jen, ze neco podobneho berou moji rodice. Ono to asi bude zalezet na stupni invalidity, pripadne nejakem posudku od lekare.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj maminky, potřebovala bych od vás poradit. Manžel jde od příštího měsíce do plného invalidního důchodu. Na nějaké kalkulačce si vypočítal výši příspěvku a je to 3500kč
Je to možné, že tolik dostane člověk, který není schopen se živit sám? Teď tu sedíme a přemýšlíme, co s námi. Já mám rodičák 7600(jsem doma se 17ti měsíční dcerou). Dáme cca 5000 za energie atp, 1400 školkovné(syn chodí od září), min 1000 za manželovi léky a zbydou 4000 na jídlo pro 4 osoby a to nepočítám léky pro děti apod. Já chodila na částečný úvazek do práce, ale od té doby, co manžel musel do nemocnice, chodit nemůžu, protože nemám hlídání a manžel je strašně slabý, ani ji nezvedne natož ji snad vynesl do patra či přebalil. Manžel by rád podnikal z domova, ale momentálně je rád, že se nají a nepose. e (má ulcerózní kolitidu). Takže můj dotaz zní, jestli tu někdo je v invalidním důchodu, dostává tuto almužnu a jak s tím vyžije? Já si to nedokážu představit. Díky za Vaše příspěvky