RD a práce

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
3.6.18 21:35

RD a prace

Mam teoretický dotaz. RD mam do konce září. Nyni mi byla nabidnuta prace, ktera mě moc neláká, ale vzhledem k praxi by pro mě by pro mě byla dobrá. Jedná se je o záskok za mateřskou. Rada bych druhé dítě a tak nevím jestli nastoupit. Manžel si neni jistý zda druhé chce.
Pokud budu pracovat poběží mi i RD? Pokud tedy zacnu za tyden pracovat a za měsíc zjistim, že mi to tam nevyhovuje mužů ve zkusebce odejit a byt tedy na RD aprioadne si RD o par měsíců prodlouzit a hledat jinou práci anebo protože bych treba nakonec otěhotněla.
Jen mě zajímá, zda by to takhje šlo

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2202
3.6.18 21:41

Ano, šlo by to. Jsi u původního zaměstnavatele stále zaměstnaná nebo ne? Pokud ano, nesmí mít stejný obor podnikání. Rodičovský příspěvek ti poběží normálně dál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.6.18 21:45

Nejsem, prac smlouva u puvodniho zamestnavatele skoncila behem RD

• Citovat
  • Upravit
66798
3.6.18 21:47

Pokud pobíráš rodičovský příspěvek, nic tě neomezuje. Pokud máš dovolenou u zaměstnavatele, je to složitější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101524
3.6.18 21:55
@Anonymní píše:
Nejsem, prac smlouva u puvodniho zamestnavatele skoncila behem RD

Pak nejsi na žádné RD, ale pouze pobíráš rodičovský příspěvek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5708
3.6.18 21:58

Na RD si každá může pracovat jak chce a kde chce. Já to tak praktikuji už u druhého dítěte, resp. u druhého jsem ještě na MD a pracuji, u svého zaměstnavatele mohu pracovat až při RD.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101524
3.6.18 23:09

@Enmamma No, úplně jak chce ne - nesmí se jednat o stejnou činnost jako má původní zaměstnavatel, pokud k tomu on nedal souhlas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
4.6.18 08:56
@Anonymní píše:
Nejsem, prac smlouva u puvodniho zamestnavatele skoncila behem RD

pak klidně nastup. Budeš mít klasickou zkušebku, pokud se nedohodnete jinak.. a poběží Ti i RD i výdělek - měla jsem to takhle rok :mrgreen: navíc pokud nevíš, jak to bude za pár let, tak je zástup za RD ideál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.3.22 08:46

RD a práce u zaměstnavatele

Ahojda, prosím o anonym aby nebyl případně nějaký problém… Jsem na RD a naskytla se možnost občasné práce u mého zaměstnavatele. Ten se mě zeptal, jestli bych to chtěla oficiálně nebo neoficiálně a já nevím :nevim: Předpokládám, že neoficiálně bych měla větší peníze, když za mě nebude nikde nic odvádět. Oficiálně mi zas třeba něco vrátí na daních (?) No to jsou jediné klady co mě napadly, a třeba to tak ani není :think:
Potřebovala bych poradit co se mi víc vyplatí, jak byste to chtěly vy?

• Citovat
  • Upravit
ludmilaadamkova
25.3.22 09:40
@Anonymní píše:
Ahojda, prosím o anonym aby nebyl případně nějaký problém… Jsem na RD a naskytla se možnost občasné práce u mého zaměstnavatele. Ten se mě zeptal, jestli bych to chtěla oficiálně nebo neoficiálně a já nevím :nevim: Předpokládám, že neoficiálně bych měla větší peníze, když za mě nebude nikde nic odvádět. Oficiálně mi zas třeba něco vrátí na daních (?) No to jsou jediné klady co mě napadly, a třeba to tak ani není :think:
Potřebovala bych poradit co se mi víc vyplatí, jak byste to chtěly vy?

A proč pro něj nebudeš dělat na DPP (dokoda o provedení práce)? je to naprosto legální forma práce je to tedy brigáda není zde odváděno sociální a zdravotní takže vhodná pro studenty, lidi v důchodu či právě na mateřské. A do 10 tis za měsíc se ani nedaní. Máš normálně smlouvu. On by to chtěl udělat jako úplně bez smlouvy proč?

• Citovat
  • Upravit
4731
25.3.22 10:08
@Anonymní píše:
Potřebovala bych poradit co se mi víc vyplatí, jak byste to chtěly vy?

Mozna ted budu kecat a opravi me nekdo, kdo v tom primo dela…,RD je vyloucena doba, ktera se nepocita na duchod, pokud ovsem pri RD privydelavas a jde z toho vydelku uz socka, tak uz se to pak pouziva pro vypocet duchodu a vzhledem k tomu, ze ty penize jsou treba o pulku mensi, nez pri beznem hpp, tak by se ty treba 2 roky nizsich prijmu zapocitali do prumeru na duchod a tak, ze se vyplati si privydelat jen tolik, aby se ta socka z toho neposilala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66798
25.3.22 10:20

@Melodie91 RD je nahradni dobou pojisteni a do doby naroku na duchod se pocita

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4731
25.3.22 10:23
@matkabagristy píše:
@Melodie91 RD je nahradni dobou pojisteni a do doby naroku na duchod se pocita

To jo, ale tech 300tis se nepocitaji pro vypocet duchodu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101524
25.3.22 10:34
@Melodie91 píše:
Mozna ted budu kecat a opravi me nekdo, kdo v tom primo dela…,RD je vyloucena doba, ktera se nepocita na duchod, pokud ovsem pri RD privydelavas a jde z toho vydelku uz socka, tak uz se to pak pouziva pro vypocet duchodu a vzhledem k tomu, ze ty penize jsou treba o pulku mensi, nez pri beznem hpp, tak by se ty treba 2 roky nizsich prijmu zapocitali do prumeru na duchod a tak, ze se vyplati si privydelat jen tolik, aby se ta socka z toho neposilala…

Stačí požádat o nezapocitani.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66798
25.3.22 10:40
@Melodie91 píše:
To jo, ale tech 300tis se nepocitaji pro vypocet duchodu

socialni davky se do vypoctu vyse duchodu nepocitaji zadne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit