Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Anonymní píše:
Dobrý den,
setkal jste se někdo s „prapodivnou“ reakcí dítěte při provádění EEG? Bylo prováděno v bdělém stavu, dítě bylo jako v transu, začalo slintat, cukal horní ret. Po chvíli stav odezněl. Řeším, zda to mohlo být nějaké „podráždění“, stres, strach,…![]()
![]()
Nikdy předtím to dítě nedělalo.
Dr. se mohu zeptat až na kontrole, nebyla u toho. Sestra tohle ještě nezažila.
Děkuji.
tak to zjistíš až na té kontrole, jestli třeba neproběhl nějaký záchvat
@vokishka píše:
tak to zjistíš až na té kontrole, jestli třeba neproběhl nějaký záchvat
Vím, že dr. samozřejmě řekne nejvíce.
Spíše mě zajímalo, když se s tím sestra nesetkala, zda se s tím někdo setkal u svého dítěte.
@Anonymní píše:
Vím, že dr. samozřejmě řekne nejvíce.
Spíše mě zajímalo, když se s tím sestra nesetkala, zda se s tím někdo setkal u svého dítěte.
Třeba by mohla vědět @Pudloslava
@Pudloslava píše:
Bylo to pri blikani? EEG se delalo proc?
Předělané febrilní křeče. Blikání ne, ale dítě koukalo na pohádku.
@Anonymní píše:*prodělané…
@Anonymní píše:
sestra to zapsala i s casem a doktor koukne, co bylo zrovna v tu chvili na EEG. Mohla by to byt epilepsie, nebo jen nejaka emoce. EEG to odlisi, dobre, ze se to stalo zrovna tam. EEG samotne to urcite nevyvolalo, pokud se neblikalo.
@Pudloslava píše:
sestra to zapsala i s casem a doktor koukne, co bylo zrovna v tu chvili na EEG. Mohla by to byt epilepsie, nebo jen nejaka emoce. EEG to odlisi, dobre, ze se to stalo zrovna tam. EEG samotne to urcite nevyvolalo, pokud se neblikalo.
Moc Vám děkuji za odpověď a uklidnění. (Budu doufat, že jen ta emoce.)
Ani jsem si nemyslela, že by tuto reakci vyvolalo EEG. Ale přiznávám, tím, že se tohle stalo poprvé, mě to překvapilo a vyděsilo zároveň.
@Pudloslava Dobrý den. Mohla bych se Vás ještě, prosím, zeptat na reakci po EEG? Poslední 2 dny po probuzení má dítě jakoby motolici, vstalo a šlo do jedné strany. Po chvíli se to spravilo samo. Do hlavy se nebouchlo, teplotu nemá, hraje si, běhá. Předpokládám, že reakce na proběhlé EEG to asi nebude, že?
Moc Vám děkuji a omlouvám se, že takto obtěžuji.
@Anonymní píše:
@Pudloslava Dobrý den. Mohla bych se Vás ještě, prosím, zeptat na reakci po EEG? Poslední 2 dny po probuzení má dítě jakoby motolici, vstalo a šlo do jedné strany. Po chvíli se to spravilo samo. Do hlavy se nebouchlo, teplotu nemá, hraje si, běhá. Předpokládám, že reakce na proběhlé EEG to asi nebude, že?
Moc Vám děkuji a omlouvám se, že takto obtěžuji.
EEG nic nedela, nic do tela nepousti, jenom meri.
Dobrý den,

setkal jste se někdo s „prapodivnou“ reakcí dítěte při provádění EEG? Bylo prováděno v bdělém stavu, dítě bylo jako v transu, začalo slintat, cukal horní ret. Po chvíli stav odezněl. Řeším, zda to mohlo být nějaké „podráždění“, stres, strach,…
Nikdy předtím to dítě nedělalo.
Dr. se mohu zeptat až na kontrole, nebyla u toho. Sestra tohle ještě nezažila.
Děkuji.