Co na chleba?

29730
13.7.11 11:51

Co na chleba?

Ahoj vsem :)
Mam trochu potiz, snazim se vyradit co nejvic mlecnych vyrobku a zjistuju, ze na namazani na chleba toho moc nezbylo :-? Nemate tip na pomazanky bez masla, syra atd.?
Zkousela jsem pomazanky z drozdi z DM a mely uspech, ale recept neznam.

Nenapada vas jeste, co by se dalo placnout na chleba? Marmelady a med mame obcas, deti moc na sladky nejsou. Rybickova pomazanka by byla super, ale jak bez masla (margariny nejime)?

Diky! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
69142
13.7.11 11:57

Tak opravdu jen nahradit rostlinnými tuky (ale na chuti se to samozřejmě pozná), já dělám rybičkovou ze lžíce Ramy a trochy hořčice.
Drožďovou dělám takhle: zpěním cibulku, přidám droždí, nechám ho se rozpustit a když začne trochu houstnout a měnit barvu, zahustím vajíčkem, lehce osolím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
cher
13.7.11 12:02
asha píše:
Ahoj vsem :)
Mam trochu potiz, snazim se vyradit co nejvic mlecnych vyrobku a zjistuju, ze na namazani na chleba toho moc nezbylo :-? Nemate tip na pomazanky bez masla, syra atd.?
Zkousela jsem pomazanky z drozdi z DM a mely uspech, ale recept neznam.

Nenapada vas jeste, co by se dalo placnout na chleba? Marmelady a med mame obcas, deti moc na sladky nejsou. Rybickova pomazanka by byla super, ale jak bez masla (margariny nejime)?

Diky! :kytka:

Rybí dělám s tvarohem, syn to miluje,ale to si taky ne, co? A proč vše mléčné vyřadit, kvůli nějaké alergii? :think: A jinak kupuju i pomazánky v ezdravé výživě-brokolicovou a pohankovou hlavně a je jich tam i jiných plno

• Citovat
  • Upravit
29730
13.7.11 12:04
ugluk píše:
Tak opravdu jen nahradit rostlinnými tuky (ale na chuti se to samozřejmě pozná), já dělám rybičkovou ze lžíce Ramy a trochy hořčice.
Drožďovou dělám takhle: zpěním cibulku, přidám droždí, nechám ho se rozpustit a když začne trochu houstnout a měnit barvu, zahustím vajíčkem, lehce osolím.

Super, dik! Asi se to bez ty tepelny predpripravy neda, co? A zkousela jsi i nejaky ochuceny? Nam z DM chutnala rajcatova, to by se k tomu proste pridalo jen treba propasirovany rajce, co?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1477
13.7.11 12:05

mě napadl jenom humus jestli pomůže :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
13.7.11 12:06

Alergii nemame, ale snazime se obejit bez mlika. To by bylo na dlouho ;) Ted to chci na cas vyradit uplne, uvidim, jak se decka srovnaji a pak pomalu zaradit jen v malym mnozstvi. Pak uz klidne do rybickovy to maslo dam :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
13.7.11 12:07
freeonit píše:
mě napadl jenom humus jestli pomůže :lol:

No ten je super, hlavne kvuli vapniku :palec: Ale je to docela pracny. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69142
13.7.11 12:11

Já nikdy kupovanou drožďovou nezkoušela, mám pocit, že je to plný všelijakejch dochucovadel a konzervantů :-) Jinak syrový droždí mi teda vůbec nejede, ale drožďovou pomazánku miluju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
cher
13.7.11 12:13
asha píše:
Alergii nemame, ale snazime se obejit bez mlika. To by bylo na dlouho ;) Ted to chci na cas vyradit uplne, uvidim, jak se decka srovnaji a pak pomalu zaradit jen v malym mnozstvi. Pak uz klidne do rybickovy to maslo dam :)

Vysadit veškeré mléč.výrobky dětem, to bych se bála, držela jsem chvíli bezmléčnou dietu kvůli malé kvůli kojení a vím, jak to se mnou zamaválo. A malá má zvýšenou intoleranci mléka, tak jí musím dodávat calcium v sirupu a to je teda hnus, o hodně radši bych jí teda dala hrneček mléka :think:

• Citovat
  • Upravit
29730
13.7.11 12:20
sieta.m píše:
asha píše:
Alergii nemame, ale snazime se obejit bez mlika. To by bylo na dlouho ;) Ted to chci na cas vyradit uplne, uvidim, jak se decka srovnaji a pak pomalu zaradit jen v malym mnozstvi. Pak uz klidne do rybickovy to maslo dam :)
Vysadit veškeré mléč.výrobky dětem, to bych se bála, držela jsem chvíli bezmléčnou dietu kvůli malé kvůli kojení a vím, jak to se mnou zamaválo. A malá má zvýšenou intoleranci mléka, tak jí musím dodávat calcium v sirupu a to je teda hnus, o hodně radši bych jí teda dala hrneček mléka :think:

Jasne, ze to s tebou zamavalo, pokud jsi neupravila jidelnicek ;) Vapnik se mnohem snaz ziska z jinych zdroju, ono to zrovna z mlika tak jednoduchy stejne neni. Psala jsem, ze by to bylo na dlouho ;) U nas je to mliko hodne zakoreneny :) Mliko je pro mladata, jak se odstavi, stava se z nej (aspon pro nas ;) ) pochutina, ovsem je treba s tim pocitat, nemuzes jist jen „chleba se salamem“ a myslet si, ze to projde ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
cher
13.7.11 12:24
asha píše:
sieta.m píše:
asha píše:
Vysadit veškeré mléč.výrobky dětem, to bych se bála, držela jsem chvíli bezmléčnou dietu kvůli malé kvůli kojení a vím, jak to se mnou zamaválo. A malá má zvýšenou intoleranci mléka, tak jí musím dodávat calcium v sirupu a to je teda hnus, o hodně radši bych jí teda dala hrneček mléka :think:
Jasne, ze to s tebou zamavalo, pokud jsi neupravila jidelnicek ;) Vapnik se mnohem snaz ziska z jinych zdroju, ono to zrovna z mlika tak jednoduchy stejne neni. Psala jsem, ze by to bylo na dlouho ;) U nas je to mliko hodne zakoreneny :) Mliko je pro mladata, jak se odstavi, stava se z nej (aspon pro nas ;) ) pochutina, ovsem je treba s tim pocitat, nemuzes jist jen „chleba se salamem“ a myslet si, ze to projde ;)
:lol: samozřejmě jsem nejedla chleba se salámem, už kvůli tomu kojení jsem jedla i hodně zeleniny, ovoce a luštěniny,ale když se člověk musí hlídat, tak jsem ani nemohla jíst s rodinou, pač tam je mléko v omáčce, tam je sýr apod. Co se týče mléka jako takového, tak to je hodně kontroverzní téma,ale zakysané výrobky jsou určitě prospěšné, o tom žádná..Já zas razím teorii, že člověk je všežravec a ničeho by se neměl striktně zříkat..Jinak samozřejmě, že je to každého věc :kytka:
  • Citovat
  • Upravit
12154
13.7.11 12:27

Škvarkovou? Jasně, že není niajk moc extra zdravá, ale jednou za čas?
Pomlít škvarky, přidat česnek, nakrájet nadrobno cibuli, třeba vař. vajíčko - jak kdo má rád, sůl, pepř.
Pokud jsou třeba ty škvarky moc libové a suché, tak dávám trochu sádla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
13.7.11 12:28

Anebo z vařeného masa - podobnou jako z těch škvarků. Přidat hořčiči a koření.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
13.7.11 12:28
sieta.m píše:
asha píše:
sieta.m píše:
asha píše:
Jasne, ze to s tebou zamavalo, pokud jsi neupravila jidelnicek ;) Vapnik se mnohem snaz ziska z jinych zdroju, ono to zrovna z mlika tak jednoduchy stejne neni. Psala jsem, ze by to bylo na dlouho ;) U nas je to mliko hodne zakoreneny :) Mliko je pro mladata, jak se odstavi, stava se z nej (aspon pro nas ;) ) pochutina, ovsem je treba s tim pocitat, nemuzes jist jen „chleba se salamem“ a myslet si, ze to projde ;)
:lol: samozřejmě jsem nejedla chleba se salámem, už kvůli tomu kojení jsem jedla i hodně zeleniny, ovoce a luštěniny,ale když se člověk musí hlídat, tak jsem ani nemohla jíst s rodinou, pač tam je mléko v omáčce, tam je sýr apod. Co se týče mléka jako takového, tak to je hodně kontroverzní téma,ale zakysané výrobky jsou určitě prospěšné, o tom žádná..Já zas razím teorii, že člověk je všežravec a ničeho by se neměl striktně zříkat..Jinak samozřejmě, že je to každého věc :kytka:

No vsezravec mozna, ale ktery zvire v prirode pije mliko jinyho zivocisnyho druhu? Navic je hodne studii, kde se ukazuje, ze mliko zrovna moc zdravi neprospiva, ovsem, co by se stalo, kdyby lidi presli na opravdu zdravou vyzivu, to nechtejte vedet :lol:
No…zakysany vyrobky v primerenym mnozstvi neuskodi, ale o tom, ze by vyslovene prospivaly… :think: Cim?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
13.7.11 12:29
radúna píše: Škvarkovou? Jasně, že není niajk moc extra zdravá, ale jednou za čas?
Pomlít škvarky, přidat česnek, nakrájet nadrobno cibuli, třeba vař. vajíčko - jak kdo má rád, sůl, pepř.
Pokud jsou třeba ty škvarky moc libové a suché, tak dávám trochu sádla.

Noo skvarkovou…pro mne a pro manzela :mrgreen: Za odmenu :mrgreen: Diky! Ale spis bych brala tipy na nejaky zeleninovy a tak :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí