Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky maminky snad nejsme sami. Vasik je plne kojeny a jeho tydenni prirustky jsou 300-500g. Ve 2. mesicich zdvojnasobil porodni vahu. ![]()
Ahoj, neboj, nejste, taky takhle přibíráme, ze začátku dokonce kolem 700-800 g za 14 dní, doktorka mne podezřívala, že dávám příkrmy ![]()
ahoj, měli jsme to podobně. syn byl taky plně kojený a porodní váhu tedy zdvojnásobil „až“ ve třech měsících
.
to muj prvni taky, druhy to stihl driv. Ted ve 2,5mesici ma 6800g ![]()
v klidu, malej se mi narodil s váhou rovných 3kg (51cm)a při šestinedělní prohlídce měl 6kg (59cm)…takže 500g týdně, taky plně kojený ![]()
v 6 měsicích měl myslím těsně okolo 9kg (nepamatuju přesně bohužel doktorka mi nepíše do průkazky
). Teď v 8.měsících nosíme 86, u 80 je nám už vše krátký.
Mimochodem dcera měla váhu 9,2kg v roce, takže každé dítě je jiný a obou si myslím, že jsou v pořádku a přibírají a rostou tak jak mají ![]()
Dneska jdeme na 8.měsíční prohlídku a tak jsem zvědavá (typuju tak 10,5kg).
Nám bylo řečený, že z mateřského mléka to nevadí, když tak přibírá, že bude asi dlouhej po nás (jsme oba vysocí). Jen jsme spoustu oblečení díky našemu rychlému přibírání ani neoblékli ![]()
taky sikulka, jinak Vasik uz ted nosi prevazne 68 a zacina 74 tedy bodycka a overalky. Kalhoty v poho 62 ale nesmi to byt lacliky ty uz by ho tahly. ![]()
My jo ale vzdy jen na chvilku. A pliny z 1. skoro rovnou na 3. ![]()
Loraine píše:![]()
Nám bylo řečený, že z mateřského mléka to nevadí, když tak přibírá, že bude asi dlouhej po nás (jsme oba vysocí). Jen jsme spoustu oblečení díky našemu rychlému přibírání ani neoblékli
mami29 píše:
My jo ale vzdy jen na chvilku. A pliny z 1. skoro rovnou na 3.
Loraine píše:![]()
Nám bylo řečený, že z mateřského mléka to nevadí, když tak přibírá, že bude asi dlouhej po nás (jsme oba vysocí). Jen jsme spoustu oblečení díky našemu rychlému přibírání ani neoblékli
Vasik se narodil 13.8
ja mam obleceni po prvnim synovi na zimu ale ten je rijnovy, obleceni vel cca 74 tak jsem zvedava, jeste ze mam od kamaradky jeden overal na rocni dite
![]()
A kolik je vam?
My jsme 5.8. No , já když přijela z porodky, tak všichni nosili oblečení právě 68, jsem si říkala, jak je to velký a že to bude nosit až za dlouho a hodila to do skříně. Když jsem na to pak vzpomněla , pár věcí už ani neoblékl,takže jsem je jen ze skříně přendala do krabice vyřazených věcí. Snad takhle nebudou přibírat pořád. Nebo jak asi dlouho ten tvůj první takhle moc přibíral??
Loraine píše:
My jsme 5.8. No , já když přijela z porodky, tak všichni nosili oblečení právě 68, jsem si říkala, jak je to velký a že to bude nosit až za dlouho a hodila to do skříně. Když jsem na to pak vzpomněla , pár věcí už ani neoblékl,takže jsem je jen ze skříně přendala do krabice vyřazených věcí. Snad takhle nebudou přibírat pořád. Nebo jak asi dlouho ten tvůj první takhle moc přibíral??
Mila mel 3000g v 6nedel mel 5150g ve 3. mesicich 6080g v pul roce 7100g a v roce 8600g takze ono se to snizuje jak se vic hybou.
Klid ![]()
Mates se narodil 3.44..na 6ti týdnech měl 5.59 a na 3 měsících 7.70
Na půl roce měl 9.60.....jen kojený ![]()
Vasik sel z porodnice s 3180g a v 6nedeli mel 5,7kg a ve 2mesicich 6,6kg ale pak jsem tam sli za 10dni (asi mel rustak tak jsem plasila zda mu to staci) a nabral „jen“ na 6,85kg. takze uz asi nebude tak moc nabirat.
Tak to jo. My šli z porodky se 3 kilama a v šestinedělích jsme měli 5,7. Byla jsem ráda hlavně proto, že jsme dost bojovali s kojením, tak mě to uklidnilo, že mu mléko stačí a hodilo mě to do klidu ![]()