Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky holky, mam takovy ( nevim tedy, zda problém ),ale od včera mi zacalo nejak tvrdnout prisko na pravy strane… Je to bezbolestne, ale objedvuje se mi to rano, když potrebuju na malou, a pak i přes den, kdy jsem v klidu a nebo se nejak namaham… Hořcik zatím neberu, a nevim, zda bych ho mela bez doporuceni lekare užívat. Ooradte, měli jste taky takove pocity? a mam se obavat? V pondělí jsu na 2.UTZ, tak se zeptam i Dr, ale zda nemam to resit nejak dřív…
Moc vsem dekuji případne za názory a rady. ![]()
@berry4 nene, je vo nad vaječnikem na pravy strane…
ale ted jak sedim, tak jako by to preslo.. ja vim, co si mam myslet..
Žádnej problém nemáš. Nejspíš máš placentu uloženou na přední stěně, miminko je uložené tak, že to cítíš, akorát to neznáš. Tvrdnutí dělohy vychází z dělohy.
@berry4 Takze myslis, ze to, co citim - je mimi, jak se otaci?
To by bylo moc pekny, jelikož jsem dnes v 19 plus 5 a pohyby necitim ![]()
@Oliinka
hořčíkem nic nezkazíš
, klidně si ho kup v lékarně Ti poradí dávkování (záleží od jaké firmy si koupíš, mají jinou vstřebatelnost)
@catrina007 Diky
Ja ho mam doma, myslis, ze je jedno, jaky?
taky jsem nad tim premyslela…
@Oliinka
koukni se na net co to máš doma od jaký firmy
a jakou gramáž.
Jinak tady je odkaz co jsem přelítla a máš tam základní info. http://doplnky.vitalion.cz/horcik/
Já jím od MedPharmy 300mg 2× denně, jinak třeba od dr bych musela 6 tablet nějakého co mi předepsal )už nevím co)jelikož ta vstřebatelnost byla menší než tady toho a stačí mi jen 2tablety.
Já jsem spíše pro přírodní formy, tak proto ![]()
@Oliinka ono ti tam může naléhat hlavičkou. Nohy na druhé straně a proto zatím pohyby necítíš.
Nezmatkuj, nejez nic, co ti nebylo důvodně doporučeno, kontrakce by jsi cítila jako tupou bolest. A cítila by jsi tvrdnutí dělohy v podbřišku.
Vydrž do pondělí, na uz uvidíš miminko a dokor ti určitě vysvětlí, kde máš uloženou placentu, uvidíš, co tam mimi vyvádí a pochopíš.
Připrav se na to, že bude hůř ![]()
@berry4 dekuju ti moc, uklidnila jsi me
A kdy jsi ty citila první pohyby? dle toho, jak pises, asi uz mas miminko, ze? ![]()