Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
oskli píše:Vapnik se mnohem snaz ziska z jinych zdroju, ono to zrovna z mlika tak jednoduchy stejne neni. Psala jsem, ze by to bylo na dlouhoTak tohle je absolutní blbost a dost mi to připomíná ty bláboly, co frčely v 90. letech - Fit pro život a podobně. Vápník se totiž naopak mnohem lépe využívá z živočišných zdrojů (asi ze 40 %). Z rostlinných zdrojů se využije asi jen kolem 5 % obsaženého vápníku, jednak díky přítomnosti vlákniny a taky kyseliny fytové. A nejlépe se vstřebává vápník v noci. A ten blábol s mláďaty je taky blbost - naši předci naopak vždycky měli mléko jako základ jídelníčku! Naopak, pokud se mléko omezuje, pak to může způsobovat intoleranci laktózy, páč se snižuje aktivita enzymu laktázy, který mléčný cukr štěpí. Rozhodně bych to u dětí z jiných než zdravotních důvodů (např. alergie) nedělala!!!U nas je to mliko hodne zakoreneny
Mliko je pro mladata, jak se odstavi, stava se z nej (aspon pro nas
) pochutina, ovsem je treba s tim pocitat, nemuzes jist jen „chleba se salamem“ a myslet si, ze to projde
Naprosto s tebou souhlasím ![]()
monikalysa píše:oskli píše:Naprosto s tebou souhlasímVapnik se mnohem snaz ziska z jinych zdroju, ono to zrovna z mlika tak jednoduchy stejne neni. Psala jsem, ze by to bylo na dlouhoTak tohle je absolutní blbost a dost mi to připomíná ty bláboly, co frčely v 90. letech - Fit pro život a podobně. Vápník se totiž naopak mnohem lépe využívá z živočišných zdrojů (asi ze 40 %). Z rostlinných zdrojů se využije asi jen kolem 5 % obsaženého vápníku, jednak díky přítomnosti vlákniny a taky kyseliny fytové. A nejlépe se vstřebává vápník v noci. A ten blábol s mláďaty je taky blbost - naši předci naopak vždycky měli mléko jako základ jídelníčku! Naopak, pokud se mléko omezuje, pak to může způsobovat intoleranci laktózy, páč se snižuje aktivita enzymu laktázy, který mléčný cukr štěpí. Rozhodně bych to u dětí z jiných než zdravotních důvodů (např. alergie) nedělala!!!U nas je to mliko hodne zakoreneny
Mliko je pro mladata, jak se odstavi, stava se z nej (aspon pro nas
) pochutina, ovsem je treba s tim pocitat, nemuzes jist jen „chleba se salamem“ a myslet si, ze to projde
A recept by nebyl? ![]()
tak sem si prisla pro tip na pomazánku, za chvilku prijde tchýne, a ono zase bitka o mlíko
Tak aspon pridám pár tipu na pomazánky z nasí bývale skolky (s evropskou mensinou, ale detem to hrozne chutnalo, pác si to delaly samy) Základem jsou uvarené lusteniny a osmazená cibulka, nekdy predem naklícené. Pridává se ruzné korení a bylinky, jako treba tymián do cocky, skorice nebo rímský kmín, cesnek a koriandr do soji, curry do hrachu, máta, cesnek, paprika do cizrny… Korení a bylinky se osmahly bud na sucho nebo na oleji/másle a vse se rozmixovalo. Nahoru si deti daly bylinky podle chuti, co nasly na zahrade nebo rostlo za oknem (fialky, mesicek, bazalka, cibulka, pazitka…) No u nás by tu skolku hygienik asi zavrel. Nebo by rvali rodice, ze se deti v kuchyni zabijí nebo otráví. Jé já mám chut na hummus. Ale to uz nestihnu
Lamm píše:
tak sem si prisla pro tip na pomazánku, za chvilku prijde tchýne, a ono zase bitka o mlíkoTak aspon pridám pár tipu na pomazánky z nasí bývale skolky (s evropskou mensinou, ale detem to hrozne chutnalo, pác si to delaly samy) Základem jsou uvarené lusteniny a osmazená cibulka, nekdy predem naklícené. Pridává se ruzné korení a bylinky, jako treba tymián do cocky, skorice nebo rímský kmín, cesnek a koriandr do soji, curry do hrachu, máta, cesnek, paprika do cizrny… Korení a bylinky se osmahly bud na sucho nebo na oleji/másle a vse se rozmixovalo. Nahoru si deti daly bylinky podle chuti, co nasly na zahrade nebo rostlo za oknem (fialky, mesicek, bazalka, cibulka, pazitka…) No u nás by tu skolku hygienik asi zavrel. Nebo by rvali rodice, ze se deti v kuchyni zabijí nebo otráví. Jé já mám chut na hummus. Ale to uz nestihnu
Jo, tak ty zní dobře
!
Luštěniny mám moc ráda a díky Bohu, děti také!
Tak nam prave zbyla cocka od obeda, zmlsanym detem to nejak nejelo…takze super tip! Dostanou ji stejne previti ![]()
asha píše:
Tak nam prave zbyla cocka od obeda, zmlsanym detem to nejak nejelo…takze super tip! Dostanou ji stejne previti
A mají to
!
To by tak hrálo, aby tu dobrůtku nedostaly, žee? ![]()
Alice19761 píše:asha píše:A mají to
Tak nam prave zbyla cocka od obeda, zmlsanym detem to nejak nejelo…takze super tip! Dostanou ji stejne previti!
To by tak hrálo, aby tu dobrůtku nedostaly, žee?
Hlavne nesmi vedet, ze je to z cocky
A sezerou to i s talirem ![]()
asha píše:Alice19761 píše:Hlavne nesmi vedet, ze je to z cockyasha píše:A mají to
Tak nam prave zbyla cocka od obeda, zmlsanym detem to nejak nejelo…takze super tip! Dostanou ji stejne previti!
To by tak hrálo, aby tu dobrůtku nedostaly, žee?A sezerou to i s talirem
Asha, něco si už vymyslíš.
Od kamaráda kluk přišel ze školky s tím, že nejí mrkev
. Asi slyšel od kamarádů, že se to nejí, přitom ji doteď normálně pozřel a bez keců. A když byla zase mrkev v polívce a kluk stávkoval, bylo mu řečeno, že jsou to červené brambory…
.
Kluk řekl: „Tak to jo.“ …a jedl dál…
.
radúna píše:asha píše:Asha, něco si už vymyslíš.Alice19761 píše:Hlavne nesmi vedet, ze je to z cockyasha píše:A mají to
To by tak hrálo, aby tu dobrůtku nedostaly, žee?A sezerou to i s talirem
Od kamaráda kluk přišel ze školky s tím, že nejí mrkev. Asi slyšel od kamarádů, že se to nejí, přitom ji doteď normálně pozřel a bez keců. A když byla zase mrkev v polívce a kluk stávkoval, bylo mu řečeno, že jsou to červené brambory…
![]()
.
Kluk řekl: „Tak to jo.“ …a jedl dál….
No jsou to potvurky. Tyna zas neji houby, protoze ji bracha rekl, ze to jsou slimaci ![]()
Asho, taky omezujeme mlecne vyrobky, mliko jsem nemela ani nepamatuju, uz ho ma jen pritel obcas k vlockam k snidani. Do kafe si porad davam smetanu, cerny nemuzu, ale te neni potreva tolik, jako mlika. Jogurty jime, ale omezili jsme. Syry jime, ale vetsinou nepasterizovane. Co ale dal pouzivame je (kvalitni) maslo. Ne-bio mlecne uz hodne dlouho vubec.
Taky si obcas rikam, co na chleba, krome toho masla. Uz to tady bylo receno, obcas hummus, guacamole nebo jenom rozmackany avokado, pomazanky s troskou (kvalitni) majonezy, posledni dobou mame radi na chlebu i zeleny pesto (kupuju ho, a pridavam a mixuju spenat, cesnek, oliv. olej, bazalku, co mi padne pod ruku a o cem si myslim, ze by se tam mohlo hodit).
S kravskym mlekem jsem na tom stejne, nevidim ho jako potravu pro nas, ale pro telatka, kterym je kolikrat kvuli nam lidem ‚odepreno‘, stejne pujdou za chvili do mletyho… ![]()
Boomer, to je sila. Presto si to priznivci KM zaradi do skatulky extremistu
Ja teda nevim no…zajimalo by mne, jak moc vapniku dostane nekdo, kdo si dava kakao a ovocny jogurty. Oboje blokuje vstrebavani vapniku. To uz jsou ty nemlecny veci efektivnejsi. ![]()
Mne treba neprijde vubec normalni, kdyz je dvou-trilety dite zavisly na mliku zpusobem, ze vypije az dva litry za den. Na mliko je skutecne mozny ziskat zavislost, existujou na to studie.
Muj otec (a nejen on) je navic zarnym prikladem, jak se propit mlikem k osteoporoze, takze bych tohle fakt nebrala na lehkou vahu. ![]()
asha píše:
Boomer, to je sila. Presto si to priznivci KM zaradi do skatulky extremistuJa teda nevim no…zajimalo by mne, jak moc vapniku dostane nekdo, kdo si dava kakao a ovocny jogurty. Oboje blokuje vstrebavani vapniku. To uz jsou ty nemlecny veci efektivnejsi.
Mne treba neprijde vubec normalni, kdyz je dvou-trilety dite zavisly na mliku zpusobem, ze vypije az dva litry za den. Na mliko je skutecne mozny ziskat zavislost, existujou na to studie.
Muj otec (a nejen on) je navic zarnym prikladem, jak se propit mlikem k osteoporoze, takze bych tohle fakt nebrala na lehkou vahu.
Jasny je to, ze mliko [z obchodu] = ‚mrtva‘, nezdrava, chemicka tekutina bile barvy. Kdyz uz nekdo KM ‚musi‘ a/nebo nema s mlikem moralni problem, idealni je potom nepasterizovane bio mliko.
Z toho, co jsem se dozvedela, mam za to, ze kyselost mlecnych vyrobku zabranuje vstrebavani vapniku a mnohem vic vapniku se da najit v zelenine. Navic v kulturach, kde se mleko nepije vubec, je minimalni vyskyt problemu s kostmi. ![]()
Konvecni mleko muze prispet ke spouste problemum. Mimochodem osahuje prilis mnoho hnisu.
KM neni PRO nas, je pro telatka, je pro ne specificky vytvorene, stejne jako mm pro deti. Nebo si priste koupime krysi mliko? Psi? Kocici? Neni to jedno? Mliko jako mliko, ne? Dnes jsou kravy nuceny produkovat zhruba 25× vic mlika, nez driv, vetsinou za velmi nedustojnych a krutych podminek, KM je potom plne hormonu, antibiotik, pesticidu, kravy jsou krmeny nevhodnou potravou, pokud zrovna vubec nejakou dostanou.
To, ze produkuji o tolik vic mlika vede k castym a velmi bolestivym zanetum, tedy i mnohem vic hnisu a krve.
Co se tyce zavislosti, skutecne existuje zhruba 30% deti do 3 let, ktere jsou opravdu na mleku/mlecnych produktech zavisli. Normalni to urcite neni, zavislost je zavislost. Osobne mam ve svem okoli 2 takove pripady. Obe matky jsou si toho vedomy.
Boom, vis neco vic o ty studii? Ono se to tyka i dospelych. Jde o to, ze retezec bilkoviny KM se muze dostavat skrz stenu streva do obehu a pak pusobi jeho casti podobne jako opiaty. Na detech je to poznat, chovaji se jako zavisli. To je vsechno, co o tom zatim vim od svy dr., takze nic moc.
Asho - nenasla jsem (zatim) zadnou ‚jedinou‘ oficialni studii. Spis kousky sem a tam. Obecne to vysvetluji zhruba takhle (sorac za aj, v cestine jsem ani nehledala a tusim, ze toho moc nebude).
Both casein in dairy, and gluten in wheat, contain food peptide opioids which, in people with certain, ( „leaky“, as a result of chronic auto-immmune reactions to foods, candida infection, etc ), gut conditions, can pass directly to the brain. They can have a mild to strong euphoric effect, to which become addicted, but after years of „use“ can become depression/alienation, etc. Short term effects can include brain-fog, spaced-outness, etc.
Experiments with rats have also found that the opioids suppress appetite-suppressants in the brain, causing one to eat far more than actually need.
And food intolerance can cause addiction to the very food(s) which are sensitive to. Eating them gives one a high/buzz, followed by a sort of hangover/withdrawal some hours later, which can be „cured“ by eating that food again.
Florida researcher, Robert Cade, M.D., has identified a milk protein, casomorphin, as the probable cause of attention deficit disorder.
Dr. Cade found Beta-casomorphin-7 in high concentrations in the blood and urine of patients with either schizophrenia or autism. Eighty percent of cow's milk protein is casein.
Studies by Karl Riechelt indicate a very strong association between certain autistic behaviors and ingestion of dairy." Government statistics suggest that America is home to 64 million nicotine addicts (cigarette smokers), 18 million alcoholics, 12 million marijuana smokers, and 2.3 million opiate and cocaine users.