1. narozeninový dort z jogurtu - drží?

jancic
12.7.11 10:45

1. narozeninový dort z jogurtu - drží?

Ahoj maminy,
malému bude ve čtvrtek rok. Chci mu udělat dort (někde jsem to našla) - dolu piškoty, pak ovoce (u nás hrušky, jablka, banán), na to jogurt a nechat uležet v lednici. Dělal ho někdo? Držel? Moc se mi to nezdá.. :nevim: Ovoce budu dávat čerstvý, to asi povařit že, aby změklo (nedokážu si představit jak dlabe jablko)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12330
12.7.11 10:48

já míchám kysanou smetanu a jogurt a na vrch dávám pudink a krásně to drží :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2377
12.7.11 10:49

jablko bych tam nedavala vubec.. nebo ho povar nastrouhane a zahusti vanilkovym pudinkem.. ale aby to nebylo kysely..
dala bych banan a treba boruvky nebo jahodu..
jogurt - kdyz das hustou Holandii tak se nasakne do piskot a mohlo by to drzet nebo dej 2 platky zelatiny rozpustit do vody a vychladle vmichej do jogurtu :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11689
12.7.11 10:53

ahoj, no samotný jogurt držet nebude, já jsem ted dělala tento, myslím si, že je vhodný i pro dětí, možná bych vynechala ten cukr.

1 balíček dětských piškotů, ovocná šťáva nebo likér

Krém: 2 lžíce želatiny, 1 dl mléka, 3 kelímky bílého jogurtu (450 g), 3-4 lžíce pískového cukru, 1 balíček vanilinového cukru, 250 g jahod

Rosol: 1 l ovocné šťávy, 1 l vody, 1 balíček pudinkového prášku s jahodovou příchutí
Na ozdobení: ušlehaná smetana, jahody

Dno i stěny dortové formy vyložíme piškoty, které jsme pokapali ovocnou šťávou nebo likérem. Želatinu namočíme do vlažného mléka a necháme nabobtnat. Bílý jogurt, cukr, rozpuštěnou želatinu a jahody našleháme do hladkého krému. Na piškoty rozetřeme polovinu krému, pokryjeme piškoty a zakryjeme zbývajícím krémem. Z ovocné šťávy, vody a pudinkového prášku uvaříme rosol. Jahody ozdobně rozložíme na povrch krému a zalijeme je rosolem. Dort necháme v chladničce ztuhnout a rozležet. Před podáváním jej ozdobíme pevně ušlehanou smetanou a jahodami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9066
12.7.11 10:55

Ja jsem na prvni narozeniny upekla obycejnou tenkou piskotou placku, tu promazala dvakrat domaci marmeladou a navrch uslehala slehacku - malou moc bavilo se v ni patlat a i piskot s marmoskou mel uspech :wink: Omlouvam se za prispevek mimo tema, to jen pro inspiraci :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7631
12.7.11 11:21

My ho děláme se zakysanou smetanou a krásně drží. Je dobré ho ještě zatížit a dát na pár hodin do lednice. Dávám: Jahody, banán, kompotované mandarinky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
12.7.11 11:28

Já dělala dort jen z jogurtu a držel (pravda, nebyl nijak velkej), ovoce jsem (narozdíl od toho, když ten dort dělám pro nás) nastrouhla ana hrubým struhadle - banány na kolečka… Malýmu to docela chutnalo, ale pošmákli jsme si i s manželem :-D

Edit:
Dělala jsem to ze sušenek Hero bez cukru, který jsou slazený hroznovou šťávou a dávala jsem vrstvu sušenek, vrstvu jogurtu, vrstvu ovoce a furt dokolečka :-) Normální piškoty bych prckovi v roce ještě nedala :oops:

Příspěvek upraven 12.07.11 v 11:30

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jancic
12.7.11 11:30
kate02 píše:
Já dělala dort jen z jogurtu a držel (pravda, nebyl nijak velkej), ovoce jsem (narozdíl od toho, když ten dort dělám pro nás) nastrouhla ana hrubým struhadle - banány na kolečka… Malýmu to docela chutnalo, ale pošmákli jsme si i s manželem :-D

Kate a jakej jsi tam dala jogurt? A kolik?

• Citovat
  • Upravit
jancic
12.7.11 11:30
kate02 píše:
Já dělala dort jen z jogurtu a držel (pravda, nebyl nijak velkej), ovoce jsem (narozdíl od toho, když ten dort dělám pro nás) nastrouhla ana hrubým struhadle - banány na kolečka… Malýmu to docela chutnalo, ale pošmákli jsme si i s manželem :-D

Jinak dort je krásnej :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
26093
12.7.11 11:31
jancic píše:
kate02 píše:

Malýmu jsme dávali jen bílou holandii, takže tam byla ta, a teď nevim, jestli jedna velká nebo jedna a kousek… :oops: a dvoje ty sušenky… Ale ta forma byla fakt malá, zas do velké se mi to dělat nechtělo… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6555
12.7.11 11:42

Já dělám tu náplň ze šlehačky, dvou jogurtů a zakys.smetany.Toť otázka, jestli si ochotná udělat prckovi něco se šlehačkou :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
12.7.11 11:45
xangel87 píše:
Já dělám tu náplň ze šlehačky, dvou jogurtů a zakys.smetany.Toť otázka, jestli si ochotná udělat prckovi něco se šlehačkou :-)

ten „náš“ dort má originální recept stejnej, ale pak jsme zjistili, že to drží i jen s jogurtem a zakysanou smetanou (a lenost byla prostě silnější, šlehat se nám nechtělo :-D ) a nakonec jsme to i pro nás modifikovali tak, že místo jogurtu a zakys. smetany dáváme dva velký jogurty :-D Ty máme doma skoro vždycky… :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jancic
12.7.11 12:02
kate02 píše:
jancic píše:
kate02 píše:
Malýmu jsme dávali jen bílou holandii, takže tam byla ta, a teď nevim, jestli jedna velká nebo jedna a kousek… :oops: a dvoje ty sušenky… Ale ta forma byla fakt malá, zas do velké se mi to dělat nechtělo… :mrgreen:

A ještě - dávala jsi tam cukr, nebo tak něco?

• Citovat
  • Upravit
26093
12.7.11 14:22
jancic píše:
kate02 píše:
jancic píše:
kate02 píše:
Malýmu jsme dávali jen bílou holandii, takže tam byla ta, a teď nevim, jestli jedna velká nebo jedna a kousek… :oops: a dvoje ty sušenky… Ale ta forma byla fakt malá, zas do velké se mi to dělat nechtělo… :mrgreen:
A ještě - dávala jsi tam cukr, nebo tak něco?

Nene, vůbec nic, malej do roku a půl skoro cukr nedostával… To ovoce a sušenky to dosladily docela dost… :-) Já tam dávala hrušku, banán a jabko :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jancic
14.7.11 20:31

Tak pro všechny pochybovače a pochybovačky :mrgreen: , dort jsem udělala z jogurtu (Zott), piškoty a nastrouhaný ovoce + banány. A drží!!!

kate02 Díky!!!!

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí