Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj holky! Děláte bramboráky v troubě? Dneska se na ně poprvé chystám, tak jsem se chtěla zeptat, jeslti je postup stejný, akorát je místo na pánvičku dáte na plech nebo máte nějakou vychytávku
? Děkuju ![]()
Nedělám klasické bramboráky v troubě ale dělám jeden velký bramborák
Normálně těsto jako na bramborák rozprostřu na sádlem vymazaný plech a upeču dozlatova. Dávám to jako přílohu k masu a má úspěch.
Murka píše:
Nedělám klasické bramboráky v troubě ale dělám jeden velký bramborákNormálně těsto jako na bramborák rozprostřu na sádlem vymazaný plech a upeču dozlatova. Dávám to jako přílohu k masu a má úspěch.
To je taky dobrý nápad
. Nechce se mi stát hodinu u sporáku ![]()
ještě jsem zapoměla, mám pekáč ve kterém se to upeče v pohodě a jde to i vyndat, ale v druhém to drží připečený jak blázen, takže by bylo možná lepší dát dospod pečící papír a pak teprve sádlo a těsto ![]()
A je pak nutny to sadlo? Chtela bych neco odlehcenejsiho pro decka, tak by stacil ten papir?
myslíte že by to šklo i s cukeťákama? zítra se na ně chystám, mám tu velkou cuketu a rozhodně se mi nechce stát u sporáku
![]()
na papíru to jde i uplně „nasucho“ ![]()
s cuketou to jde, já teda dělám když mám cuketu, tak půl napůl s bramborama, A. to ještě nepozná ![]()
já už klasický bramboráky na pánvi ani nedělám, je to na nás dost mastný nehledě na pracnost ![]()
Murka: já tam dám i brambory…ještě otázečka, jak silné to děláš, rozprostřu těsto na plech a hotovo, ale jak silné?? ![]()
jak silně? to máš různý, ségra dělá tohle pro pět lidí a mají to radši silnější (přirovnala bych to k nákypu
)s vypečenou kůrkou, já to dělám pro mě a dceru a máme radši slabé jako bramborák pěkně vypečené a křupavé, tak si vyber ![]()
Mně je z bramoráků na pánvičce taky těžko, zkusila bych taky do trouby.. Akorát manžel frflá, on věci z pečícího papíru nerad - jsou málo maštěný, prej.
![]()
Já jsem taky zkoušela, dvakrát..
Ale na klasický smažený bramborák to prostě nemá. Ten miluju víc, i když si jinak na smažená jídla moc nepotrpím..
Těsto je lepší tenká vrstva, silnější jako nákyp mi moc nechutnala..
Ale možná je to tím, že já bramboráky v kombinaci s masem nemusím, mám je ráda s tvarohem a zelím..
Když je smažím, používám minimum oleje, ale z trouby to prostě není ono ![]()
JJ z papíru jsou míň mastný, pro nás super ![]()
Dodnes si pamatuju, když nás bývalo doma 7 + švagr a synovec a já měla pro tolik lidí péct bramboráky
Za prvé mi vadil pořád prázdný talíř, furt si brali já smažila jak debil a na talíři furt nic
a za druhé ten pach oleje, no fuj, pak se mi divili, že si ani nechci vzít
Zlatá trouba a bramborky pro nás dvě ![]()
jé já jsem taky dělala bramborák v troubě a taky jako nákyp, dá se do těsta zamíchát i maso nakrájené na malé kousky.
no teďka jsem na to dostala chuť
mňám
Teda to slyším poprvé, že se bramborák dělá v troubě
Takže uděláte klasické matláma paltáma těsto, dáte na pečící papír a šup do trouby? Mohu se zeptat, na kolik stupňů a zda pečení pouze shora nebo i zespodu? A jak asi dlouho? Díky moc ![]()
Jj, na pečící papír bud se sádlem/olejem nebo bez. Mám klasickou el. troubu, dávám pečení zhora i zezdola, na 200stupňů (ale mám pocit, že mi trouba peče jak chce co se týká teplot), a peču dozlatova. Vzhledem k mé troubě neřeknu přesný čas, taky záleží jak máš „mokré“ těsto. Prostě až je pěkně vypečená kůrka, pokud děláš tenkou placku tak i vypečené kraje.