Rychlovka z cukety

Kapi
13.7.11 11:00

Rychlovka z cukety

Prosím o nějaký osvědčený šup šup recept z cukety  8-)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
29436
13.7.11 11:02

Já dělala toto http://www.toprecepty.cz/…ena-s-nivou/ a je to vynikající. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kapi
13.7.11 11:14

To vypadá výborně :wink: Dík!

• Citovat
  • Upravit
SandraM
13.7.11 11:19

cuketu nakrájet na špalíčky, vydlabat - ale dno nechat. to samé s rajčatama - nahoře odkrojit, vydlabat. To vydlabaný se nakrájí, smíchá se sýrem(feta nebo mozzarela), bylinkama (třeba bazalka apod)a uvařenou (ne do měkka) rýží. Pak se to naplní a dá na půl hodinky do trouby, nahoře se to ještě posype sýrem (já dávám fetu). Je to dobrota.

• Citovat
  • Upravit
4155
13.7.11 11:20

Je to fakt rychlé a dá se to obměnovat.
Základní recept: cuketa, brambory, cibule, česnek, koření dle chuti, vývar (klidně z kostky), sýr na posypání
Cuketu i brambory nakrájet na kostičky, kolečka, autobusy, rybičky - dle tvého uvážení :D dá do misky, přidat nakrájený česnek, cibuli na měsíčky (nemusí být), okořenit dle chuti, nesolit protože je slaný vývar. Promíchat a dát do máslem vymazaného pekáčku, zalít vývarem a péct/dusit v troubě než změknou brambory, cuketa se většinou rozvaří. Vývar se dá přilévat podle potřeby a tvrdosti zeleniny. Na talíři posypat strouhaným sýrem.
Pro obměnu se dá přidat jiná zelenina, dávám rajčata (spařená oloupaná, bez semínek), žampiony, kuřecí maso atd atd. Možností je nekonečno. A hlavně se to peče samo v troubě a nemusím u toho stát a míchat :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
13.7.11 11:21

Ahoj, já ráda vařím cuketový kotlík. nebo

Zapečené těstoviny

500g mletého masa, 500g cuket, 200g tvrdého strouhaného sýra, 2 cibule, 4 zelené papriky, 5 větších rajčat, sůl, pepř, oregano, olej, těstoviny

Pokrájíme cibulku, dáme na větší kastrol osmahnout na tuku, na cibulce orestujeme maso, osolíme, okořeníme, dáme dusit. Očistíme papriky, rajčata a cukety, nakrájíme na malé kousky a přidáme k mletému masu. Dusíme do měkka. Zvlášť uvaříme špagety. Nastrouháme sýr, 2/3 z něj vmícháme do hotové masové směsi a promícháme se špagetami. Dáme na plech a posypeme zbylým strouhaným sýrem a zapečeme ve středně vyhřáté troubě, dokud sýr nezezlátne.

A taky Cuketovou polévku - cuketu (4 malé), mrkev (1), cibuli (1). Zeleninu očistím, nakrájím na kousky, opeču na kousku másla, přileju vodu, uvařím, rozmixuju, dochutím :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
891
13.7.11 11:24

Já dělávám cuketu na způsob zelí. Nastrouhat nahrubo, ochutit jako zelí k tomu brambory nebo chleba a kuřecí maso nebo párek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
13.7.11 11:30
Iduska píše:
Já dělávám cuketu na způsob zelí. Nastrouhat nahrubo, ochutit jako zelí k tomu brambory nebo chleba a kuřecí maso nebo párek.

Jo, jo, na cuketové zelí jsem úplně zapomněla :wink: Chutná mi víc než obyč. zelí :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1751
13.7.11 11:38

Já dělám cuketovou polívku, také moc dobrá :palec:

Na trošce oliv. oleje nebo másla (jak kdo chce) nechám trochu změknout cibuli, na to hodím cuketu a brambory (od oka, ale brambor by mělo být cca o polovinu míň jak cukety), zaleju vodou, uvařím, rozmixuju, osolím a je z toho vynikající krémová polívka. Moje děti jí milují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
218
13.7.11 12:22

Já jsem dělala tohle, bylo to opravdu RYCHLÉ a moc dobré (já jsem teda přidala šunku a kukuřici).
 http://www.mimibazar.cz/recept.php?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5077
13.7.11 12:28

Ahoj,
tak já dělala nedávno toto http://www.mimibazar.cz/recept.php?… a bylo to moc dobré. A ještě jsem našla recept na buchtu, tu zkusím příště.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
891
16.7.11 08:09
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26
23.4.17 18:08

Já dělám cuketové placičky :) smíchám brambory a cuketu, přidám trochu mouky, oleje, okořením a nechám péct v troubě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí