Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj dámy,
zajímalo by mě, jestli mela některá z vás alergickou reakci na krém proti striim elasti-Q.
Koupila jsem si ho ve čtvrtek, první namazani v pohodě, ale dneska se mi na celém břiše udělala kopřivka a nenapada mě, z čeho jiného by to mohlo být ![]()
Víte případně o nějakém jiném krému, který bych mohla použít?
@Borůvka16 já ho používám a v pohodě. Pokud jsi nezměnila nic jiného, existuje velké množství krémů - od mnoha různých výrobců..napadá mi např weleda atd..
@Borůvka16 no alergie by to mohla být, to musíš podle složení, na nějakou látku možná máš alergii…
ale na jakou
Jediné, co mě napadá je glycerin, protože ten moje mamka nemůže
mě totiž normálně žádné krémy nevadí a nerada bych zase dala za nějaký 200 a víc a nemohla ho používat.
@Borůvka16 píše:
Jediné, co mě napadá je glycerin, protože ten moje mamka nemůžemě totiž normálně žádné krémy nevadí a nerada bych zase dala za nějaký 200 a víc a nemohla ho používat.
to by mohlo být…tak pak kontrolovat složení a bude to v poho, ne?
@Borůvka16 zkus weledu nebo solus (? tak nějak se to píše ne?) bývají dobře snášené
Když s alergií na mléko najednou můžu mléčné výrobky, asi je čas i na něco negativního ![]()
akorát teď nevím, co s tím krémem.
@Borůvka16 tentokrát nic, ale u prvního těhotenství jsem se po ně taky osypala.
@Borůvka16 ne používala jsem ho já i mnoho mých kamarádek a v pohodě. Zkus si máznout malé místečko na vnitřní (spodní) stranu předloktí a pokud se objeví reakce i tam, je to jasné. Reakci může mít kdokoli na cokoli..
Taky jsem mela takovou alergickou reakci na tento krem. Na druhy den jsem ho sla do lekarny vratit a vyhoveli mi, vratili mi penize.
@Borůvka16 Ahoj mě u druhého těhotenství vadili všechny mazadla na břicho a strie apod. Mazala jsem se oliv. olejem panenským co mám v kuchyni do salátů. Ten jediný byl ok. Jo a strii nemám ani jednu. Já bříško promazávala a ve sprše lehce masírovala. Ta masáž je účinnější než kdejaký mazadlo. ![]()