Dům k rekonstrukci

Napsat příspěvek
Velikost písma:
36556
14.9.21 18:46
@Anonymní píše:
@Bábrdl Třeba jako ty, ty žiješ v popelnici a ještě z ní i žereš :* :poblion:

No ale na nóbl místě. :lol:
@admin prosím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.9.21 18:47
@Anonymní píše:
@Anonymní píše:

Co se tak odtajnit, kytičko?

• Citovat
  • Upravit
smajlik345
14.9.21 18:49
@Bábrdl píše:
No ale na nóbl místě. :lol:
@admin prosím

V pohodě, už je nějakou dobu nahlášená :-D

• Citovat
  • Upravit
24851
14.9.21 18:58

Pokud nejste nároční a je to váš SEN - vás obou, i za cenu ústupků a dům je na opravdu dobrém místě s dobrou dostupností (nejlépe i s obchodem), tak běžte do toho ;)
my „lepíme“ už tři roky chalupu a fakt mě to těší, moooc, mám plno představ, snů, záložka s názvem „stavba“ obsahuje asi 50 vysněných položek, aktuálně se předělávaly všechny radiátory (byly tam šílené staré plechové krávy jak v Rusku s tlustýma trubkama, to nešlo vytopit), kolega původně vodař nám to udělal za matroš a pětku k tomu ;) (materiál 40K do 4 pokojů), dlažba a obklady se dá sehnat pěkné levné v Obi, Baumaxu, Hornbachu.. takže když koupíš pěknou vanu a jen pár metrů obkladu, tak opravíš za pár tisíc i tu koupelnu.. socíkovou linku mám přetřenou na bílo s krásnýma úchytkama a dobrý :mrgreen: lednici a sporák jsem tam koupila z bazoše/marketplacu (doporučuji ;) ), prostě postupně se to dá, jen s tím musí člověk počítat, že bude žít jaksi v provizoriu a ne každá návštěva to úplně pochopí :mrgreen:
byt máme v cajku, ale stejně jsem radši TAM, venku, v přírodě - i s nedokonalou koupelnou a kuchyní ;) :kytka: :mavam:
(PS : je tu spousta diskusí o bydlení a starých domech, pohledej..)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.9.21 19:04

Taky teď do toho jdeme. Ale teda s rozdílem, že po dobu nezbytných rekonstrukci se tam bydlet nebude. Ale v tom baráku je třeba prakticky všechno - izolace, okna, rozvody vody i elektřiny, celý interiér musí jít na dřeň pryč, protoze je to ve strašném stavu. Ale ten barák má duši a jeho poloha má pro nás nepřekonatelnou hodnotu. Takže jakmile půjde spláchnout, budeme tam trávit každou volnou chvíli :mrgreen: drzim vám palce

• Citovat
  • Upravit
AH
847
14.9.21 19:08

My letos koupili. Ale fakt extrem. Kuchyn mame jeste takovou tu starou slonovinovou kost, lino se rozpada, topeni v pr… ale koupili sme to s tim, ze chlap umi vse, takze rekonstrukce bude pomalu a jen za material.
Jako takhle..mne to vubec nevadi. Rekonstruuju ráda a radsi si to udelam dle sveho. Ale narovinu rikam, ze nektere prupovidky navstev nejsou uplne milé. Navic dite je prcek. Obavam se, ze mit puboše, tak nas prokleje, páč by se styděl tam kohokoliv pozvat. Ale záleží, jak moc strašný je ten stav, no.. a pripadne jak moc ste spolecensky. Aby tys z návštěv nemela pak trauma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.9.21 19:08

Já to naopak považuju za chytrý řešení, jsem opatrná a velká hypotéka by mě stresovala.

Ale jak už tu někdo zmínil, je dobrý mít i v takovém případě trochu peněz bokem a nejít až na dřeň, kdyby se něco stalo a potřebovalo by to okamžitou opravu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
14.9.21 19:09

Zásadní problém v tom nevidím, ale jestli vy si to nepředstavujete jako Hurvínek válku. Udělat rozvody a topení a na nic jiného nesahnout si moc neumím představit :think: ve starém jak kopneš do jednoho, tak půjde všechno. Neříkám že pak musíš mít kuchyň na míru, ale bez určitých investic to asi nepůjde, jinak tam budete žít jak cikáni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.9.21 19:11
@terien píše:
Zásadní problém v tom nevidím, ale jestli vy si to nepředstavujete jako Hurvínek válku. Udělat rozvody a topení a na nic jiného nesahnout si moc neumím představit :think: ve starém jak kopneš do jednoho, tak půjde všechno. Neříkám že pak musíš mít kuchyň na míru, ale bez určitých investic to asi nepůjde, jinak tam budete žít jak cikáni.

Manžel je zedník, s Hurvínkem bych do koupě nešla. Ale rozhodnutí ještě nejsme.

• Citovat
  • Upravit
65258
14.9.21 19:14
@Anonymní píše:
Dům 🏡 🏡 🏡 🏡 🏡 🏡 🏡 ono se nejlépe kape do vlastního oka, do cizího se kape hůř. Máňo kde máš prase, u tebe se pase, máš moc tuku pase. :andel:

@admin můžete zkontrolovat tenhle anonym? Připadá mi, že píše ted do všech možných diskusí nesmysly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
14.9.21 19:15
@Anonymní píše:
Manžel je zedník, s Hurvínkem bych do koupě nešla. Ale rozhodnutí ještě nejsme.

V tom případě bych do toho šla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10030
14.9.21 19:17

Nevidím v tom problem, pokud to nevadi vam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.9.21 19:19
@Anonymní píše:
Taky teď do toho jdeme. Ale teda s rozdílem, že po dobu nezbytných rekonstrukci se tam bydlet nebude. Ale v tom baráku je třeba prakticky všechno - izolace, okna, rozvody vody i elektřiny, celý interiér musí jít na dřeň pryč, protoze je to ve strašném stavu. Ale ten barák má duši a jeho poloha má pro nás nepřekonatelnou hodnotu. Takže jakmile půjde spláchnout, budeme tam trávit každou volnou chvíli :mrgreen: drzim vám palce

Díky, ještě nejsme rozhodnutí, já bych si to moc přála, manžel je větší skeptik.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.9.21 19:22

Ahoj, ano my tak žijeme, protože za tu cenu by jsme neměly ani malý byt. Část místností už máme zrekonstruovaných, ale část je stará a nám nevadí že nemáme zatím moderní koupelnu a moderní chodbu, protože bydlet se v tom dá. Prioritou pro nás byla kuchyň, obývák, ložnice a dětské pokoje. Rodina co k nám chodí na návštěvu si většinou rýpne kdy to konečně bude hotové, ale nechápou že všechno stojí peníze a nejde to hned, protože si všechno děláme samy. Co vím i od známých tak nejvíc má řeči ten kdo bydlí v bytě :D

• Citovat
  • Upravit
8558
14.9.21 19:48

Nikdy v životě bych neprodala byt, abych se nastěhovala do staršího baráku. V bytě je komfort, teče teplá voda po otočení kohoutkem ;-).
Ve starém baráku se vždycky najde něco, co zhltne váš čas, peníze a energii jenom na to, aby ta teplá voda vůbec tekla. Žila jsem a žiju v obojím, a přestože je zdánlivě barák komfortnější (garáž, dvůr, parkování před domem, zahrada, bezproblémová možnost psa atd.), tak pokud jsi zvyklá na přednosti bytu, budeš po pár letech, kdy zjistíš, že prachy nejsou a barák pořád není hotový - já říkám, že nedosahuje úrovně bytu - začneš ten dům nesnášet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí