Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Annci Souhlas. Moji dceri dle me hodne dava, ze musi na necem soustavne pracovat, nejdriv to nejde, ale casem jsou vysledky. Mame taky super logopedku. Bez instruktaze bych s ni cvicit nedovedla a to mluvim ukazkove.
@NikysekR píše:
Můj syn má 4 roky za měsíc. Mluví pěkně. Řekla bych možná, že i líp, něž někteří jeho vrstevníci. Řekne vše kromě R, to neumí. Nebo teda, někdy se mu to povede, ale to je spíš jen náhoda. A Ř taky neumíByla bych v klidu
.
Souhlasim, mame to stejne. ![]()
Mam nazory ohledne logopedie z foniatrie, orl, logopedie a detska dr. Jedina detska dr mela moore casu, jinak se vsichni nezavisle shodli, ze na nic necekat. To, co se nam muze zdat jako perfektni sykavka, muze byt pro logopeda hruza. On ma cvicene ucho, my to nepozname, i detska dr pozna prd. Rozhybavani jazyka muze trvat par tydnu, zafixovani spravne vysloveneho pismenka tak, aby to dite pouzivalo samo od sebe spravne, i kdyz treba specha, muze trvat i mesice. R a Ř je na konci toho vseho a na to spravne zadrnceni jazyka muzem cekat taky mesice..nebo dva dny, neda se soudit, ze kdyz Pepikovi naskocilo L samo, ze R pujde taky rychle. Pokud 4letak neumi ani L poradne a sykavky taky ne, sla bych na logo urcite. Co se stane horsiho, nez ze logoped rekne, ze plasim- taky se muze stat, ze bude prvnak rackovat a to neprinasi nic jinyho, nez komplikace.
Děkuji za názory. A na tu logopedii musí být doporučení od dětské doktorky? Ta mi tvrdí, že syn mluví dobře
@Fiialka na logo bývají dlouhé cekacky, takze je dobré mít doporučení. A najít někoho kdo bere.
@Fiialka píše:
Děkuji za názory. A na tu logopedii musí být doporučení od dětské doktorky? Ta mi tvrdí, že syn mluví dobře
Pokud chceš klinického logopeda, který je hrazený ze zdravotního, tak ano. Pak jsou samozřejmě další logopedi, na které mít doporučení netřeba, ale kde si to taky sama zaplatíš.
@Fiialka píše:
My jsme se napřed objednavali k té logopedce, kontakty seznam kam muzeme volat nám dala ta logopedka co přišla do skolky je vyšetřit (ještě musím dodat, že dcera chodila do dvou školek do jedné ve městě a tam právě první logopedka nám řekla, že to L je špatně, ale to se jen trénovala výslovnost, dali seznam slov, no a po přestěhování na vesnici jiná logopedka, řekla to samé a že už musí docházet někam, chodila do doby než ji vypadly přední zuby horní).
No a čekalo se asi 2mesice po objednání a během toho my si zašli k dětské pro doporucenku. Neměla problém s tím ji vypsat.