Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj,
Zdědila jsem byt a po přepisu do katastru mám plnou schránku dopisů od realitáků (všechny doručeny ve stejný den), zda nechci byt prodat
Kde na mě vzali kontakt??? Mě to příjde psycho… tolik dopisů mi nikdy nepřišlo…
Jak to ví?
Veřejně přístupný katastr. Tam vidíš aktuálně, kdo co dědí, převádí, kdo má škraloup u exekutora atd.
@Zlutapaprika1 asi proto, ze katastr nemovitostí je verejne přístupný a cihaji v nem na zmeny?
A kdybys měla na katastru vyznačené zástavní právo, tak ti budou zas volat financni poradci, zda nechces refinancovat hypotéku. Každý hledá, kde muze
Z katastru. My jsme se teď s manželem taky nasmali. Koupili sme stavební pozemek za 1,2mil a nedávno nám přišel dopis, že ho od nás odkoupí za 16tis (on je vedený jako ovocný sad, ale v územku je schváleny pro stavbu)
@JancaS84 píše:
Z katastru. My jsme se teď s manželem taky nasmali. Koupili sme stavební pozemek za 1,2mil a nedávno nám přišel dopis, že ho od nás odkoupí za 16tis (on je vedený jako ovocný sad, ale v územku je schváleny pro stavbu)
Me taky přišel dopis. 800m2. Poslední stavební pozemek ve vsi a dali by mi 12 tisic
![]()
No a přesně proto byl kolem toho katastru onehdá humbuk, že se tam pro nahlížení musí člověk nějak registrovat, přihlašovat či něco podobného - protože jim to neustále projíždějí boti a přetěžují ten server daleko víc, než normální uživatelé…
Ale je to teda fakt psycho, to souhlasím.
@Zlutapaprika1 píše:
Ahoj,Zdědila jsem byt a po přepisu do katastru mám plnou schránku dopisů od realitáků (všechny doručeny ve stejný den), zda nechci byt prodatKde na mě vzali kontakt??? Mě to příjde psycho… tolik dopisů mi nikdy nepřišlo…
Jak to ví?
Hoď to do koše.
Tak vim, ze je verejny, ale lidi je plno a nemuzou hlidat kazdeho… A jeste hned tak pohotove reagovat… Ale diky teto diskuze mam novy poznatek, ze oni realitaci u toho primo nesedi, ale maji to zajisteno roboty…
Prestava se mi libit, ze si mohou najit co vlastnim… Nelibi se mi, ze to o me nekdo vi, beru to jako osobni udaj…
No snad to do budoucna zakazou.. A krachne plno realitek ![]()
Zacali mi i volat, pritom cislo nemam nikde verejne…
Vazne me to tezce rozciluje ![]()
@Zlutapaprika1 píše:
@FraDeuTak vim, ze je verejny, ale lidi je plno a nemuzou hlidat kazdeho… A jeste hned tak pohotove reagovat… Ale diky teto diskuze mam novy poznatek, ze oni realitaci u toho primo nesedi, ale maji to zajisteno roboty…
Prestava se mi libit, ze si mohou najit co vlastnim… Nelibi se mi, ze to o me nekdo vi, beru to jako osobni udaj…
No snad to do budoucna zakazou.. A krachne plno realitekZacali mi i volat, pritom cislo nemam nikde verejne…
Vazne me to tezce rozciluje
Ja jsem za moznost nahlizeni rada, kontroluji zda se neco nedeje s mym majetkem a pak, kdyz mam zajem o koupi bytu, kontroluji kdo je vlastnik apod.
Ted tam pridali captchu, tak jim to trosku znesnadnili.
@Anonymní píše:
Ja jsem za moznost nahlizeni rada, kontroluji zda se neco nedeje s mym majetkem a pak, kdyz mam zajem o koupi bytu, kontroluji kdo je vlastnik apod.
Ted tam pridali captchu, tak jim to trosku znesnadnili.
Tak dalo by se to udelat i tak, ze by clovek zasel na Czechpoint nebo jinde a tam za poplatek treba 50kc by si vyjel vlastnika a oni by to zaevidovali… „kdo hledal a treba i proc“.. To by si plno lidi rozmyslelo..Ti co potrebuji, ty by to nezruinovalo a stalkeři by byli známi…
Ok, nezabranilo by to realitkam, ale aspon by vlastnik mohl mit zpetnou vazbu proc a kdo na nej kouka… Nemyslim, ze neco takoveho by bylo na skodu… Ale to je jen teoretizovani… ![]()
Uz vim jak to realitaci delaji,…
Muzes si pry na katastru zaplatit hlidaciho psa…