Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Mě hrozil předčasný od 27tt a přenášela jsem
Maliník nemá žádný vliv na otevírání, pouze připravuje porodní cesty ![]()
Já, prcka přemlouvám ať vydrží do 38. týdne. Ale pak už bych docela ráda rodila. Už je to dlouhý a klidový režim mě nebaví,hlavně proto, že mě přijde, že začínám mít nějaký předporodní splín, jestli tedy něco takového existuje.
Nefunguje to.. pila jsem to jak blázen a 8 dní jsem přenášela
![]()
Ahoj chtela bych se pridat k diskusi o caji z maliniku,dneska jsem 35+3 a zacala jsem pit prvni salek caje,na netu jsem toho o caji cetla dost ale pisu si radu jak vlastne funguje a co vlastne vyvolava??
malinik by mel urychlit druhou dobu porodni..takze tlaceni mimca ven..ja nevim jestli mi to zrovna pomohlo…ja na to moc neverim ale ja mela druhou dobu porodni 8 minut ..ale spis myslim ze je to o vuli a o tom jaka je zensak povaha..ja jsem tlacila jako o zivot a myslela jsem jen an mimco a ne na sebe
ale kadzopadne tim ze h budes pit nicemu neuskodis..me osobne moc chutnal a co ja vim..treba mi fakt pomohl:)) jeste pomaha lnene seminko ![]()
Da se ovocny caj obsahujici malinik pit v celem prubehu tehotenstvi? Koukam jak blazen kdyz se tu dozvidam ze malinik ma pomoct stahum svalstva pri porodu, pritom ja si ho koupila z toho duvodu, ze kdyz teda nemuzu pit moc normalniho caje kvuli kofeinu, tak co ze jako mam pit misto toho. Psali ze ovocne caje (protoze ani bylinkove nejsou vhodne). Jediny ovocny co jsem v obchode nasla byl tenhle ze smesi malin, jahod, ibisku, jablka, cernyho rybizu. Jsem teprve v prvnim trimestru.
Dneska jsem byla na přeporodním kurzu a PA říkala, že maliník se může pít po celou dobu těhu, že to jsou jen babské rady, ale fakticky žádný porod nevyvolá
já ho tedy nasadila od 35tt a piji jeden až dva šálky denně
dle babských rad ![]()
@Horina píše:
Da se ovocny caj obsahujici malinik pit v celem prubehu tehotenstvi? Koukam jak blazen kdyz se tu dozvidam ze malinik ma pomoct stahum svalstva pri porodu, pritom ja si ho koupila z toho duvodu, ze kdyz teda nemuzu pit moc normalniho caje kvuli kofeinu, tak co ze jako mam pit misto toho. Psali ze ovocne caje (protoze ani bylinkove nejsou vhodne). Jediny ovocny co jsem v obchode nasla byl tenhle ze smesi malin, jahod, ibisku, jablka, cernyho rybizu. Jsem teprve v prvnim trimestru.
Tak kdyz je psano ze z malin tak je to primo z tech plodu kdezto malinikovy caj je z listu. Takze maliny klidne muzes:)
Jinak kdyz si das jednou denne cerny caj tak ti to nic neudela. Muze se pit i kafe(uvadi se dokonce urcita max denni davka kofeinu co se denne muzou.
U prvniho tehu jsem taky nepula cerny caj ale ted si ho delam skoro kazdy rano
A doporucuji medunkovy caj. Ten je na uklidneni a dobry spani a na chut taky dobry pro ty co nemusi ovocne caje a piji spis cerny.