Recept na rizoto

963
28.10.11 08:54

recept na rizoto

Ahojda maminy,

mám doma roční dcerku, snažíme se začítt konečně vařit doma, a tak nějak „společně“. Ráda bych dnes uvařila nějaké rizoto, které by mohla jak ona, tak my, jenže naši klasiku, co doma dělám, tu fakt udělat nemůžu ( kyselé okurky, sojová omáčka a jiné přísady). Přemýšlela jsem, co do too všechno dát, ale krom masa, mrkve a rýže mě snad nic nenapadá. Tak jse chtěla poprosit o radu Vás. Moc děkuji a omlouvám se a vážně hloupý dotaz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11689
28.10.11 08:59

Ahojky, já to dělám tak, že uvařím, nebo usmažím kuřecí prsíčko, dám ho do pekáčku, strčím tam 2 hrnky rýže, 4 hrnky vody a přidám mraženou zeleninu. Pak to peču v troubě až se voda vyvaří. Teprve pak si to každý dochutí. Manžel si dává vegetu, kečup a sýr a to já bych nemohla :lol: právě proto to dělám takhle neutrálně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
675
28.10.11 09:04

Tak my jsme dělali pro ročního prcka (samozřejmě to mohou jíst i dospělí)toto: nadrobno nakrájenou cibulku na olej, na to na jemno nakrájená kuřecí prsa, směs mražené zeleniny (mrkev, petržel, celer, pórek, fazolky), okořenit podravkou bez glutamátu nebo natura zeleninovým bujónem, sůl, trošku pepře, kmín. Zaliješ trochou vody a necháš dusit do měkka. Ve vedlejším hrnci jsem uvařila rýži ve varných sáčcích a tu jsem pak přidala do masové směsi, když se odvařila voda. Podáváme sypané sýrem, pro dospělí s kyselou okurkou. Zhruba od 2,5 roku, dáváme místo kuřecího masa občas vepřovou konzervu, je to rychlejší na přípravu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
28.10.11 09:14

kukuřice, hrášek, kuřecí, mrkev, brokolice … prostě nějakou zeleninu. Skororoční mám taky, ale zatím se držím v miminkovské stravě, takže já bych uvařila kuřecí, zeleninu, rýži, smíchala to a hotovo:-) Ale asi by to šlo už i podusit na másle a maso opéct.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12272
28.10.11 09:18

Já uvařím kuře ve vodě, kuře vyndám a přikryju talířem, do vývaru dám vařit rýži, po chvíli dám nakrájenou mrkvičku, hrášek, kukuřici a minule jsem nakrájela i cuketu. Když je vše vařené a vyvařené, dám na talíř a zamíchám obrané maso a nastrohaný sýr - kupuju bez barviv. Ochutím dle uvážení. Já už dávám třeba koriandr a sůl. Jen si říkám, jestli tam pak není moc toho tuku i když já kupuju biokuřata, tak snad ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1026
28.10.11 09:24

Když byl syn malý vařila jsem mu rizoto podle tohoto receptu: http://www.mimibazar.cz/recept.php?…, zeleninu dávám čerstvou nebo mraženou a té solčanky podle mě stačí jedna lžíce nebo i bez.

Nebo by klidně mohlo být i obyčejné rizoto, tj. osmahnu rýži na oleji, přidám libovolnou zeleninu, podliju trošku vývarem a zvolna dusím, přilívám vývar až je uvařeno. Sypeme parmezánem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1026
28.10.11 09:28
kolozubka píše:
Já uvařím kuře ve vodě, kuře vyndám a přikryju talířem, do vývaru dám vařit rýži, po chvíli dám nakrájenou mrkvičku, hrášek, kukuřici a minule jsem nakrájela i cuketu. Když je vše vařené a vyvařené, dám na talíř a zamíchám obrané maso a nastrohaný sýr - kupuju bez barviv. Ochutím dle uvážení. Já už dávám třeba koriandr a sůl. Jen si říkám, jestli tam pak není moc toho tuku i když já kupuju biokuřata, tak snad ne.
´

Teď čtu recept od Kolozubky a musím uznat, že to je asi ta nejlepší varianta pro malého prcka. Super :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
28.10.11 09:55

Když to chci „vodrbat“, tak to dělám takto:

• jakýkoliv zbytek masa nakrájet na jemno (oberu maso z papiňáku kde vařím polívku na vývar, nebo nakrájím prso a osmahnu na pánvičce atd.)
  • uvařit zmražený hrášek
  • uvařit rýži

a toto všechno smíchat. Hotové, vyřízené. :wink:

Když to chci vymazlené, tak to dělám podobně jako Laskecka, tzn. rýži peču v troubě a ne jen ve vodě, ale třeba ve vývaru atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27008
28.10.11 10:03

U nás rýže,kuřecí maso hrášek a mrkev a pak to posypeme sýrem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
963
28.10.11 10:22

Takže maso můžu klídně péct nebo lehce oprahnout na pánvi - nemyslím na hektolitrech tuku. A hrášek mohu tedy dát? Bála jsem se nějakého velkého nadýmání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nepř.berusenka66
28.10.11 10:36

já dělám rizoto podle mojí babičky-naložím si kuř.nebo krůtí maso do misky s na jemno nastrouhaným zázvorem,trochu soli,pepře,nějaké koření-ale nemusí být,nechám odležet.mezí tím si na cibulce opražím rýži,zaleju vodou a vařím do měkka.pak si na pánvičce opeču maso s tím zázvorem ,když je opečený přidám mraženou zeleninu.to vše pak zamíchám do rýže.ten zázvor tomu dodá moc výbornou chuť.pro nás dospěláky přidávám do tý marinády i sojovku ale nemusí tam být,ale je to takový pikantnější

• Citovat
  • Upravit
8911
28.10.11 10:50
luciashek píše:
Takže maso můžu klídně péct nebo lehce oprahnout na pánvi - nemyslím na hektolitrech tuku. A hrášek mohu tedy dát? Bála jsem se nějakého velkého nadýmání.

Já myslím, že v 1 roce hrášek může. Však ho v tom rizotu není moc, ne? Když se budeš bát, tak tam dej jen mrkvičku… Jinak já jsem až do 1,5 roku skleničkovala, začala jsem vařit až potom. 8-) Ale v těch skleničkách myslím hrášek určitě taky je. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
963
28.10.11 10:57
Wiolla píše:
luciashek píše:
Já myslím, že v 1 roce hrášek může. Však ho v tom rizotu není moc, ne? Když se budeš bát, tak tam dej jen mrkvičku… Jinak já jsem až do 1,5 roku skleničkovala, začala jsem vařit až potom. 8-) Ale v těch skleničkách myslím hrášek určitě taky je. :wink:

Já jsem se do roku bála něco pořádně vařit, takže jsem radši skleničkovala. S manželem ulítáváme na indické, thajské a podobné kuchyni, takže u nás to kořením žije, což dítko nemůže. Samozřejmě chci jíst společně, tak se přizpůsobíme, jenže s tím rizotkem tápu :-) Přeci jen už bych ráda nechala občas malou na hlídání u babičky, tak ji musím zvykat na domácí stravu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14046
28.10.11 11:42

zeleninu, syr, kureci a kari

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27259
28.10.11 12:18

Osmahnu kuřecí prsička nakrájená na nudličky. Přidám zeleninu-mraženou, čerstvou, sterilovanou to je na chuti a potřebě prcka. Druh zeleniny záleží na chuti. Lehce podleju a nechám dusit. Uvařím si rýži v sáčku a nakonec smíchám s masem a zeleninou a dochutím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí