Zaměstnání: Realitní makléřka

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
12.7.13 23:27

realitní makléřka - dnes????

Omluva za anonym, ale prostě nechci, aby někdo věděl na co se informuji…
Pročetla jsem snad vše o makléřích tady na emimi a mám pár dotazů, dostala jsem nabídku na realit. makléřku, půjdu teprve pro více info příští týden, ale zajímá mě 1) jak nabrat reality?? kam volat kdy atd? foto popis apod si všecko dělá makléř sám? jaké všechny papíry makléř připravuje? ke koupi? vlastnictví atd? jak reality dou Vám zkušeným? je možné, že je jedna nemovitost v několika realitkách? a shání se nějak kupec? jak? nebo se čeká až se někdo ozve? na jednu stranu chci toto dělat na druhou by to pro mě bylo úplně nové, tak se holt ptám :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:
 Jana

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
12.7.13 23:45

A ještě prosím, co když naberete nemovitosti, které nemůžete dlouho prodat? A na prohlídky vozíte potencionální kupce sami nebo se tam s nimi setkáváte? (myslím u té dané nemovitosti) Jana :roll:

• Citovat
  • Upravit
20557
13.7.13 08:03

U nabírání nemovitostí se sledují inzeráty, obvoláváš nabízející (ti jak slyší, že jde o RK, tak tě většinou pošlou do kopru).. :D
Foto a popis si většinou dělá makléř sám, smlouvy jsou většinou univerzální, takže se mění jen iniciály, u speciálních pomáhá nadřízený..
Nemovitosti mohou být ve vícero realitkách, pokud nemáš podepsanou exkluzivitu..
Kupec se shání přes inzeráty..
Na prohlídku se bud sejdete u nemovitosti, nebo když někdo nemá auto můžeš klienta vyzvednout, nebo tě tam odveze on..záleží na domluvě..
Ale každá realitka má své podmínky, takže to bude u každé jinak..i když základ je asi všude stejný.. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.7.13 08:05

K tomu všemu si ještě platíš telefon, inzerci, topování inzerátů, dopravu, vizitky… A pak třeba za 3m zjistíš, že jsi 15tisíc v minusu. Dnes bych tohle dělat nešla.

• Citovat
  • Upravit
72725
13.7.13 08:49

Tákže: reality nabíráš tím, že denně projíždíš inzeráty a voláš, voláš, voláš, ukecáváš a pod. Jako začínající makléř děláš pouze toto, pokud se Tebou vyhledaná nemovitost prodá, máš určitá procenta a z toho půlku, mnohem větší částku dostane makléř, pod kterého spadáš. Např garáž za 200 tis, moje provize byla 1500, makléř za ni dostal 7 tis a to jsem vše zařizovala, obvolávala a domlouvala já. Za druhé, pokud dokážeš nabrat (počet je jak kde) např 25 nemovitostí za měsíc, máš za to paušální částku, většinou 1-3 tis. Musíš zařizovat prohlídky /domlouvat termíny a chodit na ně/. Počítej s tím, že první půlrok nic jiného neděláš, smlouvy a pod píše vždy makléř, který Tě dostane na starosti. Do systému zpočátku nemovitosti taky nezadáváš, to až když si Tě proklepnou. Pokud máš nějaké kontkrétní dotazy, tak klidně sz. Jo a ještě, hned nazačátku je třeba ŹL, platit si soc a zdrav, hradit si mobil, auto.. na prohlídky si smlouváš schůzku u nemovitosti, zájemci tam jezdí sami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
13.7.13 08:54

Ještě mě napadlo, že se připrav na to, že na inzerát vydaný v 6:00 ráno, na který voláš v 6:05, už volalo 10 makléřů před Tebou, hodně lidí Ti praští s telefonem, budou na Tebe i řvát a pod.. někdy je to fakt veselé, člověk na to musí mít žaludek..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat