RD a práce
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
Ano, šlo by to. Jsi u původního zaměstnavatele stále zaměstnaná nebo ne? Pokud ano, nesmí mít stejný obor podnikání. Rodičovský příspěvek ti poběží normálně dál.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nejsem, prac smlouva u puvodniho zamestnavatele skoncila behem RD
- Citovat
- Upravit
Pokud pobíráš rodičovský příspěvek, nic tě neomezuje. Pokud máš dovolenou u zaměstnavatele, je to složitější.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Pak nejsi na žádné RD, ale pouze pobíráš rodičovský příspěvek.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Na RD si každá může pracovat jak chce a kde chce. Já to tak praktikuji už u druhého dítěte, resp. u druhého jsem ještě na MD a pracuji, u svého zaměstnavatele mohu pracovat až při RD.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Enmamma No, úplně jak chce ne - nesmí se jednat o stejnou činnost jako má původní zaměstnavatel, pokud k tomu on nedal souhlas.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
pak klidně nastup. Budeš mít klasickou zkušebku, pokud se nedohodnete jinak.. a poběží Ti i RD i výdělek - měla jsem to takhle rok
navíc pokud nevíš, jak to bude za pár let, tak je zástup za RD ideál.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
RD a práce u zaměstnavatele
Ahojda, prosím o anonym aby nebyl případně nějaký problém… Jsem na RD a naskytla se možnost občasné práce u mého zaměstnavatele. Ten se mě zeptal, jestli bych to chtěla oficiálně nebo neoficiálně a já nevím
Předpokládám, že neoficiálně bych měla větší peníze, když za mě nebude nikde nic odvádět. Oficiálně mi zas třeba něco vrátí na daních (?) No to jsou jediné klady co mě napadly, a třeba to tak ani není ![]()
Potřebovala bych poradit co se mi víc vyplatí, jak byste to chtěly vy?
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Ahojda, prosím o anonym aby nebyl případně nějaký problém… Jsem na RD a naskytla se možnost občasné práce u mého zaměstnavatele. Ten se mě zeptal, jestli bych to chtěla oficiálně nebo neoficiálně a já nevímPředpokládám, že neoficiálně bych měla větší peníze, když za mě nebude nikde nic odvádět. Oficiálně mi zas třeba něco vrátí na daních (?) No to jsou jediné klady co mě napadly, a třeba to tak ani není
A proč pro něj nebudeš dělat na DPP (dokoda o provedení práce)? je to naprosto legální forma práce je to tedy brigáda není zde odváděno sociální a zdravotní takže vhodná pro studenty, lidi v důchodu či právě na mateřské. A do 10 tis za měsíc se ani nedaní. Máš normálně smlouvu. On by to chtěl udělat jako úplně bez smlouvy proč?
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Ahojda, prosím o anonym aby nebyl případně nějaký problém… Jsem na RD a naskytla se možnost občasné práce u mého zaměstnavatele. Ten se mě zeptal, jestli bych to chtěla oficiálně nebo neoficiálně a já nevímPředpokládám, že neoficiálně bych měla větší peníze, když za mě nebude nikde nic odvádět. Oficiálně mi zas třeba něco vrátí na daních (?) No to jsou jediné klady co mě napadly, a třeba to tak ani není
Mozna ted budu kecat a opravi me nekdo, kdo v tom primo dela…,RD je vyloucena doba, ktera se nepocita na duchod, pokud ovsem pri RD privydelavas a jde z toho vydelku uz socka, tak uz se to pak pouziva pro vypocet duchodu a vzhledem k tomu, ze ty penize jsou treba o pulku mensi, nez pri beznem hpp, tak by se ty treba 2 roky nizsich prijmu zapocitali do prumeru na duchod a tak, ze se vyplati si privydelat jen tolik, aby se ta socka z toho neposilala…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Melodie91 RD je nahradni dobou pojisteni a do doby naroku na duchod se pocita
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@matkabagristy píše:
@Melodie91 RD je nahradni dobou pojisteni a do doby naroku na duchod se pocita
To jo, ale tech 300tis se nepocitaji pro vypocet duchodu
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Melodie91 píše:
Mozna ted budu kecat a opravi me nekdo, kdo v tom primo dela…,RD je vyloucena doba, ktera se nepocita na duchod, pokud ovsem pri RD privydelavas a jde z toho vydelku uz socka, tak uz se to pak pouziva pro vypocet duchodu a vzhledem k tomu, ze ty penize jsou treba o pulku mensi, nez pri beznem hpp, tak by se ty treba 2 roky nizsich prijmu zapocitali do prumeru na duchod a tak, ze se vyplati si privydelat jen tolik, aby se ta socka z toho neposilala…
Stačí požádat o nezapocitani.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Melodie91 píše:
To jo, ale tech 300tis se nepocitaji pro vypocet duchodu
socialni davky se do vypoctu vyse duchodu nepocitaji zadne
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mam teoretický dotaz. RD mam do konce září. Nyni mi byla nabidnuta prace, ktera mě moc neláká, ale vzhledem k praxi by pro mě by pro mě byla dobrá. Jedná se je o záskok za mateřskou. Rada bych druhé dítě a tak nevím jestli nastoupit. Manžel si neni jistý zda druhé chce.
Pokud budu pracovat poběží mi i RD? Pokud tedy zacnu za tyden pracovat a za měsíc zjistim, že mi to tam nevyhovuje mužů ve zkusebce odejit a byt tedy na RD aprioadne si RD o par měsíců prodlouzit a hledat jinou práci anebo protože bych treba nakonec otěhotněla.
Jen mě zajímá, zda by to takhje šlo