Realitky - odkud ví, že dědím

164
15.9.21 21:05

Realitky - odkud ví, že dědím

Ahoj,

Zdědila jsem byt a po přepisu do katastru mám plnou schránku dopisů od realitáků (všechny doručeny ve stejný den), zda nechci byt prodat :roll: Kde na mě vzali kontakt??? Mě to příjde psycho… tolik dopisů mi nikdy nepřišlo…
Jak to ví?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Ou
24138
15.9.21 21:06

No katastr je veřejně dostupný, a boti jim hlídají změny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2330
15.9.21 21:14

Veřejně přístupný katastr. Tam vidíš aktuálně, kdo co dědí, převádí, kdo má škraloup u exekutora atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1439
15.9.21 21:18

@Zlutapaprika1 asi proto, ze katastr nemovitostí je verejne přístupný a cihaji v nem na zmeny?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4706
15.9.21 21:20

A kdybys měla na katastru vyznačené zástavní právo, tak ti budou zas volat financni poradci, zda nechces refinancovat hypotéku. Každý hledá, kde muze

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35961
15.9.21 21:23

Z katastru. My jsme se teď s manželem taky nasmali. Koupili sme stavební pozemek za 1,2mil a nedávno nám přišel dopis, že ho od nás odkoupí za 16tis (on je vedený jako ovocný sad, ale v územku je schváleny pro stavbu)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.9.21 21:49
@JancaS84 píše:
Z katastru. My jsme se teď s manželem taky nasmali. Koupili sme stavební pozemek za 1,2mil a nedávno nám přišel dopis, že ho od nás odkoupí za 16tis (on je vedený jako ovocný sad, ale v územku je schváleny pro stavbu)

Me taky přišel dopis. 800m2. Poslední stavební pozemek ve vsi a dali by mi 12 tisic 8o :zed:

• Citovat
  • Upravit
6667
15.9.21 21:53

No a přesně proto byl kolem toho katastru onehdá humbuk, že se tam pro nahlížení musí člověk nějak registrovat, přihlašovat či něco podobného - protože jim to neustále projíždějí boti a přetěžují ten server daleko víc, než normální uživatelé…

Ale je to teda fakt psycho, to souhlasím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
15.9.21 22:28
@Zlutapaprika1 píše:
Ahoj,Zdědila jsem byt a po přepisu do katastru mám plnou schránku dopisů od realitáků (všechny doručeny ve stejný den), zda nechci byt prodat :roll: Kde na mě vzali kontakt??? Mě to příjde psycho… tolik dopisů mi nikdy nepřišlo…
Jak to ví?

Hoď to do koše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
164
16.9.21 08:43

@FraDeu

Tak vim, ze je verejny, ale lidi je plno a nemuzou hlidat kazdeho… A jeste hned tak pohotove reagovat… Ale diky teto diskuze mam novy poznatek, ze oni realitaci u toho primo nesedi, ale maji to zajisteno roboty…

Prestava se mi libit, ze si mohou najit co vlastnim… Nelibi se mi, ze to o me nekdo vi, beru to jako osobni udaj…
No snad to do budoucna zakazou.. A krachne plno realitek :mrgreen:

Zacali mi i volat, pritom cislo nemam nikde verejne…

Vazne me to tezce rozciluje :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.9.21 08:48
@Zlutapaprika1 píše:
@FraDeu

Tak vim, ze je verejny, ale lidi je plno a nemuzou hlidat kazdeho… A jeste hned tak pohotove reagovat… Ale diky teto diskuze mam novy poznatek, ze oni realitaci u toho primo nesedi, ale maji to zajisteno roboty…

Prestava se mi libit, ze si mohou najit co vlastnim… Nelibi se mi, ze to o me nekdo vi, beru to jako osobni udaj…
No snad to do budoucna zakazou.. A krachne plno realitek :mrgreen:

Zacali mi i volat, pritom cislo nemam nikde verejne…

Vazne me to tezce rozciluje :pocitac:

Ja jsem za moznost nahlizeni rada, kontroluji zda se neco nedeje s mym majetkem a pak, kdyz mam zajem o koupi bytu, kontroluji kdo je vlastnik apod.
Ted tam pridali captchu, tak jim to trosku znesnadnili.

• Citovat
  • Upravit
164
17.9.21 11:06
@Anonymní píše:
Ja jsem za moznost nahlizeni rada, kontroluji zda se neco nedeje s mym majetkem a pak, kdyz mam zajem o koupi bytu, kontroluji kdo je vlastnik apod.
Ted tam pridali captchu, tak jim to trosku znesnadnili.

Tak dalo by se to udelat i tak, ze by clovek zasel na Czechpoint nebo jinde a tam za poplatek treba 50kc by si vyjel vlastnika a oni by to zaevidovali… „kdo hledal a treba i proc“.. To by si plno lidi rozmyslelo..Ti co potrebuji, ty by to nezruinovalo a stalkeři by byli známi…
Ok, nezabranilo by to realitkam, ale aspon by vlastnik mohl mit zpetnou vazbu proc a kdo na nej kouka… Nemyslim, ze neco takoveho by bylo na skodu… Ale to je jen teoretizovani… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
164
21.9.21 10:28

Uz vim jak to realitaci delaji,…
Muzes si pry na katastru zaplatit hlidaciho psa…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí