Jak naučit spát ranní ptáče?

157
27.10.11 14:14

jak naučit spát ranní ptáče?

Ahoj, poraďte, jak naučit spát ráno ranní ptáče? Dávám malého spát mezi 19-20hod (a to už padá únavou), spí tak do půlnoci, pak se vzbudí na krmení, spí zas do 4-5, nakrmím a je vzhůru…nespí ani kdybych se zbláznila, usne až tak kolem 8-9 ráno a prochrápe celé dopoledne, pokud jsme teda v kočáře, v postýlce spí max tak 30minut a to je pak celej den protivnej…ať spí přes den hodně nebo málo - noc je vcelku stejná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
157
27.10.11 14:15

ještě dodávám, že malému jsou 4,5 měsíce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
27.10.11 14:25

U nas pomohlo jedine spolecny spani. Od pulnoci jsme spali spolu, casem od tech 4, kdy se budili na prvni kojeni. Nakojila jsem vleze a rovnou jsme usnuli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4243

Co ho zkusit probudit na krmení v 11hod. a pak před 3hod. Zkusit ho krmit po 3,5hod. Snažila jsem se, aby poslední kojení bylo ráno tak v dobu, kdy ještě bude chtít usnout. v 11hod. jsem nakojila před spaním a vlastně jsem ho probudila tak ve 3hod. a pak až ráno on mě. Tím jsem kvůli kojení vstávala v noci jednou. Je pravda, že později jsme kojili už po 2hod. a jindy zase neustále hledali v noci dudlík, ale to je už o něčem jiném. :-D Držím palečky, ať se vyspíte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2052

A zkoušela jsi si ho vzít do postele? Vím že se to nemá, ale třeba u nás to v takových případech zabíralo, když ležel u maminky podařilo se mu usnout :wink: Jinak radím vytrvat, takhle malým miminkům se noční spací režim dost často mění a za měsíc už může být všechno jinak a může chrupčit až do 8 :-) Držím palce a pevné nervy!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4243
27.10.11 14:28

Nebo jsem si dala postýlku k posteli a hladila ho než usnul - no ale až uměl stát, tak už to nepomáhalo a na postel si zvykl (stačila bolest zoubků a už byla jeho postýlka postel maminky a tatínka :-) )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
27.10.11 14:28
Amalka1 píše:
A zkoušela jsi si ho vzít do postele? Vím že se to nemá, ale třeba u nás to v takových případech zabíralo, když ležel u maminky podařilo se mu usnout :wink: Jinak radím vytrvat, takhle malým miminkům se noční spací režim dost často mění a za měsíc už může být všechno jinak a může chrupčit až do 8 :-) Držím palce a pevné nervy!

A proc se to nema? :lol: Ja tam mela vsechny tri, ani jeden nemel problem s prestupem do vlastniho pelechu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2052
27.10.11 14:32
asha píše:
Amalka1 píše:
A zkoušela jsi si ho vzít do postele? Vím že se to nemá, ale třeba u nás to v takových případech zabíralo, když ležel u maminky podařilo se mu usnout :wink: Jinak radím vytrvat, takhle malým miminkům se noční spací režim dost často mění a za měsíc už může být všechno jinak a může chrupčit až do 8 :-) Držím palce a pevné nervy!
A proc se to nema? :lol: Ja tam mela vsechny tri, ani jeden nemel problem s prestupem do vlastniho pelechu ;)

My to samozřejmě taky děláme do dneška :wink: To že se to nemá jsem myslela že to odborníci často radí, právě proto že si na to děti zvyknou a nechtějí pak spát samy. My s přestupem do vlastního pelechu problém sice neměli, ale každou noc kolem 2. hodiny máme malého u nás v posteli a nedostaneme ho tam odsud ani heverem :lol: Teď čekáme druhé a jsme zvědaví, jak se tam pak všichni poskládáme :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
27.10.11 14:42
Amalka1 píše:
asha píše:
Amalka1 píše:
A proc se to nema? :lol: Ja tam mela vsechny tri, ani jeden nemel problem s prestupem do vlastniho pelechu ;)
My to samozřejmě taky děláme do dneška :wink: To že se to nemá jsem myslela že to odborníci často radí, právě proto že si na to děti zvyknou a nechtějí pak spát samy. My s přestupem do vlastního pelechu problém sice neměli, ale každou noc kolem 2. hodiny máme malého u nás v posteli a nedostaneme ho tam odsud ani heverem :lol: Teď čekáme druhé a jsme zvědaví, jak se tam pak všichni poskládáme :mrgreen:

Chces to videt? :mrgreen: To prazdny misto je moje :mrgreen: A taky uz je to davno fuc…at se jdou „odbornici“ bodnout, vetsinou o tom vi houby :mrgreen:

http://rodina.cz/…xxxranox.jpg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
27.10.11 14:42

Určitě něco dělat jde, ale jde hlavně o to, že to vadí Tobě.
Sama zvaž, jestli to nebude do budoucna lepší - dítě bude chodit do školy, do školky, nepřeučovala bych ranní ptáče.

Sama jedno takové dítě mám, je nastavené stejně jako já a já jsem za to moc vděčná. Když jsem měla jen ho, na hřišti jsme byli zaručeně první, ráno v 7 jsem měla už uvařený oběd,mohli jsme jít ven na celé dopoledne, měla jsem spoustu času na úklid a v 19 hodin večer jsem měla už od dítěte klid pro sebe.
Je mu 5 a neponocuje dodnes. I při letních akcích bývá brzy unavený.Chodí do školky,NIKDY neměl problémy s ranním vstáváním. Téměř nikdy ve školce nespal(vždy to signalizovalo nějakou nemoc).Úderem 8 večer už spí, i ve svých 5 letech.

Malá je noční sova, ale to je jiná „pohádka“. Byly doby, kdy jsem vzteky padala na hubu a málem si dávala „sirky do očí“, abych to vydržela. No, protože se musí přizpůsobit staršímu - školka, kroužky, jediné, co na ni platí, tak budit, rušit odpolední spaní, budit ráno..Ale jakmile jsme pár dní jen doma nebo je nemocná, má tendenci se vracet ke svému - dlouhý denní spánek, noční ponocování a ranní vyspávání. Jak praktické pro život, že?

Věřím, že podobným způsobem bys částečně předělala i skřivana na sovu, ale proč? :nevim: Vždyť není důvod, až vyroste, bude to výhodnější.

Je pravda,že můj syn nikdy nebyl protivný z nevyspání, mu to, co si sám určil, stačilo a stačí. Od 9 měsíců spával přes den už jen jednou, půlhodinku odpoledne. O roku a třičtvrtě nespal přes den. Ale prospal celou noc, když byl malý, okolo 2 let, tak od 6 - 7 večer do 6 - 7 ráno..Teď už méně, chodí spát v 8, vstává mezi 6 a 7 ráno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
27.10.11 14:45

No Jani, myslim, ze na tyhle zavery je jeste fakt brzo, jsou mu teprve 4 mesice. A mne bys teda nepotesila radou, ze to tak mam nechat, ve 4 rano by mne to asi brzo zabilo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
27.10.11 14:50

Asho, jednu dobu jsem s ním vstávala taky ve 4 ráno, ale brzy to přešlo. Ustálil se mezi 5 nebo 6 hodinou. Mě to vyhovovalo.

Jinak co se týče „upravování režimu dítěte“, tak mě se to osvědčilo až skoro v roce(u malé - noční sovy), dřív to moc nemělo cenu, protože byla schopna usnout za jakýchkoliv okolností - kočár, auto, postýlka, návštěva..
Myslím, že ve 4 měsících nic moc nenadělá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
27.10.11 14:52
Jana206 píše:
Asho, jednu dobu jsem s ním vstávala taky ve 4 ráno, ale brzy to přešlo. Ustálil se mezi 5 nebo 6 hodinou. Mě to vyhovovalo.Jinak co se týče „upravování režimu dítěte“, tak mě se to osvědčilo až skoro v roce(u malé - noční sovy), dřív to moc nemělo cenu, protože byla schopna usnout za jakýchkoliv okolností - kočár, auto, postýlka, návštěva..
Myslím, že ve 4 měsících nic moc nenadělá.

No ja nadelala jenom tim, ze jsem vzala mimino k sobe a proste ho uspala vlastnim prikladem :) Zkusit se to muze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4243
27.10.11 15:16

Jé to je jako u nás - syn usne ve svém pelouchu a ve 2hod. ťapy ťap - stěhuje pití, pak letí pro knížky a za chvíli pro dudlík a někdy ještě pro autíčko do pokojíčku a šup a je u nás s taťkou. A za chvíli my spíme každý na 10cm na kraji a syn zabere celou manželskou postel. Do toho zkopnu nějakou hračku, kterou mi vloží do postele. Jsem ráda, že nemáme jediní noční stěhování ratolesti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7240
27.10.11 15:17

asha: Nádherná fotka! :huban:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie