Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj,
poradite mi nekdo nejaky dobry, recept na buchtu pro 11 mesicni dite?
Diky
Mě by zas zajímal recept na nějaký dortík pro roční mrně. Ještě má pár měsíců čas, ale do foroty by se hodil. Něco ve smyslu odlehčený piškot - málo cukru, vajec .. plus tvarohový krém, ovoce, želatina. Spíš ten korpus, aby držel, zbytek je v pohodě:-)
1299 píše:
Ahoj,
poradite mi nekdo nejaky dobry, recept na buchtu pro 11 mesicni dite?
Diky
mrkni na tohle http://www.hamanek.cz/…ecny-kolac/1
ahojky ja jeste ditko nemam tak nevim co muze a co nemuze ale hodim ti sem odkaz na vybornou buchtu,uplne ji miluju a podotykam kdyz je pro ditko tak vim ze bez rumu
ja to delam taky bez
Tohle ani není buchta, ale je to dezert pro prcky ![]()
Na plech alobal, na alobal vrstvu piškotů, na ně obráceně do mezer druhou vrstvu piškotů, na to nalít tři pudingy oblíbené příchuti, nechat zatuhnout. Navrch pak naklást různé ovoce, nejlépe tak, aby se pak z toho daly krájet čtverce, já třeba dělám kytičky nebo sluníčka, uprostřed půlka hroznu a okolo lístečky z půlek jahod nebo paprsky z osminek komp. broskví. No a celé nahoře polít dortovým želé. Přes noc do lednice a můžou se utlouct i dospělí ![]()
Piškotům se právě chci vyhnout.
MaryClementine píše:
Tohle ani není buchta, ale je to dezert pro prcky
Na plech alobal, na alobal vrstvu piškotů, na ně obráceně do mezer druhou vrstvu piškotů, na to nalít tři pudingy oblíbené příchuti, nechat zatuhnout. Navrch pak naklást různé ovoce, nejlépe tak, aby se pak z toho daly krájet čtverce, já třeba dělám kytičky nebo sluníčka, uprostřed půlka hroznu a okolo lístečky z půlek jahod nebo paprsky z osminek komp. broskví. No a celé nahoře polít dortovým želé. Přes noc do lednice a můžou se utlouct i dospělí
2 vejce, maly bily jogurt, pul hrnku oleje, necely hrnek hnedeho nebo ovocneho cukru, hrnek vody nebo mleka , vse vysleham
v druhe misce smicham 2 hrnky mouky ( ja pouzivam pohankovou, je mozne namichat i s normalni nebo bezlepkovou),kyprici prasek z vinneho kamene( v prodejne zdrave vyzivy)
pridam k tekute smesi
pak do vymazaneho pekacku, bab. formy nebo dort. formy, pecu na 180 45 az 60 minut
tu vodu je mozne i pridat podle hustoty testa
dobre samotne, navrch lze namazat marmeladou bez cukru (ja pouzivam St. Dalfourd ) , na to se muze jeste zdobit tvarohem, nebo potreme cele tvarohem a nazdobime ovocem