Bobath, nebo Vojta?

441
26.10.11 22:23

Bobath, nebo Vojta?

Dneska jsem dostali poukaz na rehabky. Máme cvičit Vojtovku, nebo Bobath. Jaký je mezi metodami rozdíl a cvičili jste někdo obojí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3161
26.10.11 22:42

Ahoj, my cvičily vojtovku, je to naročnejši,ale vysledek se videl dost rychle, bobatha mi taky doporučovali, ale protože bych musela dojiždet tak jsem to zavrhla, pry je to lehči a zabavnejši cvičeni.
U vojtovky jsem musela 4 krat denne vyslect maleho do naha a držet ho v určitych polohach 1-2 minuty na každe strane, malej to prorval,ale za 14 dni se o hodne zlepšil.
u nas byl problem,ze maly (10 mesicu) nechtel byt na brišku, kvuli tomu by ani nelezl a nesedl si sam.
za 14 dni se začal plazit a potom jsem cvičila jeste 14 dni a jak šel na kolinka jsem prestala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1140
26.10.11 23:00

Ahoj, Bobath je spíš formou hry, dává dítěti trochu volnosti při cvičení, Vojtovka je „násilnější“, tam to dítě žádnou volnost nemá, musí být jen v určitý poloze (jakože mu držíš hlavičku, obě ručičky a nožičku a ono vlastně jediný, co může dělat, je právě „cvičit“ to volnou nožkou). Ale Vojtovkou to prý jde zase rychleji.
Já teda na Vojtovku nedala dopustit s dcerkou (to jsem o žádném Bobathovi ani netušila), ale třeba teď s naším chlapečkem mi rehabka ukázala pár cviků z Bobatha, tak cvičím radši to, u Vojtovky se mi akorát vzteká, a kolikrát to úplně bojkotuje, u Bobatha se směje a výsledky vidím taky.
Kdybych se tedy měla teď sama rozhodnout, tak asi Bobath, ale záleželo by určitě kvůli čemu cvičit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
441
26.10.11 23:11

toho pláče u Vojty se právě obávám. Malý má 6 měsíců a nevydrží moc dlouho na bříšku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
byron
27.10.11 00:32

Já bych se přikláněla k vojtovi a jako doplněk bobatha. Vojta je prostě nejúčinnější

• Citovat
  • Upravit
byron
27.10.11 00:33
Pleo píše:
toho pláče u Vojty se právě obávám. Malý má 6 měsíců a nevydrží moc dlouho na bříšku.

Začíná se na zádech… Musíš s eobrnit, nedá s enic dělat…Ten výsledek ale za to stojí

• Citovat
  • Upravit
1140
27.10.11 08:59
byron píše:
Já bych se přikláněla k vojtovi a jako doplněk bobatha. Vojta je prostě nejúčinnější

Já myslím, že je to dítě od dítěte. U dcerky ty pokroky po Vojtovce byly hodně brzy a opravdu značný, ale s malým mám pocit, že na něj víc platí právě Bobath (ovšem měsíc jsme cvičili jen Vojtu, čímž mu zesílily břišní i ramenní svaly, ale stejně pořád třeba nevěděl, jak se přitáhnout za ručičky, na to nám zabral právě Bobath).
A jsou prostě děti, na které Vojta ani neplatí, jen je stresuje, což měla má kamarádka s dcerkou, pokrok po vojtovce skoro nulový a nakonec jim víc zabralo cvičení na míči.
Prostě obojí má plus i mínus. Možná opravdu zkusit obojí, co víc bude zabírat a vyhovovat. Pravdou je, že kombinace obojího má taky něco do sebe - Vojtou se rychle posílí svaly a Bobath dítě navede, jak na to…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5052
27.10.11 10:14

U Vojty děti brečí na 99,9% cvičila jsem od narozenído 2let. Je to náročné pro matku,když dítě pláče, starší i kouše nebo mlátí, ale je to nejúčinější metoda. Takže Vojta

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
441
27.10.11 20:35
Blanka S píše:
U Vojty děti brečí na 99,9% cvičila jsem od narozenído 2let. Je to náročné pro matku,když dítě pláče, starší i kouše nebo mlátí, ale je to nejúčinější metoda. Takže Vojta

ježkovy zraky to zní brutálně 8-o

Našla jsem si, že Bobath metoda se cvičí i ve vedlejším městě. Konzultaci s primářem máme v úterý, tak uvidíme co mi řekne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
byron
27.10.11 20:43

Tak mě nikdy dítě nemlátilo ani nekousalo při Vojtovi, naštěstí…
Rozhodně Vojtu nezavrhuj

• Citovat
  • Upravit
5052
27.10.11 22:01
byron píše:
Rozhodně Vojtu nezavrhuj

Když jsou dítěti dva roky tak se sakra brání. Mněla jsem i monokla. Prostě se jen bránila já to dceři za zlé neměla. Horší bylo když ze spaní v noci křičela mami nechci cvičit :cry: Musel kní vstávat manžel mně v tu dobu nechtěla,bylo to náročné,ale cvičila abych znovu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
byron
27.10.11 22:12
Blanka S píše:
byron píše:
Rozhodně Vojtu nezavrhuj
Když jsou dítěti dva roky tak se sakra brání. Mněla jsem i monokla. Prostě se jen bránila já to dceři za zlé neměla. Horší bylo když ze spaní v noci křičela mami nechci cvičit :cry: Musel kní vstávat manžel mně v tu dobu nechtěla,bylo to náročné,ale cvičila abych znovu

Tak já cvičím s malým ještě ted- je mu 5 a jeho to docela baví.....
Já jsme cvičila se všema(3), naštěstí s holkama jen krátce. Ty byly divočejší v obraně, ale dalo se

• Citovat
  • Upravit
150
28.10.11 22:57

My chodili od 8.měsíce na Bobath - nelezli jsme- paní na cvičení byla moc přijemná, i malé se to docela líbilo, je to takové motivační cvičení. I mě to bylo přijemnější než vojtovka. A pokroky byly znát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
441
1.11.11 22:55

Děkuji všem za informace. :kytka:

Budeme cvičit Bobath, dvakrát týdně 6 týdnů. Začínáme za 10 dnů kvůli očkování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42
15.1.12 20:39

maminky, je nejaky Bobath cvik na posileni briska, ktery je popsatelny a poradily byste mi ho? Cvicime taky vojtovku, ale maly ma takovou silu, ze ho proste neudrzim :( a nezvladam to s nim. Ma 10,5 mesice. Porad neleze, i kdyz uz dva mesice peruje na kolenou a mesic se plazi. Muze to byt slabym briskem? Nase Fyzioterapeutka proste nechape, ze ho neudrzim a ze to s nim proste neodcvicim :( Tvrdi porad dokola ze proste musim, jinak se bude vyvijet pomalu. Uz jsem mela sto chuti ji rict, ze driv se taky nic necvicilo a vsichni jsme se taky vsechno naucili, ale… No, kdo cvici, asi vi o cem mluvim :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí