Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
ahoj, mám 5m holčičk, kvůli ekzému nám už 2× bylo odlozeno ockovani, ale ted nas uz snad za par ndi ceka.budem mit infanrix hexa, chci se jen zeptat, jakou mate zkusenost s pripadnymi reakce i na ni, na co se zkratka pripravit…moc dekuju!
Připrav se na cokoliv. Buď se nestane nic, nebo bude mít teplotku, místo vpichu zatvrdlé, rudé, bude nevrlý poplakávat, může přestat v noci spát - u nás po 3. dávce začal v noci zuřit, ječel, nedal se uklidnit, vztekal se… rozjel se nám parádně ekzém, kterej byl v té době v klidové fázi. Na to se prostě nepřipravíš. Tak ať to zvládnete co nejlíp.
Ahoj,
u nás byly reakce už od prvního očkování, vysoké teploty, řev, mrzutost, zrovna toto úterý jsme byli na 4té Hexa, už jsem si myslela, že se nám reakce vyhne a opět teploty 38,5, strašně mrzutý, pořád se chtěl nosit a přestal v noci spát (teda pořád se budí). Teploty jenom jeden den, ale od té doby je prostě protivný - jinak taky mámě atop. ekzém, malinko se zhoršil, místo vpichu zatvrdlé. Třeba to zvládnete bez reakce. Držím palce
smarja, tak to neni moc povzbudivy, ale stejne vam moc dekuju za odpovedi!
Ahoj…každé dítko to snáší jinak…naše holky měli teploty všechny,ale jen první a druhý den..pak už v poho.....Barunka mi první dvě prospala,že sice knourala,ale spala…a další dvě zase prohulákala......
Naopak sestry stejně stará malá neměla vůbec nic.....
Tak at to prcek dobře snese…
Ahojky,
my jsme měli malou reakci až na poslední dávku. Měla teplotu 38, ale za pět hodin už nic. Postupně se snižovala.
Ale dcerka od mé švagrová děs běs. Teploty, mrzutost, mamánkování, špatné noční spaní a ještě se osypala a ještě měla průjem.
Tak hodně sil a hlavně ať se vás reakce vyhne.
Verunka měla u první dávky teplotu jen slabou a to jen večer. U druhé dávky už to byla větší teplota i druhý den. A teď jdeme na další tak jsem zvědavá, teda myslím, že to teď bude třetí.
Ahoj,tak mi neměly žádnou reakci.Ani jsme nevěděly,že jsme byly očkovány. ![]()
Kamaradce se vcera v noci po 2. davce malem udusila pulrocni holcicka…zvracela, prestala dychat a uz to jelo, nastesti spala hned vedle ni… nechci strasit, ale hlidat, hlidat, hlidat! Uz po prvni mela dost osklivou reakci, dr. to podcenila
Jak tak koukam, radsi zustanem u Infanrixu…
Asho: po hexe jsou i úmrtí
vždycky, když jsme na ni šli, bylo mi dopředu zle…
tak ja snad trochu v te zaplave spatnych zkusenosti povzbudim ![]()
po vsech davkach krisik tak 4 hodky v kuse spal a ja se aspon chvili kochala, jakehoze to mam andilka ![]()
jesteze jsem nevedela, jak blbe byva snasena…
Jasne, vetsinou nebyva nic, ale je dobry znat i hororovy scenare, protoze dr. ti to vetsinou nepovi. Ja ted vim, ze po ocko proste nedam mimino z ruky…aspon ho mit na dohled!
Tak to koukám jako blázen…mám 4 deti,ale ani u jednoho mi dr..neřekla,že může být něco takového......
Ale existuje i něco šetrnějšího né????něco nám nabízela…
Teď už se dává Infanrix Haxe všem dětem, u staršího syna jsme to ještě platili. Je to šetrnější vakcína, než se předtím dávala a rekace jsou u ní méně časté, zato - podle toho, co jsem slyšela - výživnější. Starší syn zvládl veškeré dávky bez jakékoli reakce, mladší zatím první dvě a taky bez reakce. Měli jsme odklad kvůli nezhojenému TBC, takže první dávku až v půl roce.
Ten příspěvek s „radši zůstanem u Infanrixu“ jsem nepochopila.
Jo sorry, Inf. HIB jsem myslela. Mame to rozlozeny, mala jeste nema ani pulku toho, co mel Maty v jejim veku. TBC, 3 davky HIB a jednu polia, tot vse. Kdyz se da Inf. pozdeji, staci uz jen 3 davky, misto 4. Takze pokud nekdo chce vylozene setrne, musi si vyjednat s dr. odklad. Hexu za setrnou nepovazuju. Jen je min pichancu, coz mi prijde jako prkotina.