Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Jj, na pečící papír bud se sádlem/olejem nebo bez. Mám klasickou el. troubu, dávám pečení zhora i zezdola, na 200stupňů (ale mám pocit, že mi trouba peče jak chce co se týká teplot), a peču dozlatova. Vzhledem k mé troubě neřeknu přesný čas, taky záleží jak máš „mokré“ těsto. Prostě až je pěkně vypečená kůrka, pokud děláš tenkou placku tak i vypečené kraje.
zoubky píše:
Teda to slyším poprvé, že se bramborák dělá v troubě![]()
Takže uděláte klasické matláma paltáma těsto, dáte na pečící papír a šup do trouby? Mohu se zeptat, na kolik stupňů a zda pečení pouze shora nebo i zespodu? A jak asi dlouho? Díky moc
presne jak pises, klasika testo na bramborak, nekdy pridam cuketu, nekdy treba nakrajene uzene - proste co mam a na co je chut a naleji na pecici papir nebo na pekac vymazany - maslem nebo sadlem - a pecu ve stredu trouby na cca 180 dozlatova ![]()
Jo a ještě jde taková obměna, pokud máš víc těsta tak dát slabou vrstvu těsta na to plátky uzeného (kolik porcí tolik plátků) a přikreješ to vrstvou těsta. Pak se to krájí tak, aby každý měl svoje maso. Peče se to trochu pomaleji, aby maso pustilo šťávu do těsta.
Asi vím co bude zítra k obědu ![]()
Murka píše:
Nedělám klasické bramboráky v troubě ale dělám jeden velký bramborákNormálně těsto jako na bramborák rozprostřu na sádlem vymazaný plech a upeču dozlatova. Dávám to jako přílohu k masu a má úspěch.
Nějak podobně mě to naučila babička. Ovšem babička na to měla spoustu vychytávek, někde je mám napsané. Pamatuju si hlavně tu, že ho dávala do pekáče, kde bylo napůl rozpuštěné máslo a když bramborák obracela, tak ho nejdřív nakrájela na kusy (cca 3×4 z celého pekáče) a dávala rohové doprostřed a naopak a ještě tuk z rohů přelívala doprostřed. Zato ale její bramborák neměl chybu. (akorát upečený, akorát tlustý, prostě nejlepší
)
Kruci, kde teď seženu brambory, mám na to chuť
![]()
Díky za rady, vyzkouším hned zítra ![]()
moje babicka dava na ten bramborak zapect susene svestky nebo „strouzky“ jablek… ja to rada nemam ale cast rodiny jo
![]()
Murka píše:
Jo a ještě jde taková obměna, pokud máš víc těsta tak dát slabou vrstvu těsta na to plátky uzeného (kolik porcí tolik plátků) a přikreješ to vrstvou těsta. Pak se to krájí tak, aby každý měl svoje maso. Peče se to trochu pomaleji, aby maso pustilo šťávu do těsta.Asi vím co bude zítra k obědu
holky, taky mě bramborák v troubě zaujal a když čtu toto, co ondráš? třeba kuřecí řízek? myslíte, že by se to taky upeklo?
Teda holky…moc jste mě pomohli…já už z těch bramborků zešílím
můj chlap je miluje a mohl by je snad každej den..zlatá trouba ![]()
zoubky píše:
Kruci, kde teď seženu brambory, mám na to chuť![]()
![]()
Díky za rady, vyzkouším hned zítra
Nějaky starý máme jěště ve sklepě…pošlu ti je
![]()
smahulinka píše:Murka píše:To je taky dobrý nápad
Nedělám klasické bramboráky v troubě ale dělám jeden velký bramborákNormálně těsto jako na bramborák rozprostřu na sádlem vymazaný plech a upeču dozlatova. Dávám to jako přílohu k masu a má úspěch.
. Nechce se mi stát hodinu u sporáku
To vypadá opravdu lákavě! ![]()
Já měla vždycky obavu, aby se to propeklo, ale nechápu vlastně proč, když koláč se propeče taky
!
sajinda píše:Murka píše:holky, taky mě bramborák v troubě zaujal a když čtu toto, co ondráš? třeba kuřecí řízek? myslíte, že by se to taky upeklo?
Jo a ještě jde taková obměna, pokud máš víc těsta tak dát slabou vrstvu těsta na to plátky uzeného (kolik porcí tolik plátků) a přikreješ to vrstvou těsta. Pak se to krájí tak, aby každý měl svoje maso. Peče se to trochu pomaleji, aby maso pustilo šťávu do těsta.Asi vím co bude zítra k obědu
to vis zejo.. naljejes cast testa, naskladas rizky a zalejes druhou pulkou, jen pak dej pozor at vis kde to proriznout
a pekla bych to pomaleji.. ![]()
zoubky píše:
![]()
Díky za rady, vyzkouším hned zítra
Zube, Zube
!
Jak říká Ivo Jahelka:„Kdo má zájem o brambory, ať se dotaví odpoledne na pole, bude mu nakopáno rovnou do pytlíka!“ ![]()
Alice19761 píše:zoubky píše:
![]()
Díky za rady, vyzkouším hned zítraZube, Zube
Jak říká Ivo Jahelka:„Kdo má zájem o brambory, ať se dotaví odpoledne na pole, bude mu nakopáno rovnou do pytlíka!“![]()
!
Alice19761 píše:zoubky píše:
![]()
Díky za rady, vyzkouším hned zítraZube, Zube
Jak říká Ivo Jahelka:„Kdo má zájem o brambory, ať se dotaví odpoledne na pole, bude mu nakopáno rovnou do pytlíka!“![]()
!
Jak můžete žít bez zásoby brambor
Já musím mít doma brambory pořád, protože když jsou brambory, vždycky se dá něco uvařit
Jinak, jsme bramborožrouti, máme velkou spotřebu ![]()