RD a invalidní důchod?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Vanesanka píše:j.a.n.i1 píše:Ahá, tak to jo, ale já jsem v té době byla pouze v evidenci na ÚP, bez podpory…takže asi proto jsem měla nárok na PPM.Vanesanka píše:Nezáleží na tom jaký ID je, ale zda má někdo v rodině nárok na PPM, tj. je zaměstnaný nebo OSVČ platící si nemocenské.Bozalka píše:Ahoj, teda koukám
Ahoj já jsem v úplně stejné situaci od lonského února jsem na rodičáku a součastně pobírám plný invalidní důchod..jen mě štve,že při určování délky rodičáku si nemáme právo vybrat,automaticky mi byla určená 4.letá…a řečeno,že nemám právo volby a to mě štve,chtěla jsem být doma na rod. jen 3 roky a brát 7600 ted mám 3800 a to je hodně znát(myslím finance), ono to asi platí jen u plných ID, že nemá pak možnost si člověk vybrat délku RD, že? Já jsem ČID a mohla jsem si na malou vybrat délku rodičáku, tak jsem si vybrala tu tříletou variantu. Je to blbé, že dělají takové rozdíly v tom
No, jestli to bylo do poloviny roku 2009 tak ano, pak už registrace na UP nárok na PPM nezakládala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kacudko-ať si švagrová určitě požádá o invilidní důchod.Oni to stejně uznají zpětně,takže i něco doplatí.Tedy pokud bude mít nárok,oni ty nové tabulky nejsou moc přívětivý.
POkud má zhoubný nádor,kde je potřeba chemoterapie,ozařování,tak jistě invalidní důchod třetího stupně dostane.Ale pokud je třeba po operaci hlavy,tam bývají většinou nádory nezhoubné,tak tam už je to horší.Tam to neuznávají hned a čekají,jak se stav bude vyvíjet dál.
Doba vyřízení není tak dlouhá,jak tady píší holky-od podání žádosti musí být vyřešeno do 2 měsíců.Ale často je to i dříve.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
jooo holky..to my tady nevyřešíme,prostě jsme se rozhodly mít mimčo a u toho marodit..nebo obráceně,já když jsem si šla těsně před porodem zjistit na sociálku ,,co a jak,, byla tam paní v úplném úžasu…měla řeči,jako,že se ještě s tím nesetkala,aby ivalida s plným ID..žádala o rodičák…atd.
fuj..hnus velebnosti
prostě to nějak přežijem,každé ženě v mé situaci,přeji vše nej..hlavně hodně zdraví a holky žádejte si o vše..DUCHODY,PRŮKAZKY ZTP…nikdo vám nic neporadí(myslím úřerníky)musíte si vše zjistit sami ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
BOZALDA píše:
jooo holky..to my tady nevyřešíme,prostě jsme se rozhodly mít mimčo a u toho marodit..nebo obráceně,já když jsem si šla těsně před porodem zjistit na sociálku ,,co a jak,, byla tam paní v úplném úžasu…měla řeči,jako,že se ještě s tím nesetkala,aby ivalida s plným ID..žádala o rodičák…atd.fuj..hnus velebnosti
prostě to nějak přežijem,každé ženě v mé situaci,přeji vše nej..hlavně hodně zdraví a holky žádejte si o vše..DUCHODY,PRŮKAZKY ZTP…nikdo vám nic neporadí(myslím úřerníky)musíte si vše zjistit sami
opravuji ůřerníky na ůředníky
teda na úředníky
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
j.a.n.i1: JJ bylo to v roce 2007, takže to jsem ještě vlastně měla štěstí. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
jindrulka píše:
Ahojky,jsem na tom stejně a mám plný invalidní důchod,přiznali mi ho zpětně od února.Takže lze brát obojí.Přeju hlavně hodně síly
Muzu se zeptat na co mate ten inv.duchod ja jsem taky na mat.dov.jsem po rakovine prsu a ted mi cast.inv.duchododebrali s tim ze kdyz se dokazu postarat o dite tak jsem zdrava.
- Citovat
- Upravit
blahobyt píše:jindrulka píše:Muzu se zeptat na co mate ten inv.duchod ja jsem taky na mat.dov.jsem po rakovine prsu a ted mi cast.inv.duchododebrali s tim ze kdyz se dokazu postarat o dite tak jsem zdrava.
Ahojky,jsem na tom stejně a mám plný invalidní důchod,přiznali mi ho zpětně od února.Takže lze brát obojí.Přeju hlavně hodně síly
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Invalidní důchod a těhotenství
Ahoj holky, mám takovou otázku od ůnora mi měl být schválený invalidni důchod na RS ted sem ale otěhotněla tak se ptám jak to bude dál? příjdu o důchod a budu pak dostávat jen mateřskou? předem děkuji za odpověď ![]()
- Citovat
- Upravit
@Nikola775 píše:
Ahoj holky, mám takovou otázku od ůnora mi měl být schválený invalidni důchod na RS ted sem ale otěhotněla tak se ptám jak to bude dál? příjdu o důchod a budu pak dostávat jen mateřskou? předem děkuji za odpověď
Budeš pobírat ID i mateřskou. Jde souběžně.
Držím palce, aby těhotenství nezhoršilo RS. Poslední dobou se tato nemoc rozšiřuje čím dál tím víc. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A jak se k těhotenství staví lékaři? Bylo to plánované s tím, že by to mělo být dobré? Nebo nebylo doporučené a jdeš do risku?
Dnes jsou léky na vysoké úrovni, co bylo před lety nemyslitelný, tak je dnes běžný. Držím palečky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Nikola775 píše:
Jdu do risku proto z toho mam trochu strach
Držím palce, ať se ti to těhotenstvím nezhorší
Na druhou stranu, mám známou, té diagnostikovali RS teď přesně nevím, zda před těhotenstvím nebo při něm, aktuálně má syna už po vysoké a kdo to o ní neví, tak by pouze konstatoval, že malinko hůř chodí, takže ať si na tom minimálně stejně ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Doufam no, to chození je špatný i ted ale porad se to tak nejak da tak uvidime zda to nebude horší
dekuju za rady ![]()
- Citovat
- Upravit