Recept na nejlepší perníčky sem :o)

69235
25.11.11 08:07

Recept na nejlepší perníčky sem :o)))))))

Ahoj, tak jaké jsou ty nej perníčky? Nějaké ověřené,které fakt změknou, dneska bych potřebovala zadělat těsto, v neděli upéct, loni jsem zkoušela, nebyly nic moc, předloni chuťově dobré, ale tvrdé. Máte nějaký recept? Budu moc ráda.

Příspěvek upraven 25.11.11 v 08:59

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14047
25.11.11 08:20

hlavně nepéct zprudka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2398
25.11.11 08:24

70dkg hl. mouky
10dkg medu
20dkg sádla
4 celá vejce
20 dkg moučk. cukru
1 kypř. prášek do perníku

Vypracujem těsto, necháme 1 den uležet v mikrotenovém sáčku, poté pečeme 5–7 min, po upečení potřít bílkem.

Poleva : Na 1 bílek 5 vrchov. lžiček moučk. cukru (přesít přes sítko), malou lžičku škrobu – míchat 20min.

Toť náš recept

Budu taky péct už teď o víkendu,ne kvůli změknutí (opravdu se dají jíst hned),ale kvůli vánočnímu jarmarku ve školce. Jinak stačí péct opravdu týden - dva před vánocemi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6552
25.11.11 08:24

600g hladka mouka, 250g cukr moucka, 3 vejce, 6 lzic medu, 1 lzicka koreni na perniky, 1 lzicka jedle sody,200g Hery, 2 lzicky kakaa.

V Lednici mam uz treti varku a mam pocit, ze pernik nechci videt do konce zivota., panc letos delam 6 pernikovych adventnich vencu :roll: :roll: Blbec, ze ja to slibovala :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14020
25.11.11 08:53

kikina : já dělám stejné těsto :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3003
25.11.11 08:59

65dkg hladké mouky
25dkg moučkového cukru
25dkg ztuženého tuku (Omega aj.)
4 vejce
13dkg tekutého medu
1/2 lžíce perníkového koření
3/4 lžíce mleté skořice
1,5 dkg jedlé sody

Tuk nastrouháme nahrubo do mouky promíchané s kořením a jedlou sodou.Přidáme ostatní suroviny a vypracujeme hladké těsto. Zabalíme do potravinové fólie a necháme uležet i týden v chladu. Odležené těsto vyválíme, vykrájíme tvary, které klademe dál od sebe a pečeme dorůžova.Po upečení ihned potřeme rozšlehaným vejcem. Sundáme z plechu a necháme vychladnout.
Recept je z časopisu Lidové recepty , mám ho mnohokrát odzkoušený a perníčky jsou opravdu ihned měkké a výborné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
25.11.11 09:01

je perníkový věnec bych taky chtěla umět, dcera by si příla adventní z perníku. Ale to asi nedám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19200
25.11.11 09:19

Pěkná diskuze, a kdy by se tak měly péct aby byly na vánoce akorát? Už teď?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14020
25.11.11 09:22

j budu péct příští víkend, klidně stačí i 14 dní před, a aby se urychlilo měknutí přidám k nim do krabice jablko

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19200
25.11.11 09:26
eviliska píše:
j budu péct příští víkend, klidně stačí i 14 dní před, a aby se urychlilo měknutí přidám k nim do krabice jablko

aha a to dáváš jen tak nebo rozkrojené?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5533
25.11.11 09:28

Holky, já se trošku vetřu. S pečením perníčkům jsem trošku mimo a nikdy se mi nepodaří. Na kolik stupňů přibližně pečete a jak dlouho - el. troubě? (horkovzduch asi nepoužívat, že? :think: :oops: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
25.11.11 09:41

Já dělám takovýhle:

100 – 150 g másla
3 lžíce medu
400 g práškového cukru
1 čajová lžička skořice
4 vajíčka
650 – 700 g hladké mouky
1 čajová lžička sody bikarbony
citrónová kůra
perníkové koření

Máslo, med, cukr a skořici rozpustíme v páře, odstavíme a vmícháme rozšlehaná vajíčka a mouku, vypracujeme těsto a necháme odležet do druhého dne. Těsto rozválíme a vykrajujeme tvary. Pokládáme na vymazaný plech a dozlatova pečeme v elektrické troubě při 190°C.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14020
25.11.11 09:49

nechám ho v celku, jak vysychá tak ta vlhkost jde do perníčků :palec: , ale denně hlídej aby nezhnilo a nemělo by se perníčků dotýkat. Dělala to tak moje babi a teď já a jsou vždycky suprové.
Horkovzduch vysušuje - nedoporučuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6552
25.11.11 09:56

Terinko, nic na tom neni- spodek vykrojim poklickou- treba, pokud chces vykrojenej kruh, supni to na plech a treba miskou dokrojis vnitrni kruh, letos jsem obkoukala tento a je jednodussi, ty srdce drzi jen pokud hned po upeceni natres vajickem a hned na to polozios ty srdce, tak to udrzi. Zdobeni mam Oetkera.
Ja jsem taky pecici lemplik,ale kvuli Klarce to zkousim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5misa6
25.11.11 10:01
kikina2004 píše:
Terinko, nic na tom neni- spodek vykrojim poklickou- treba, pokud chces vykrojenej kruh, supni to na plech a treba miskou dokrojis vnitrni kruh, letos jsem obkoukala tento a je jednodussi, ty srdce drzi jen pokud hned po upeceni natres vajickem a hned na to polozios ty srdce, tak to udrzi. Zdobeni mam Oetkera.
Ja jsem taky pecici lemplik,ale kvuli Klarce to zkousim

To je krásné :-D

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport