Dům k rekonstrukci

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
14.9.21 18:15

dům k rekonstrukci

Koupili jste někdo dům k rekonstrukci, aniž byste měli momentálně na vnitřní úpravy a bydleli tak nějak provizorně? Abych to vysvětlila, rádi bychom koupili jeden dům nebo aspoň o tom přemýšlíme, je tam potřeba provádět nějaká rekonstrukce a protože už nejsme nejmladší (45), tak nechceme moc velkou hypotéku. Koupi domu bychom pokryli prodejem bytu a hypotéku uvažujeme do max 1,2 mil. Střecha a okna tam jsou dobré, peníze by pokrývaly ty důležité věci. Pro mě je prioritní aby dům byl suchý, měl v pořádku rozvody, střechu, okna, topení atd. a na to by ty peníze padly, ale prostě asi by nebylo hned (a kdoví kdy) na rekonstrukci koupelny a kuchyně. Nejsem v tomhle náročná, samozřejmě se mi líbí hezké věci, ale dokázala bych si to odříci, když na to není. Měli jste to někdo stejně, že jste vnitřek různě „polepili“ a důležité pro vás bylo bydlet v domě? Já si pamatuju nějaký pořad typu Farmář hledá ženu nebo podobná konina a byla tam ženská, co takhle postupně rekonstruovala, v kuchyni měla zdi jen z cihel, nějaké okea poličky a takhle fungovala, mně to třeba nevadí, ale přemýšlím tak nějak o všem. Moje máme je opak, stěžuje si na malý byt, měla možnost jít do většího v původním stavu a odmítla to, protože ona má kompletní rekonstrukci. Přitom v malém bytě bez balkónu je nešťastná. Mně nevadí staré dveře a kliky a koupelna, když to vyměním za ty prostory. Jak to máte vy?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14.9.21 18:17

Dům 🏡 🏡 🏡 🏡 🏡 🏡 🏡 ono se nejlépe kape do vlastního oka, do cizího se kape hůř. Máňo kde máš prase, u tebe se pase, máš moc tuku pase. :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
14.9.21 18:17

Pokud ti to nevadí a jsi s tím v pohodě, tak přece nemusíš rekonstruovat jen proto, aby jsi se někomu zavděčila.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.9.21 18:20
@Anonymní píše:
Dům 🏡 🏡 🏡 🏡 🏡 🏡 🏡 ono se nejlépe kape do vlastního oka, do cizího se kape hůř. Máňo kde máš prase, u tebe se pase, máš moc tuku pase. :andel:

Abych se přiznala, nerozumím podtextu, i když výklad básní ve škole mi nedělal potíže.

• Citovat
  • Upravit
836
14.9.21 18:20

Nešla bych do toho ani omylem, ale jenom proto, že můj muž na tyhle práce není. Kdyby byl šikovný kutil, tak proč ne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.9.21 18:24
@Janli píše:
Pokud ti to nevadí a jsi s tím v pohodě, tak přece nemusíš rekonstruovat jen proto, aby jsi se někomu zavděčila.

To ne, ale jestli to není ostudné ze zrekonstruovaného bytu jít do domu, co pamatuje majora Zemana a nemít na vnitřní úpravy. Oni i potomci jsou takoví citliví na nemoderní věci :lol: Dcera, až bude velká, bude mít vše prudce in a pořídí si vířivku a podobné vymoženosti. Aspoň to tvrdí. :) Tak jen mapuju, jestli tak někdo žije a normálně to přežije on, děti i návštěvy.

• Citovat
  • Upravit
2653
14.9.21 18:27

Tak pokud ti to nevadi, tak bych do toho teda sla. Ja odobne mam rada, kdyz mam vse hotove a nekoukaji na me ze vsech stran nedodelky, ale znam vic rodin, ktere kvuli detem chtely barak, koupily teda neco starsiho a rekonstruovaly postupne. Myslim, ze to neni uplne neobvykle. A kdyz k nekomu takovemu jdu na navstevu, tak mi to je uplne sumak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
14.9.21 18:28
@Anonymní píše:
Koupili jste někdo dům k rekonstrukci, aniž byste měli momentálně na vnitřní úpravy a bydleli tak nějak provizorně? Abych to vysvětlila, rádi bychom koupili jeden dům nebo aspoň o tom přemýšlíme, je tam potřeba provádět nějaká rekonstrukce a protože už nejsme nejmladší (45), tak nechceme moc velkou hypotéku. Koupi domu bychom pokryli prodejem bytu a hypotéku uvažujeme do max 1,2 mil. Střecha a okna tam jsou dobré, peníze by pokrývaly ty důležité věci. Pro mě je prioritní aby dům byl suchý, měl v pořádku rozvody, střechu, okna, topení atd. a na to by ty peníze padly, ale prostě asi by nebylo hned (a kdoví kdy) na rekonstrukci koupelny a kuchyně. Nejsem v tomhle náročná, samozřejmě se mi líbí hezké věci, ale dokázala bych si to odříci, když na to není. Měli jste to někdo stejně, že jste vnitřek různě „polepili“ a důležité pro vás bylo bydlet v domě? Já si pamatuju nějaký pořad typu Farmář hledá ženu nebo podobná konina a byla tam ženská, co takhle postupně rekonstruovala, v kuchyni měla zdi jen z cihel, nějaké okea poličky a takhle fungovala, mně to třeba nevadí, ale přemýšlím tak nějak o všem. Moje máme je opak, stěžuje si na malý byt, měla možnost jít do většího v původním stavu a odmítla to, protože ona má kompletní rekonstrukci. Přitom v malém bytě bez balkónu je nešťastná. Mně nevadí staré dveře a kliky a koupelna, když to vyměním za ty prostory. Jak to máte vy?

Tady, tady.

Bydlím ve starém baráku v Praze. Podle nároků místních holek (a architekta) by dům potřeboval tak dva miliony, aby se v něm dalo přespat a tři, aby se tam bydlelo pohodlně :mrgreen:

Záchody mají „nohy“ a splachovací nádržku nad hlavou (OPBH), kotel (OPBH) vede do radiátorů (litina na nohách první republika, úzké OPBH).

Důležité je, jestli tam neprší, eletřina elektřinuje, topení topí z kohoutku (my jsme to teda vytunili a máme pákové baterie) teče teplá voda a internet internetuje. A pak je důležité, aby ti to stačilo.

My jsme třeba s manželem našetřili na rekonstrukci s tím, že si na zbytek vezmeme hypo a pojemem to ve velkém stylu (architekt, firma atd.), mno stalo se, co se stalo, ceny rekontrukcí vytřelily do nebe a my jsme raději koupili investiční byt. Takže tak.

Když se něco vysype, opravíme to. Ale velká rekonstrukce se zase odkládá :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37124
14.9.21 18:28

Já bych do toho šla, ale za předpokladu, že si ledacos zvládnete udělat sami a budete mít nějakou rezervu, ono v baráku se každou chvíli podělá něco, natož ve starém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
14.9.21 18:31
@Anonymní píše:
To ne, ale jestli to není ostudné ze zrekonstruovaného bytu jít do domu, co pamatuje majora Zemana a nemít na vnitřní úpravy. Oni i potomci jsou takoví citliví na nemoderní věci :lol: Dcera, až bude velká, bude mít vše prudce in a pořídí si vířivku a podobné vymoženosti. Aspoň to tvrdí. :) Tak jen mapuju, jestli tak někdo žije a normálně to přežije on, děti i návštěvy.

Však lidi nežijou jen v úplně nových interiérech.  :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2236
14.9.21 18:32

My jsme šli z moderního rekonstruovaného bytu do domu ze 70.let, který jsme částečně rekonstruovali, ale ještě před nastěhováním. Dělaly se nové rozvody, máme novou kuchyň a koupelnu. Jinak interiéry zůstaly víceméně stejné, jsou tam staré dveře, i když v dobrém stavu, chodby jsou obloženy palubkami, které byly za starého režimu tenkrát moderní a dělaly se všude :lol: Myslela jsem si, že to za nějaký rok dva předěláme komplet na modernu, ale nějak jsem si na ten „chalupářský“ styl zvykla a už se mi popravdě za provozu nic dělat nechce, je to hroznej vopruz :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.9.21 18:32

@Bábrdl Třeba jako ty, ty žiješ v popelnici a ještě z ní i žereš :* :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.9.21 18:34
@Bábrdl píše:
Tady, tady.

Bydlím ve starém baráku v Praze. Podle nároků místních holek (a architekta) by dům potřeboval tak dva miliony, aby se v něm dalo přespat a tři, aby se tam bydlelo pohodlně :mrgreen:

Záchody mají „nohy“ a splachovací nádržku nad hlavou (OPBH), kotel (OPBH) vede do radiátorů (litina na nohách první republika, úzké OPBH).

Důležité je, jestli tam neprší, eletřina elektřinuje, topení topí z kohoutku (my jsme to teda vytunili a máme pákové baterie) teče teplá voda a internet internetuje. A pak je důležité, aby ti to stačilo.

My jsme třeba s manželem našetřili na rekonstrukci s tím, že si na zbytek vezmeme hypo a pojemem to ve velkém stylu (architekt, firma atd.), mno stalo se, co se stalo, ceny rekontrukcí vytřelily do nebe a my jsme raději koupili investiční byt. Takže tak.

Když se něco vysype, opravíme to. Ale velká rekonstrukce se zase odkládá :mrgreen: :mrgreen:
:D Tos mě potěšila. Ale super, že jste měli na byt jako na investici, to je dobrá pojistka :palec:
  • Citovat
  • Upravit
34322
14.9.21 18:38
@Anonymní píše:

Uplne normalne.
Nekdy je to stare vybaveni i kvalitnejsi, treba stare masivni dvere vs. nove lamino.
Kombinace stareho a noveho je dokonce ultra-in, pokud se povede :).

Potomci to prezijou, jen je potreba jim vysvetlit princip vydelavani a pujcovani penez a vyhody mensiho dluhu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
14.9.21 18:44
@Anonymní píše: :D Tos mě potěšila. Ale super, že jste měli na byt jako na investici, to je dobrá pojistka :palec:

My jsme chamtiví :lol: My už nějaké byty máme, tyhle prachy měly být na tu rekonstrukce, ale víceméně jsme se shodli, že to teď nemá cenu. Každý, kdo rekonstruuje, trpí, leje do toho neskutečných peněz, sehnat firmu je umění.

Tak jsme holt „papírově“ bohatí, ale televizi mám na prodlužce a naše lino pamatuje Husáka v lágru. :lol:

Každopádně ve starém baráku se žít dá. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1