Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Před téměř 20 lety jsme, jako mladí, takto koupili velký dům. Popravdě, dnes bych do toho už asi nešla a raději si vzala velkou hypotéku a měla vše hned hotové.
Manžel to tu vesměs úplně vše rekonstruuje sám (pracuje ve stavebnictví) a ani po těch 20 letech není vše hotovo. A co víc, skoro bychom mohli začít od začátku. Třeba koupelna by už potřebovala přeobložit, protože obklady už začínají uvnitř praskat a už bych si ji udělala více bezbariérovou.
@Anonymní píše:
Manžel je zedník, s Hurvínkem bych do koupě nešla. Ale rozhodnutí ještě nejsme.
To skoro nic neznamená, že je manžel zedník, protože zásadní jsou peníze a čas a taky energie. Taky žiju s praktikem a v baráku dost věcí hoří, protože aby vydělal, je pořád v práci.
Ne nadarmo se říká, že byty jsou pro socky (mně se to teda nelíbí, ale životem v baráku jsem ledacos pochopila, např. že jenom vnitřní fasáda stála 150 tisíc, do staré koupelny nikdo seknout nechce, protože kdoví, kam vedou trubky, za vysoušeč stěn se dalo 50 tisíc, kolik dal za materiál k navrtávání zdí kvůli vysušení vůbec nevím a ani nechci, plynový kotel „odešel“, je třeba dalších 70 tisíc a tak podobně).
Vaše ideály chápu, taky jsem je měla.
Jeďte radši na pěknou dovolenou a vracejte se do bytu, kde všechno funguje.
@Anonymní píše:
Díky, ještě nejsme rozhodnutí, já bych si to moc přála, manžel je větší skeptik.
Tak to je ale otázka proč. Jestli dělá v oboru a moc se mu to nezdá, tak bych dala víc na jeho názor. Přece jenom to bude hlavně na něm.
@Anonymní píše:
To ne, ale jestli to není ostudné ze zrekonstruovaného bytu jít do domu, co pamatuje majora Zemana a nemít na vnitřní úpravy. Oni i potomci jsou takoví citliví na nemoderní věciDcera, až bude velká, bude mít vše prudce in a pořídí si vířivku a podobné vymoženosti. Aspoň to tvrdí.
Tak jen mapuju, jestli tak někdo žije a normálně to přežije on, děti i návštěvy.
Já mám sice dům zrekonstruovaný, ale spoustu let jsme to dělali za pochodu. Já budu radši žít v rozestavěným domě, než v luxusním bytu.
@Cimada to je tvůj pohled, mě je šumák dovolená, nepotřebuju luxus a můj dům, kde je pořád co vylepšovat, prostě miluju… byt, byť sebeluxusnější, je moje noční můra…
Dobrý večer,
děkuji za upozornění. Uživatelka byla odtajněna a upozorněna na nevhodné chování a porušování pravidel diskuze. V případě dalších potíží bude její účet zablokován.
Hezký večer ![]()
Terka
@Cimada píše:
To skoro nic neznamená, že je manžel zedník, protože zásadní jsou peníze a čas a taky energie. Taky žiju s praktikem a v baráku dost věcí hoří, protože aby vydělal, je pořád v práci.
Ne nadarmo se říká, že byty jsou pro socky (mně se to teda nelíbí, ale životem v baráku jsem ledacos pochopila, např. že jenom vnitřní fasáda stála 150 tisíc, do staré koupelny nikdo seknout nechce, protože kdoví, kam vedou trubky, za vysoušeč stěn se dalo 50 tisíc, kolik dal za materiál k navrtávání zdí kvůli vysušení vůbec nevím a ani nechci, plynový kotel „odešel“, je třeba dalších 70 tisíc a tak podobně).
Vaše ideály chápu, taky jsem je měla.
Jeďte radši na pěknou dovolenou a vracejte se do bytu, kde všechno funguje.
Určitě je na tom, co píšeš, kus pravdy. Ale dům s velkou zahradou beru i jako investici do budoucna. kdoví, jak to za pár let bude s nemovitostmi, za dvacet let třeba na vlastní bydlení nedosáhne většina střední třídy. A na svém pozemku jde vždy něco v nejhorším přistavět.
@terien píše:
Tak to je ale otázka proč. Jestli dělá v oboru a moc se mu to nezdá, tak bych dala víc na jeho názor. Přece jenom to bude hlavně na něm.
@terien píše:
To je samozřejmé, že poslední slovo bude mít on.
@Anonymní píše:
Určitě je na tom, co píšeš, kus pravdy. Ale dům s velkou zahradou beru i jako investici do budoucna. kdoví, jak to za pár let bude s nemovitostmi, za dvacet let třeba na vlastní bydlení nedosáhne většina střední třídy. A na svém pozemku jde vždy něco v nejhorším přistavět.
Nehledě na to, že pozemků je prostě omezené množství. Za mě je taky dům lepší uložení peněz, než byt. A to ani nemluvě, kdyby přišel fakt průser alá válka apod. Pak má člověk aspoň možnost vypěstovat si jídlo a výhrou je pak i vlastní studna ![]()
@Anonymní píše:
No s tim přistavením bych to zas neviděla tak lehce, to pak musíš lecos splňovat, takže že bys na zahradě třeba postavila druhý domek pro potomka je poměrně scifi, pokud to není pozemek jak krava
ale jinak jo, dům je lepší investice než byt.
S šikovným chlapem a penězi bokem bych do toho šla. Jinak do novostavby
@NesnasimVas píše:
@Bábrdl Třeba jako ty, ty žiješ v popelnici a ještě z ní i žereš![]()
Ty si úžasný ko.kot…
![]()
@Anonymní píše:
Presne tak.
Ono je to hodne i o predstave, co je jako hotove bydleni.
Fakt neni potreba mit rovne zdi jako v novostavbe, luxusni plot a venku zamkovku.
Spousta veci jde nechat stare.
No tak mame venku stary beton, no. Travu ve sparach sekam nakratko a vypada to jako schvalne.
Moji rodiče si jako mladí koupili velký dům k rekonstrukci. Bydleli v něm 30 let, stále se průběžně něco opravovalo a budovalo a když ho prodávali pořád to nebylo hotové. Jako puberťák jsem se za dům nikdy nestyděla, naopak, bylo super, ze tam bylo spousta místa a mohly u nás přespávat kamarádi. Měla jsem to tam moc ráda (byl starý víc jak 100 let a měl svoje kouzlo). Ale viděla jsem, kolik to stojí práce, peněz, času a sama jsem to tak nechtěla. Koupili jsme s manželem byt a i za cenu vyšší hypotéky jsme všechno důležité (rozvody, topení, podlahy, kuchyň, koupelnu) udělali před nastehovanim. Protože dělat to za provozu jsem po zkušenostech z domu nechtěla:-) Když jsme se sourozenci odstěhovali každý do svého, naši dům prodali, protože pro dva byl za prvé moc velký a za druhé (a to taky zvažte) byly tam hodně vysoké náklady na vytápění. Ale byla to dobrá investice, když dům prodali, koupili si malinkej domek, který totálně rekonstruovali ještě před nastehovánim:-)
@Kriss Tina píše:
No s tim přistavením bych to zas neviděla tak lehce, to pak musíš lecos splňovat, takže že bys na zahradě třeba postavila druhý domek pro potomka je poměrně scifi, pokud to není pozemek jak kravaale jinak jo, dům je lepší investice než byt.
1000m2. Přistavět jsem myslela třeba vejminek pro nás, až budeme staří.