Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@BellinkaX píše:
Tak předpokládám, že už se „známe“, tudíž jsem předpokládala, že je jasné, že neočkované proti pneumokokům. Od hexy nečekám, že proti pneumokokovi ochrání.
Takže jinak poctivě očkované hexavakcínou? Možná, kdyby v sobě nemělo 4 dávky hexavakcíny, tak by si s tím pneumokokem poradilo, protože by se v té době imunitní systém nepral s očkováním. A kdyby bylo očkované proti pneumokokům, tak by to byl jiný kmen, nebo nějaký streptokok.
(Nevěřím, že když je dítě oslabené a očkované, tak si ostatní brebery dají pauzu a neútočí.)
@vjerunqa píše:
Ano, to bych od hexy též nečekalaZajímalo mě to v té souvislosti, zda dítě mělo svou přirozenou imunitu či imunitu narušenou (jakýmkoli) očkováním. V tomto případě můžeme jen spekulovat, jaký by byl vývoj onemocnění 1) u dítěte zcela neočkovaného a 2) u dítěte očkovaného proti pneu (vzhledem k tomu, že sérotypů je aktuálně známo více než 90, což vakcinace při sebevětší snaze a vůli nemá šanci pokrýt).
Ale to si delas legraci, ze.
Myslis tim, ze dite, ktere by nebylo vubec naockovano, ma timto zajisteno, ze na nej zadna infekcni choroba nemuze? Tak to vyvratila doba pred ockovanim.
A zdaleka ne vsechny kmeny pneumokoka patri k tem invazivnim. A ty invazivni jsou ve vakcinach.
@BellinkaX píše:
Ale to si delas legraci, ze.
Myslis tim, ze dite, ktere by nebylo vubec naockovano, ma timto zajisteno, ze na nej zadna infekcni choroba nemuze? Tak to vyvratila doba pred ockovanim.
A zdaleka ne vsechny kmeny pneumokoka patri k tem invazivnim. A ty invazivni jsou ve vakcinach.
to mi z toho příspěvku teda vůbec nevyplývá
@veronika67 píše:
@vjerunqa malicke myslim kolem pul roku
Donošené normálně zdravé půl roční děti obvykle černý kašel přežijí, pokud mají správnou péči.
(Tím nechci říct, že je to banalita, vím, že je to hnusná nemoc i u větších dětí.)
Příspěvek upraven 31.03.15 v 09:46
@alifie jo tak to nevím, jestli třeba neměl i něco víc, byli to známí mé kámošky, takže vím jen kusé info. Každopádně já se teda očkování bojím jak čert. Už jsme přišli o miminko, když jsem byla v 6.měsíci a ted čekáme druhé, sice mám taky nervy, protože nám vyšel blbe první screening na DS, ale pokud bude dle dalších testů zdravé, tak to bude opravdu vymodlené mimi a asi bych nepřežila, kdyby se mu pak stalo něco z očkování ![]()
@P. píše:
ahoj, mám 5m holčičk, kvůli ekzému nám už 2× bylo odlozeno ockovani, ale ted nas uz snad za par ndi ceka.budem mit infanrix hexa, chci se jen zeptat, jakou mate zkusenost s pripadnymi reakce i na ni, na co se zkratka pripravit…moc dekuju!
Tak malá dostala první dávku ve 4 měsících a reakce byla masakr
celý den prospala, večer měla teplotu 39,7, druhý den 38 a nechutenství, třetí den průjem nechutenství a pláč při každé snaze do ní něco dostat, čtvrtý den byla už jenom protivná a pak v pohodě
dneska jdem na další, tak se děsim co bude ![]()
@BellinkaX píše:
A ty invazivni jsou ve vakcinach.
V nemocnicí kvůli pneumokokům občas končí i děti, které byly očkované dvěma různýma vakcínama (aby byl pokrytý větší počet kmenů).
@alifie píše:
Donošené normálně zdravé půl roční děti obvykle černý kašel přežijí, pokud mají správnou péči.(Tím nechci říct, že je to banalita, vím, že je to hnusná nemoc i větších dětí.)
S veškerou úctou bych člověka, který dokáže tohle napsat a aplikovat na své dítě poslala na léčení.
Očkování OBVYKLE zdravé půlroční děti také přežijí že, a dokonce i bez reakce. ![]()
@alifie píše:
Donošené normálně zdravé půl roční děti obvykle černý kašel přežijí, pokud mají správnou péči.(Tím nechci říct, že je to banalita, vím, že je to hnusná nemoc i větších dětí.)
No ja ri nevim, to mi prijde jako dost odvazne tvrzeni.
@veronika67
děkuji
doufám, že to bude lepší, ale bojím se. Hlavně se bojím, aby to nebylo ještě horší ![]()
@anonymka227 to chápu, po takové zkušenosti, ale ted už je zase o něco větší a snad to bude i líp snášet ![]()
Holky ještě jeden dotaz, očkovala některá z vás tu Hexu už v tom 9.týdnu? Nebo jste čekaly a co na to pediatr? Vím, že odemě všechny maminy letěly hned v tom 9. týdnu
a u jedné měl malej ty vedlejší účinky a pak se rozhodla neočkovat a že naočkuje až cca v jednom roce a doktor ji strašně seřval
tak nevím co si o tom myslet, já po mých zkušenostech už moc doktorům nevěřím, tak se raději ptám těch, kdo to opravdu upřímně řeknou ![]()
@alifie píše:
V nemocnicí kvůli pneumokokům občas končí i děti, které byly očkované dvěma různýma vakcínama (aby byl pokrytý větší počet kmenů).
Coze? No k tomu ti muzu napsat elaborat, ale pockam si na dovysvetleni. Kdes k tomuhle tvrzeni prisla, jake vakciny se kombinuji apod… dik.