Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, jsem uz zoufala… Vcera jsem citila, ze na me neco leze, tak jsem sla do lekarny, tam jsem dostala jen oscilo a celaskon. Nicmene dnes rano jsem se vzbudila a nemoc propukla :-/ boli me celej clovek, jsem unavena a mam desnou rymu
pravdepodobne mam i teplotu… Holky, jsdm v sestem tydnu tehotenstvi a fakt se mi chce zoufalstvim brecet… Vzdyt to preci nemuze byt pro mimi vubec dobry… Mate zkusenosti??? :-/
Prosimte nesil. Ryma neni. smrtelna a proste si. chvili polezis. Ja mela prvni tyden pres 38, vzala jsem.si paralen a lezela. Nic se nestalo.
Já měla první 4 měsíce těhu nevolnosti, kdy jsem jedla jen půl rohlíku denně a zapíjela to nejdříve Coca-Colou, později Fantou a pak Spritem. Do toho jsem měla mezi nějakých 8.-12.tt kašel, který mi způsobil namožení mezižeberních svalů, takže jsem nemohla dýchat. Ve výsledku jsem zkončila v nemocnici, 4 dny kapačky, ATB. Malá je zdravá (až na momentální rýmu). Hlavně to chce klid, nenervovat se víc, než je nutné, ono to bude dobré. To, že jsi nemocná ty, není sice pro dítě to nej, ale když to spojíš se stresem „coby-kdyby“, je to ještě horší. Lehni si, pokud můžeš, odpočívej a bude dobře ![]()
Paralen, na krk bioparox a kdyz tak kapky do nosu. Nic se neděje, hodně pij a ono to bude dobry
@Setkub neblázni to bude dobrý ono to taky nemusí být tak hrozný. Já jsem vždycky na začátku těhotenství urvaná jak pes a mívám rýmu, ale je to spíš tim těhotenstvím jak natékají sliznice a tělo maká. Rýmu jsem měla až do 20.tt
@Setkub simTě, klid… Já mám dítě přes 2 „echt cool“ chřipky, kdy jsem fakt umírala. První odhadem 4 tt, druhá 6 tt.. Co jsem těhotná, tak smrkám, prskám atd.. Vem si paralen, nebo panadol, zalez do pelechu a bude to.
Holky, diky moc… Snad to bude ok! Ve stredu jdu poprve k doktorce…
@Terdul s teplotou v těhotenství se má něco dělat, ale jen když překročí 38 jinak ne. @Setkub Já jsem nedávno měla ošklivej zánět průdušek byl to asi 33.tt a na pohotovosti mi řekli jen ležet a hodně odpočívat a spát a nic do sebe necpat max nějakej sirup co smí i těhotný.
Neboj, já jsem při každém těhu od nějakýho 5.tt vždycky tak nachcípaná…
Teď momentálně bych měla být na zač. 9.tt a nejen, že mám rýmičku a kašlíček, ale ještě se mi udělal moc hezkej opar. Je to tak, jak píše @CokeLady - buď to mimi zvládne anebo ne. To se nedá nic dělat, je to na přírodě. Ale Ty musíš prostě věřit, že to bude dobrý! ![]()
Neboj, pokud to není přes 39, tak to není pro embryjko až tak nebezpečný ![]()
@Setkub v životě jsou horší věci, tohle je banalita. Uklidni se a přestan´plašit. Jsi nemocná, neumíráš ![]()
Apropos-tvůj plod se zatím na úplné spojení s tělem matky chystá, zatím se vyživuje ze žloutkového váčku. Takže jestli do sebe nerveš žádné echt léky ohrožující vývoj plodu, není důvod k panice ![]()
@Setkub Moje „chřipka s horečkami“ bude brzy slavit páté narozeniny
Hlavně všude hlaš, že jsi v prvním trimestru a ležet a kurýrovat se. Žádné přecházení ![]()
@berry4 Už tady zase mlátím do obrazovky a snažím se chytit toho hmyzáka! ![]()
Já jsem byla první 4 měsíce nachlazená pořád, kašel, rýma (asi oslabená imunita) - blbé je, že v lékárně toho moc nedostaneš (akorát kapky do nosu s mořskou solí a na krk nějaké cucací tabletky bez šalvěje). Byla jsem i u lékařky a ta říkala, že pokud tam nejsou vysoké teploty, tak je to v těhotenství ok.
Neboj ja první tydny brala antibiotika nevedela jsem to a mela jsem anginu