Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
my máme nejraději na grilu filet lososa jenom trochu posolit popepřit kápnout oliv. olej. nebo normálně na másle osmahnout třeba s cury rýží, pak třeba pecená na másle s rajčatama… mnam mnam
já dělám přírodní filet z kapra- filet osolit, opaprikovat a na másle nejdřív osmahnout česnek, pak na to rybu a podlít bílým vínem, podusit pod pokličkou..šťávičku nechat vydusit, zbyde jen takový sosík na polití rybky ![]()
jo a pro kluka dělám - na máslo rybu a osmahnout, přidám rozstrohanou mrkev a na pidi kousky brokolici, osmahnu a poleju trochou mlíka s moukou, beshamel povařím..vedle udělám těstoviny nebo brambor
kluk to má moc rád
je to vlastně variace na Hipp skleničku treska s brokolicí a smetanou, kterou by mohl jíst denně ![]()
Ahoj holky, chtěla bych obnovit konverzaci. Ryby máme s manželem rádi, ale už nás nudí klasické recepty jako rybu na másle, na citronu. Nemáte nějaké nápady, jak ji uvařit či upéct poměrně snadno a rychle? Nemám záda na to stát u toho hodiny ![]()
@hedvika72 Ahoj, tady najdeš spoustu rybích receptů, určitě vybereš
a ještě přidávám recept na pstruha s hráškovo-špenátovým pyré ![]()
Podlít bílým vínem, vymáchat v tom rybí fillet, okořenit, navrh nastrouhat sýr.
Ten sýr to ochrání před vysušením, pak můžeš rybu péct třeba 30 minut, až se skoro rozpadá a pořád je šťavnatá.
Ale je to hlavně o koření, ryby samy o sobě mají nevýraznou chuť, takže si zajdi třeba sem:
a nakup si paletu koření. Třeba adžiku - je na kuře ale na ryby jde taky, koření na lososa, zelené koření se solí, oni ti tam poradí. Nedávno jsem dělal filety ze sumce, kořeněné směsí americký rum a všem chutnalo. Oni ti tam poradí co a jak.
A zkus třeba i žraloka, má zajímavé maso.
A losos, to je klasika, ten se dá jíst i syrovej. ![]()
Příspěvek upraven 10.04.18 v 16:19
Já dělám zapečenou rybu se zeleninou, cibule, rajčata, papriky, cukety, máslo, česnek, nahoru sýr.
@aiwwa píše:
Já dělám zapečenou rybu se zeleninou, cibule, rajčata, papriky, cukety, máslo, česnek, nahoru sýr.
to zní dost dobře ![]()
Já ryby nenáviděl, kvůli vánočnímu kapru, haha. Tak si to teď vynahrazuju. ![]()
Tuhle sobotu budu smažit obalovaný sumce a pařit krevety - máme v klubu výroční výdělečnou akci. Vaříme pro cca 300 lidí, celkem záhul ale něco alkoholu a práce s kamarády, fakt paráda. ![]()
@KalamityJohn je to dobré, někdy dávám i trochu kari, výborné je to s rýží.
Ahoj,
Já ryby nenávidím,tak je ani neumím upravit
ale kvůli malý se musím překonat..Třeba nějaký zapečený nebo tak..moc dííky 
Holky prosím napište mi nějaký poživatelný recepty na ryby