Maliníkový čaj v těhotenství

113
8.7.11 22:43

Malinikovej čaj

Holky,tak dnes sem si koupila ten malinikovej čaj něbo jak se to přesne řika.četla jsem na netu, že se tímhle může vyvolat porod.Je tady nekterá,která to ma už odskoušany a jak často se to má vůbec pit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3622
8.7.11 22:46

má se pít od 36.tt jeden salek denne a od 38.tt muzes i dva nebo vic..ja se na nej chystam po vikendu..teprve zacinam 36.tt
segra ho pila a rodila 3 dny pred terminem..ono to pry pomaha na rychlejsi otevirani a uvolnovani porodnich cest..ale jesti to opravdu zabira to nikdo nevi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44
8.7.11 22:47

nemá vyvolávat ani tak porod jako změkčit a připravit porodní cesty. Já už ho piju 2 týdny dnes začínám 39tt a porodní cesty se podle dr. připravují prostupnost na prst a cs3 jestli za to může čaj nevím každopádně bylinka neublíží.
První týden jsem pila jednou denně a teď víc jak si vzpomenu udělám si ho :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1888
8.7.11 22:59

Já ho pila a bohužel u mě nic přenášela jsem a musela na vyvolání

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22044
8.7.11 23:00

Maliník způsobuje stahy hladkého svalstva, takže jediné, k čemu MOŽNÁ MŮŽE pomoci, je urychlení a usnadnění druhé doby porodní, tedy fáze tlačení… Rozhodně neurychlí začátek porodu (to si určí miminko) ani nezkrátí fázi otevírání (tj. první dobu porodní), to máme každá geneticky dané, jak rychle se otevřeme.

Ale každopádně tím nic nezkazíš - doporučuje se pít ho od 36. týdne a přinejmenším si tím doplníš pitný režim. :palec:

Příspěvek upraven 08.07.11 v 23:01

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
8.7.11 23:01

Ahoj, přesně tak od 36.tt 1× denně, od 38.tt 2-3×. No, pila jsem ho ve 3. - 6. těhotenství a stejně se mi nejlépe rodilo při 2. těhu, kdy jsem ho nepila 8-) Ono je to tak, že pitím maliníku neublížíš, ale zase si nemyslím, že je to takový zázrak. A stejně nemáš srovnání s tím, jak by porod vypadal, kdybys maliníka pila/nepila :-) Prostě spoustu věcí v souvislosti s porodem neovlivníš :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
113
8.7.11 23:09

Holky děkuji moc.:-) ja už začínam 36.týden, tak snát mi to pomůže otevřit se malinko.Nechci přenášet.Ale jak píšete někomu to pomáha a někomu vůbec ne.Zítra ráno si udělám hnet prvni šálek..:-)Nepravidelných poslou mám a neustále chodim na velkou co u mně neni zvykem.Někdy mívam bolesti v břiše jako kdyby sem mněla průjem,tak snát se už tam něco chystá. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1313
8.7.11 23:27

Ale maliník Ti nepomůže se otevřít…
Jak psala Bohunka, měl by usnadnit druhou dobu porodní, tedy tlačení.
Já ho pila od 36.týdne, vypila jsem snad 1000 hrnků a stejně jsem tlačila hodinu a půl a nakonec museli malýho vytáhnout pumpou.
Takže mně nepomohl :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
9.7.11 08:37

Já ho pila pravidelně, jak se má, ale kup si asi klasické bylinky a louhuj si ho doma… :wink:
Pije se 35tt 1× denně, 36tt 2× denně, 37tt 3× denně, 38tt, 4×denně, 39tt 5× denně atd..............

Jo, jinak u mě to nemělo žádný vliv, přenášela jsem, porodní cesty nic moc, a nakonec akutní císař, takže jestli to pomohlo? :nevim: Nepomohlo.. ale ani neublížilo.. vyzkoušej a uvidíš :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5394
9.7.11 09:59

Taky piju a zatím nic :mrgreen:
Prostě bylinky neuškodí a buď pomohou nebo ne…
Ale jak píší některé, nemá to vliv na „spuštění“ porodu, porodní cesty by měly být připravenější, ale je to individuální.
Asi jako metody na vyvolání porodu, na někoho to platí s někým to ani nehne :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44
9.7.11 10:03

Tak i kdyby to nepomohlo alespoň to trošku napomůže pitnýmu režimu :)
On není ani chuťově nějak výraznej takže co věř a víra tvá… :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
211
9.7.11 10:05

ahojky, tak já ho piju taky, a můžu říct že mi docela chutná:-)
Sice mám dva dny po termínu ale prý je to na uvilnění svalů aby se ti lépe tlačilo… no uvidíme, určitě je to hodně individuální. ALe uškodit to určitě nemůže když to jsou bylinky no ne? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
257
9.7.11 16:11

Nevíte, zda můžu užívat maliník když mám CS 5-6? Jsem ve 36. týdnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
9.7.11 17:19
andileklucka píše:
Nevíte, zda můžu užívat maliník když mám CS 5-6? Jsem ve 36. týdnu.

Ano, proč by jsi nemohla, nemá to žádný vliv na CS.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
257
9.7.11 17:35

Bojím se abych nerodila dřív, doktor už mě straší od 28. týdne, že se otvírám. Tak, aby mi to maliník neurychlil :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí