Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
** Chtěla bych se zeptat na váš názor. Terce byly 4 měsíce a rozhodly jsme se jí nechat očkovat proti pneumokokovi. V rodině to má tříletá vzdálená příbuzná za sebou - očkovat jí nedali a chytila ho a teď neví, jestli „jen“ neslyší nebo zda má ještě nějaké další následky. Jenže já se teď bojím, aby to očkování nevyvolalo něco taky takhle strašnýho. Ale to bych pak nesměla očkovat proti ničemu - všechno má vedlejší účinky.
**
Ahoj,určitě má všechno nějaké vedlejší účinky…jen se bud projeví nebo ne…
My jsme ockovat nechaly v rámci studie..a už to má za sebou..uf…
ale jsem ráda..,protože jsme nad tím stejně uvažovaly..Dostala běžný teploty,jako po normálním očkování..jinak nic…
ahoj nechala jsem ockovat az ted- M jsou dva roky a kus a bez reakce ale je to teprve tyden- nicmene nechala jsem to na ted kvuli tomu ze predtim mela ockovani celkem dost a tak mi to prisla na to male telicko velka zatez- ale M obecne snasi ockovani dobre.nikdy nemela reakci vubec na nic- ale i nemocna je minimalne asi ma dobrou imunitu - musim to zatukat- takze ja hlasuju ano ale pozdeji…
U nas v Nemecku se proti Pneumokokovi ockuje kazde dite, pokud rodice neodmitnou. Nas maly nemel zadnou reakci. Osobne jsem spis pro.
Ahoj,starší dceru jsme nechala očkovat před jejími 3 roky.Mladší dceru taky plánuji očkovat.A co nejdřív.Jen jsem četla,že do roku věku dítěte jsou 3 očkování a přeočkování ve 2 letech.Po 2 roku jen jedno očkování.
já bych chtěla, dokud je kojená - to je podle mě nejlepší ochrana. Na všechny očkování jsme měli zatím dobrou reakci - ani teplotu neměla. Tak to chci co nejdřív. Ano, dostaneme 4 injekce, ale je to prý po dvou.
A zapomněla jsem.Starší dcera neměla žádnou reakci.
Já jsem ta matka,co očkuje skoro proti všemu.Jistota je jistota! ![]()
Ahoj, tak my jsme také nechali malou očkovat. Už má za sebou dvě dávky a vše proběhlo bez nejmenšího problému nebo nějaké reakce.
Máme bohaté zkušenosti s pneumokokem u staršího bráchy ( asi 50× píchané uši, kochleární implantáty, 3 operace) tak jsme nechtěli nic riskovat. Já jsem 100% pro.
já teď u malýho taky váhám, ale vzhledem k tomu, že zatím neplánujeme moc chodit nikam do kolektivu, tak to asi odložím až po tom 7. měsíci. přeci jen už bude odolnější a bude to o jednu dávku míň. já velký zastánce očkování nejsem. zatím jsme měli mít jen TBC a to jsme odmítli…
Ahoj, starší dostal dávku po druhém roce, takže mu stačila jen jedna a reakce vůbec žádná, pohoda.
Když se narodil druhý synek, ptala se nás doktorka, zda dáme i jeho očkovat. Řekla jsem, má to jeden, bude to mít i druhý, tak nám nejdřív radila dát povinné očkování a až v sedmi měsících pneumokoka. Pak jsem tam přišla po týdnu, říkala že byla na nějakém sjezdu lékařů či co, co se zabývají očkováním a prý jsme typický příklad, kdy starší dítko může domů přinést bacila, který pro něj znamená jen třeba obyč rýmu, ale přenese to na malýho a pro něj to může být nebezpečné i jako pneumonie. No píšu asi jako tatar, moc tomu nerozumím
, ale nakonec dáváme Prevenar souběžně s Hexou, jedno už máme za sebou, další nás čeká za týden a reakce nebyla skoro žádná. Jen byl ten večer podrážděný, ale teplota žádná, ŤUK ŤUK na další očko
. Ale jsem tomu ráda, páč ten starší si přinesl ze školky kašel, ten ho za pár dní přešel, ale přenesl jej na malýho a ve třech měsících jsme bohužel skončili na atb, měl to až na průduškách a doktorka říkala, že to je přesně ten případ, kdy pro starší dítě znamená něco pohoda, zvládne to, ale pro to malé to může být více nebezpečné. Rozhodně jsem pro a to nejsem zastánce kdejakých očkování ![]()
Vesno já myslím,ty injekce nejsou po dvou dostane jen jednu.My jsme k tomu měli i běžné očkování ,tak chuděrka dostala vždycky po třech…Ale už to má za sebou a jsme rádi.
Závidím dětičkám co nedostanou po očkování teplotu…my jí máme po každém…hrozný.. ![]()
Syn byl očkovaný až ve 2 letech. Dceru už jsem nechala očkovat ve 3 měs. Chodíme hodně mezi děti a mám přeci jen strach, že něco chytne. Navíc jsem slyšela o následcích pnemokokového onemocnění v blízkém okolí, to mě vystrašilo. Jinak také nejsem příznivcem všech existujících očkování, ale tohle se mi zdá smysluplné. Reakce po očkování nebyla žádná.
ahoj,
taky nejsem zastánce každého očkování, ale tohle dáváme zároveň s hexou. Dneska akorát jdeme pro 3.dávku. Stojí to sice pár tisícovek, ale podle mě jsou nejlépe investované peníze do očkování a vzdělání ![]()
Ahoj, očkovat jsem nenechala. Malý, nemocný nebývá a přijde mi ještě opravdu malý na to, abych ho zatěžovala jiným než povinným očkováním. Uvažuji o tomto očkování v jeho cca. 2 letech, kdy už bude více v kolektivu dětí při hře.
Ovšem pokud bych měla miminko a starší sourozence chodící do školy či školky, tak ho nechám očkovat s hexavakcínou. Je to menší zlo, než aby tak malé dítko onemocnělo.
U prvního dítka bych radila počkat, pokud nemá oslabenou imunitu.
Ahoj - já se zeptám - malému vyšel z odběru při zánětu v uších bacil, který se jmenuje STREPTOKOK PNEUMONIA, je to ten pneumokok?
Jestli ano, má očkování ještě smysl?
já jen když to tu tak čtu, jinak se samozřejmě zeptám doktora, jdeme tam ve čtvrtek.