Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zdravím všechny,
pročítala jsem si dotazy, ale co bych potřebovala vědět jsem nenašla.
Byla jsem s malým včera na očkování a dneska má okolo vpichu červený flek a oteklé. Teploty zatím nemá. Při prvních dvou očkování neměl žádnou reakci jen zvyšenou teplotu.
Chtěla bych vědět jestli některé z vaších dětí mělo takovou reakci na hexa… v okolí vpichu a kdy se to ztratilo? Řešily jste to nějakou mastí nebo něčím?
Děkuji ze vaše zkušenosti.
Ahoj Vlasti,
měli jsme to taky. Prví dvě dávky bez jakýchkoliv reakcí, maximálně ospalost, a po třetí bylo očkované místo červené a opuchlé. Dávala jsem mu na to studené obklady, a pak to nějak samo zmizelo.
Ale taky jsem to nechápala… ![]()
I my to tak měli (dvaktát poho a na potřetí noha „jak papuč“). Je to v pořádku, je to vyšší imunitní odezva na následnou iritaci a znamená to, že tělo už ví, že se s něčím takovým setkalo a brání se. Nedělala bych nic, jen chladit a zabránit rozškrábávání. Bude trvat pár dní.
Bára
Holky děkuji. Snažím se to chladit a snad to brzy samo vymizí.
Já mám první dítě, tak jsem nevěděla jestli je to normální.
Přeji krásný den s úsměvem ![]()
Ahoj.
Před časem jsem stejný téma zakládala ![]()
Měly jsme celkem hustou reakci, nikdy žádnou neměla.
A můžu tě uklidnit, jak to přišlo, tak to odešlo
Sice měla jelito ještě dobrej měsíc, ale jinak fakt vše ok ![]()
Ahoj Noano,
Mišuna mi tu dala odkaz na tvůj příspěvek.
Tvoje dítko to mělo opravdu hrozné, naštěstí jste byli v pořádku a to mě uklidňuje, protože malý to nemá tak hrozné, aspoň zatím.
Děkuji, že jsi napsala.
Zatímco Bára měla jen na druhou dávku reakci teplotu 38, Aneta poprvé celkem nic a po druhé dávce měla horečku a otok na noze. A ten se pár dní zvětšoval a pak se zas skoro 2 týdny postupně zmenšoval…
Jako bonus měla po první dávce reakci v místě vpichu TBC - zvětšení a zčervenání, po druhé dávce jí to pro jistotu vyhnisalo (což jsem ovšem prorokovala všem už před prvním očkováním a chtěla jsem to odložit…). No, uvidíme po třetí
Ahoj, nechci zakládat nové téma, tak zkusím napsat sem. Včera jsme byli s malým na 1. očkování Hexavakcíny. Odpoledne byl akorát více spavý, večer mu vyletěla teplota na 38,5 i po Nurofenu. Ale začal pak hrozně kašlat a ten kašel ho i dávil, přitom před tím byl úplně zdravý. Může to být reakce na očkování? Pročítala jsem to tu, ale podobnou reakci jsem zatím nenašla. Jestli máte někdo stejnou zkušenost, tak prosím napište.
Děkuju za odpovědi Jana