Reakce okolí na pohlaví dítěte

3544
10.7.11 12:05

reakce okolí na pohlaví

zdravím všechny maminky a tehulky a chtěla bych se s vámi podělit o zvláštní reakce okolí na pohlaví miminka, třeba jste to zažívaly také.....

čekám holčičku a když to někomu řeknu, tak reakce: „jeeee, to je super, holčičky jsou lepší“ (většinou od starších žen) a nebo: „my taky chtěli holčičku a čekáme chlapečka…“(od těhotných kamarádek)

jsem z toho až zaražená, to se doba změnila a dneska jsou víc v kurzu holčičky, když to řeknu tak škaredě?

moje mamka toužila po dvou klucích a má 2 holky :-) (když jsem se narodila jako druhá holka, řekla že se spletli, že ona má určitě chlapečka).....reakce mé babičky na moje narození byla ještě horší: „zase holka??“

jaké máte zkušenosti s reakcemi okolí na pohlaví miminka které čekáte, nebo jste čekaly?
a co si myslíte o tom, že nejsilnější vztak je mezi matkou a synem? že je silnější než s dcerou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5453
10.7.11 12:10

Ahoj,tak já mám 2 kluky a ted čekáme holčičku.Já nevím no,jhak to přišlo tak to je :wink: .Je pravda,že prvního jsem chtěla kluka a vyšlo to :palec: pak holčičku a to neklaplo,tak na po třetí ano.K těm starším dámám podle mě,kdyby jste čekali kluka tak ti řeknou,že kluci jsou lepší :roll: tak to prostě je.Můj tchán má 4 vnuky a když jsme mu řekli,že čekáme holčičku tak se tak zamračil a řekl,to je škoda 8-o ,já bych raději dalšího kluka 8-o ale nic si z toho vůbec ned,protože vím že až se malá narodí budou z ní poprděný všichni :lol: :lol: .Bude to jediná princezna mezi tolika chlapama :palec: Ta se bude mít :mrgreen: :mrgreen: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13046
10.7.11 12:11

Ahoj, u nás v rodině je jim jedno co to bude, chtějí hlavně zdraví mimčo… nikdo od nás neví že čekáme chlapečka, chtějí být překvapeni, i když mamka mi dělala tím kyvadýlkem a kluk jí vyšel a tak je přesvědčená že má pravdu :-)

jinak v mém okolí je také spousta malých dětí-holčiček.. já chtěla kluka, ale ne že by mi na tom nějak záleželo, je mi to jedno.. ale tyhle reakce jsou opravdu kolikrát k zamyšlení.. 8-o

Příspěvek upraven 10.07.11 v 12:12

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2494
10.7.11 12:11

my cekame chlapecka a mas pravdu, ze lidi rikaji, no skoda, kdyby to tak byla holcicka, co? a my rikame, ale nee, my chceme vic chlapecka :mrgreen: a proooc????? protoze proto :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6895
10.7.11 12:13

Asi zaleží co je v okolí nejvíc. u nás to bylo přesně naopak. Bracha měl kluka, za 10 měs.já kluka a 2,5 roku na to u nás zase kluk. mamka byla zklamaná, že snad holka ani nebude. pak u brachy holka a segra taky holka. Segra chce znovu holku, ale já chtěla dva kluky a tak je máme. Ale taky mám pocit že holky jsou poslední dobou v kurzu, nevím proč. :nevim: Přitom je to úplně jedno, hlavně že je mimi zdravé a spokojené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
10.7.11 12:16

Já mám čtyři holky a neměnila bych… :mrgreen:
Teď mám témeř roční dvojčátka a vyžívám se v oblíkání… Jsou to moje princezničky. Miluji hadříky z Nextu… :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65752
10.7.11 12:16

Mám kluka,chtěla jsem kluka a ted každej…nooo a ještě tu holčičku
a já neee chci zase kluka---a všichni se strašně divěj,že jako holčičku neeee???? :roll:
Matyášek je u nás v rodině první vnouček,takže to vše bylo šumák,co to bude,hlavně at je v pořádku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
10.7.11 12:22

Ještě nevíme, co čekáme, ale i tak jsou reakce okolí pěkné. I když to nikdo nebere negativně. Navíc čekáme první, tak veškeré komentáře končí slovy, že teď je to jedno, ale příště by to mohlo být to druhé.
Některé komentáře:
„Přej si, aby to byla holka, holky jsou chůvy, tak ti pak pomůže.“
„Přej si, aby to byl kluk. Kluci víc visí na mámě, bude to tvůj mazlík.“
„Přej si, aby to byl kluk. Bude spíš po tobě.“ (Manžel byl jako dítě éro.)
A o tom poutu nevím… Asi na tom něco bude. Vždycky jsem měla silnější vztah s tátou.

• Citovat
  • Upravit
6895
10.7.11 12:23
Petra Z píše:
Mám kluka,chtěla jsem kluka a ted každej…nooo a ještě tu holčičku
a já neee chci zase kluka---a všichni se strašně divěj,že jako holčičku neeee???? :roll:
Matyášek je u nás v rodině první vnouček,takže to vše bylo šumák,co to bude,hlavně at je v pořádku

U nás podobný. prý tak ted budete mít třetí a bude to konečně holka, ale já třetí nechci a kdyby tak zase kluka!!!Ale jako první jsem chtěla holčičku :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.7.11 12:28

mam syna, meli jsme to tedy jako prekvapeni, tak jsem byla podobnych pripominek behem tehotenstvi usetrena. A po porodu uz byli vsichni nadseni z malyho tvorecka, ze jim ani neprislo na mysl nejake kecy vypustit z huby. To ze jsou lepsi holcicky vidim hlavne v obchode, kde jsou regaly plne ruzovych oblecku a najit neco neutralniho, nebo pro chlapecky, to je obcas docela orisek.

A co se tyce vztahu syn matka, dcera matka… ja nevim, nemam srovnani, ale prijde mi to zvlastni. Ja teda k synovi nemam nejak megasilny vztah :nevim: ale to muze byt tim, ze se narodil cisarem… a nebo tim, ze jsem chtela tu holcicku :think: :nevim:

• Citovat
  • Upravit
1637
10.7.11 12:30

Já jsem si u prvního také hrozně přála holčičku a splnilo se mi to. Teď se snažíme o druhé a to už mi bude úplně jedno, co to bude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1477
10.7.11 12:33

Ahojky, tak my máme chlapečka a reakce byli vsechny pozitivní, já chtěla holčičku ale ted bych nemenila, druhé dítátko chci urcite zase kluka.. Tedka ceka kamaradka kazdym dnem holcicku a pořád slyším od všech jak ji říkají že holčičky jsou lepší, mě osobně by zajímalo proč?… :lol: jedinou vyhodou holčiček je pro mě asi to že je na ně ohromnej vyber hadriku :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12300
10.7.11 12:34

Tak s tím vztahem kluka k matce my to tak úplně nepřijde. Já právě chtěla holčičku a taky jí mám :dance: :srdce: kvůli tomu, že většinou z okolí vidím jak ty holky mají k té mámě blíž, navštěvují ji, zdílejí s ní všecku tu radost třeba z těhu a tak. Zatímco chlapy takový věci vůbec neřešej s matkama a většinou ani s nikým jiným. Prvního jsem chtěla kluka, mám ho a mám ho moooc ráda :srdce: , ale prostě si myslím že v dospělosti ke mě bude mít holka blíž. Vidím to všude kolem, včetně mého otce, manžela, bratra. Je to asi i o tom, jak je to v tvém okolí. U nás ta holčička taky byl dost zázrak, protože manžel je ze dvou kluků, jeho bratr má dva kluky, moje teta má tři kluky, takže když se najednou vyskytla ta holka tak jsou z toho všichni paf. Adámka mají ale všichni stejně rádi jako Zuzanku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
byron
10.7.11 12:35

Tak o poutu bych nedebatovala- záleží i na mámě, jaké si pouto s dítětem vytvoří.....

No a já si vážně myslím, že je důležitý, aby mimčo bylo zdravý.....

Je ale pravda, že mě třeba víc baví oblékat holčičky, a vymýšlet účesy- v tomhle se na holčičce můžeš vyřádit.....

A holky umí taky pěkně pozlobit, to se neboj, leckdy vydají za deset kluků.

Spíš mi ale vadí, když někdo preferuje kluky, než když preferuje holky. to je ale dáno tím, jak to bylo dřív a strašně mě štve diskriminace ženskej, kdekoliv po světě

• Citovat
  • Upravit
17368
10.7.11 12:38

U nás je to teda jedno, ktereé pohlaví se narodí, hlavně ať je to zdravé. Neslyšela jsem nějakou narážku.
Co se týče vztahu - matka dcera/syn tak si myslím, že záleží asi na rodičích, jací jsou, jestli budou upřednostňovat jedno dítě, nebo druhé. Ale znám případ, kdy má matka dceru i syna a teda syn může vše, je to její mazánek a dcera - jakožto ta starší, pečovatelka, musí být rozumná a odpuštěno jí není nic. Což mi přijde smutné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí